namek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Na tych zdjęciach chyba widze wirkowe , mikadowskie i robinsonowe obrotówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Witam, Moze mi ktos zapodac zdjecia owych slynnych juz podrabianych Meppsow z Chin? Posprawdzalem wczoraj wszystkie jakie mam w pudelku i na kazdym jak byk napisane Made in France, zarowno na kupowanych w UK w pojedynczych opakowaniach jak i z CW w Wa-wie skad tez mam kilka. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Na tych zdjęciach chyba widze wirkowe , mikadowskie i robinsonowe obrotówki? Mikado nie ma, Robinson i Wirek jest, sa jescze Spinnexa, HRT, bardzo tanie i dobre firmy Shark, jedna z Dragona i dwie recznie robione. DAMowskich Effzetów na tym zdjeciu akurat nie ma, ale tez są łowne, Rublexa to pourywałem a tez był swietny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Parę lat temu miałem jakieś dwie obrotówki z jaxona w stylu Mepps Comet, na szczęście szczupaki które na nie złowiłem nie czytały jerkbaita Nie są świetne, ale miałem gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Nie chodzi o uprzedzenia do marki, bo np ja uzywam plecionki jaxona i jest super. Ale jak obrotowka nie startuje i trzeba nia szarpac to sorry ale nadaje sie na zlom albo dla masochisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jestem szczęściarzem, moje kręciły bez szarpania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 To ja Ci kilka odsprzedam jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Z obrotówek Jaxona to tylko Jaxon Holo Select Satis z chwostem w rozmiarze 2 (i tylko ten rozmiar) w czerwono-srebne paski.Najdziwniejsze jest to że na rozmiar 2 miałem bardzo dobre wyniki a na rozmiar 1 i 3 zero kontaktu z rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 To ja Ci kilka odsprzedam jak chceszGdybym chciał kupić to bym napisał w dziale giełda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Tak jak niektórzy wcześniej zauważyli są Jaxony i są Lukrisy. Jedne i drugie w dystrybucji Jaxona. Pierwsze są przeciętne - raczej na jezioro a drugie dobre na rzekę. Fajnie pracują z prądem, pstrągi , okonie czy klenie je lubią - to moje ulubione seryjne błystki na rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jednym pasują jaxony drugim nie. Ja paru modeli używam i łowię na nie ryby. Pracą nie powalają ale naprawdę warto mieć w pudełku kilka sztuk, przekonałem się o tym nie raz i nie dwa. Często to nimi właśnie rozpoczynam łowienie, zwłaszcza na nieznanej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 A łowił ktoś hiszpankami Lukris mini i rederami na wodzie stojącej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 A łowił ktoś hiszpankami Lukris mini i rederami na wodzie stojącej? Lukris Mini czerwono-złota dała mi niezłe okoniowe wieczorki latem, podczas plażowania. Chodzi bez problemu nawet wolniutko prowadzona na 30 cm płyciźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Reder dobry na każdą wodę, Orion też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Widzę ze nie uzyskałem satysfakcjonującej odpowiedzi i poruszam identyczny temat od nowa na podkarpackim forum... Co chcesz osiągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Ajj bo mam dylemat z tymi Jaxonami chyba będzie najlepiej jak kupie i sprawdze interesujący mnie model.Chce się przygotować jak najlepiej już do next sezonu i nazbierać trochę przynęt i niechciałbym kupować różnych firm tylkojedną w miare tanią a dobrą firme produkującą obrotówki no bo jeżeli chodzi o gumy to już jestem pewien Twisterów i Gum Mikado fishunter tylko te nieszczęsne obotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Szczerze mogę polecić obrotóweczki z ART Rod , w tym roku skusiły kilka ładnych rybek Cena nie zabija a jakość wykonania , praca jest wiecej niż bardzo dobra http://spinningshop.pl/254-art-rod 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (...)Chce się przygotować jak najlepiej już do next sezonu i nazbierać trochę przynęt i niechciałbym kupować różnych firm tylko(...)Szukaj, szukaj.Next sezon ma być extremely ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 jeszcze nad wirkiem sie zastanamiam Dagon nie strasz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 No dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Panowie, mam w swoich pudłach różne obrótówki, ale zdecydowanie najlepiej działają na łowione przeze mnie łososiowate cudeńka Pawła. A co najważniejsze gość ukręci Ci blaszkę jakiej dokładnie potrzebujesz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 obrotówka wpadajac w zawirowania wody dostając bocznych pradów jak to okresliles więdnie, jeżeli dzieje sie to w pobliżu stanowiska pstrąga to wtedy bardzo chętnie podejmuje atak na taką "bezbronną" przynętę. Ja sobie to tak tłumacze, że przynęta poprostu pokazuje swoją słabość, a pstrąg odbiera to jako łatwą zdobycz.Tak się nigdy nie dzieje Gdy skrzydełko gaśnie obrotówkę najczęściej atakuje ...zaczep ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Ja natomiast wiele razy widziałem, jak od gasnącej obrotówki ryba odchodziła.Nie piszę tylko o pstrągach, ale także okoniach, kleniach i jaziach.Skrzydełko przestawało pracować, idąca za przynętą ryba stawała, jakby zapaliła się jej lampka, po czym odpływała.Nie przypominam sobie bym miał atak na niewirującą obrotówkę. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Dagon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Ja natomiast wiele razy widziałem, jak od gasnącej obrotówki ryba odchodziła.Nie piszę tylko o pstrągach, ale także okoniach, kleniach i jaziach.Skrzydełko przestawało pracować, idąca za przynętą ryba stawała, jakby zapaliła się jej lampka, po czym odpływała.Nie przypominam sobie bym miał atak na niewirującą obrotówkę.U mnie identyczne spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Ja natomiast wiele razy widziałem, jak od gasnącej obrotówki ryba odchodziła.Nie piszę tylko o pstrągach, ale także okoniach, kleniach i jaziach.Skrzydełko przestawało pracować, idąca za przynętą ryba stawała, jakby zapaliła się jej lampka, po czym odpływała.Nie przypominam sobie bym miał atak na niewirującą obrotówkę.No właśnie. Przy całej sympatii do nowych Kolegów i w oczekiwaniu na ich obserwacje ewidentnym nieprawdom trzeba zaprzeczać.Ktoś przecież może wziąć podobne opinie poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi