krystiano1981r Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam.Noszę się z zamiarem kupna tytułowej łodzi http://www.lodzie-opole.pl/produkt/wile-405/W związku z tym zwracam się do Was o ew opinie na jej temat (może ktoś posiada,łowił czy chociaż oglądał w realu?)Najbardziej interesuje mnie jej stabilność,komfort wędkowania na stojąco,wykonanie oraz inne walory wędkarsko użytkowe.Drugą opcją jest ta Lambda od Krugera http://www.krugerboats.com/lodzie-motorowe-rybackie-wioslowe/lambda/Na temat łodzi od Krugera mam sprawdzone info z pierwszej ręki (dzięki Tomek) poza tym w najbliższym czasie będę miał okazję obejrzeć ją w realu.Niestety ciężko jest znaleźć jakiekolwiek info nt Wile 405.Z góry dziękuję za wszelkie informacje,rady itd Pzdr Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariog1974 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dzięki Welpa oto mi chodziło.Będę kupował 15km i będzie to Honda albo Suzuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 a taki był kiedyś ładny, czysty.... Robert im brzydszy tym mniej zwodzi na pokuszenie . Ale pod czapką dalej jak nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mlynek1976 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Paweł jak to pływało na 15koniach? masz fotkę tego pantografu żeby było go widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Paweł jak to pływało na 15koniach? masz fotkę tego pantografu żeby było go widać?Pływa zajefajnie ślizga się w dwie osoby plus sprzęt, samemu pod 40 km latałem.Jedno ale ze względu na kształt dna zdarzają się takie lekkie uślizgi nie groźne ale nie przyjemne.Zdjęcie powinienem znaleźć chwilę i wstawię.Niestety nie mam wykasowałem trzeba wywołać do tablicy następnego właściciela Maniek zrób ze dwie foty i wstaw. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Bardzo ładnie będzie "grzało". Co prawda nie posiadam Krugera a Remusa, ale jak już się zorientowałeś, wszystkie te łodzie pochodzą z jednego kopyta w dokładnym tego słowa znaczeniu. Pawęż wytrzyma bez problemu. Z Yamką 15HP, w dwie osoby na pokładzie plus szpeje, na wodzie stojącej 33-35km/h. Ładnie wchodzi w ślizg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zazwyczaj czytam i szukam oraz szukam i czytam tak jak i w tym przypadku Nie wiem czy mogę to zrobić ale chyba mogę bo szukałem w regulaminie i nie widze zakazu z podaniem linka do wiadomości.Polecam pocztać co tu ludzie napisali http://www.forumsumowe.pl/forum/viewthread.php?thread_id=2234&rowstart=20&titlethread=wlasna_lodka_laminaty_poliestrowo___szklane#post_34760 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krystiano1981r Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zazwyczaj czytam i szukam oraz szukam i czytam tak jak i w tym przypadku Nie wiem czy mogę to zrobić ale chyba mogę bo szukałem w regulaminie i nie widze zakazu z podaniem linka do wiadomości.Polecam pocztać co tu ludzie napisali http://www.forumsumowe.pl/forum/viewthread.php?thread_id=2234&rowstart=20&titlethread=wlasna_lodka_laminaty_poliestrowo___szklane#post_34760Każde info mile widziane.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Swego czasu odkupiłem z zalewów nadarzyckich dwa używane krugery.Stały cały czas na wodzie bez mała miały ze cztery albo lepiej przepływane lata.Na żadnej po umyciu i weryfikacji nie było śladów osmozy,każdą pływa dalej osoba którą znam i nie zgłaszali jakichkolwiek obiekcji co do łodzi które nabyli.Michał w linku na foto nie widzę dna od kruger 100% pewności.Nie bronię tych łódek ze względu na jakiekolwiek koneksie,po prostu przepływałem na nich szmat czasu i wiem jakie mają zalety i wady. Oczywiście nie twierdzę że osmoza nie mogła się zdarzyć,mogła nawet najlepszym się zdarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) nie ja to pisałem, tylko znalazłemPrzykład że może być jak z bombonierką - nigdy nie wiadomo na co się trafi - jak dobrze to dobrze, jak nie to nie Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Michał81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 I dlatego właśnie, aby uniknąć takich niespodzianek, łajby kupuje się w firmach z długoletnim stażem i doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Te wszystkie wady powinien naprawić producent w ramach gwarancji. Jeżeli jest oczywiście prawdą, że wady ujawniły się po tak krótkim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 A ja sobie zrobiłem z alu i mam problem z głowy. Tylko czyszczenie dna po pół roku na wodzie. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) I dlatego właśnie, aby uniknąć takich niespodzianek, łajby kupuje się w firmach z długoletnim stażem i doświadczeniem. może nie zauważyłeś, ale właśnie te łodzie z tego linka są z firm mających bardzo długi staż.... i łódki chyba robi pracownik( a z tym może być różnie ), a nie firma... Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Michał81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Zauważyłem i niezmiernie mnie to dziwi. Znam wiele osób użytkujących te łodzie. Ani jedna z nich nie ma/miała jakichkolwiek uwag co do wykonania i użytkowania. W Nadarzycach u Jurka stały prawie same Krugery. Do dziś dzień dzielnie pływają u innych użytkowników Edytowane 13 Grudnia 2014 przez jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zazwyczaj czytam i szukam oraz szukam i czytam tak jak i w tym przypadku Nie wiem czy mogę to zrobić ale chyba mogę bo szukałem w regulaminie i nie widze zakazu z podaniem linka do wiadomości.Polecam pocztać co tu ludzie napisali http://www.forumsumowe.pl/forum/viewthread.php?thread_id=2234&rowstart=20&titlethread=wlasna_lodka_laminaty_poliestrowo___szklane#post_34760Ja napiszę tak. Posiadam Lambdę od Kugiera i pomimo ostatnich dni gwarancji nic się z nią nie dzieje. Ma swoje mankamenty z którymi trzeba się pogodzić - choćby wytwórca.Posty z forum sumowego również czytałem przed zakupem i stwierdziłem, że jakim trzeba być pierdołą, aby wylewać żale na forum zamiast łódkę jako produkt niezgodny z umową.A wtopa może się zdarzyć każdemu. Nawed topowej łodzi z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Koledzy, mnie przekonywać nie musicie , bo ja nie szukam łodzi Ale co do tych gwarancji itd trochę lekkomyślinie podchodzicie. Swego czasu jak szukałem łodzi to podejście niektórych producentów ( tych długowiecznych) było takie:- panie 11 tys brutto ale mogę Panu wystawić fv na 3 tys to wyjdzie taniej bo podatku mniej. Generalnie oprócz przestępstwa skarbowego taki delikwent jeszcze zabezpiecza się właśnie na wypadek reklamacji. Bo jak coś takiego jak w załączonym obrazku wyjdzie na jego konkretnej łodzi i pójdziesz reklamować do niego tę łódź - to on powie: panie oddaje 3 tys, a Ty mi dawaj łódź. :lol:Nie pomyślał nikt o tym? Dlatego zawsze ja biorę FV na pełne kwoty. Tak na wszelki wypadek. Ilu z Was tak kupiło łódź? przyznać się? i tak wiem, że nikt się nie przyzna Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Michał81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Ja bym się przyznał gdybym tak kupił :DAle kupiłem legalnie z pełną fakturą VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krystiano1981r Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Cześć.Dzięki wszystkim za rady,podpowiedzi,linki itdZdaje się,że ja już wybrałem swój okręt. W poniedziałek dogrywam ostatnie szczegóły zamówienia i odliczanie czas zacząć Jak "towar" dojdzie opiszę swoje spostrzeżenia (podam nazwę,model i wszelkie koszta związane z zakupem),wstawię fotki i napiszę dlaczego na tę łódź a nie na inną padł wybór.W trakcie użytkowania będę uzupełniał wątek o nowe fotki,fakty,informacje i spostrzeżenia Dzięki jeszcze raz i pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosman76 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 witam kolegów noszę się z zamiarem kupna łódki wile405 ,ale chciałbym zasięgnąć porady co do jakości tej łajby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witaj, Na wstępie polecam zajrzeć w to miejscehttp://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/page-98 Następnie zapoznać się z tymi zasadamihttp://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Warto korzystać z wyszukiwarki, naprawdę dużo jest wiedzy na forum, jak choćby ten temat z którym połączę twoje pytanie. http://jerkbait.pl/topic/49493-%C5%82%C3%B3d%C5%BA-wile-405/?hl=%26quot%3Bwile405%26quot%3B#entry1568119 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danielos Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) Odświeżę temat.Łajba jest już na rynku od ponad 4 lat.Prośba o opinię na jej temat od jej użytkowników. Edytowane 2 Listopada 2019 przez danielos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Mam od lutego, pływam, używam, byłem z nią w Szwecji. Dla 2 osób w sam raz, dorobiłem podłogę z gąbki, dosyć łatwo samemu wodować, na plus ma w klapie tylnej bakisty wyprowadzenie do węża paliwa, brakuje odprowadzenie wody z wnęki za pawężą. Na silniku 9.9 we 2 osoby prędkość 10-11 km/h, samemu 18 km/h. Łatwo zamontować uchwyt do echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danielos Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Mam od lutego, pływam, używam, byłem z nią w Szwecji. Dla 2 osób w sam raz, dorobiłem podłogę z gąbki, dosyć łatwo samemu wodować, na plus ma w klapie tylnej bakisty wyprowadzenie do węża paliwa, brakuje odprowadzenie wody z wnęki za pawężą. Na silniku 9.9 we 2 osoby prędkość 10-11 km/h, samemu 18 km/h. Łatwo zamontować uchwyt do echa. Jak pływa na elektryku? Jak ze stabilnością w pojedynkę/ we dwójkę? Masz pokład słoneczny? Zastanawiam się nad nim ale nie wiem czy łódź jest odpowiednio stabilna aby był sens. Dorabiałeś gąbkę bo oryginalna podłoga śliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) Na elektryku pływa normalnie, pływałem tylko raz. Nie mam żadnych pokładów, to za mała łódka. Gąbkę położyłem razu, nie sprawdzałem czy podłoga jest śliska.Łódka jest bardzo stabilna, czy w pojedynkę, czy we dwóch. Łowiłem sam na Martwej, na fali, w Szwecji we dwóch na dużej fali, ni robiło to na łódce wrażenia. Edytowane 2 Listopada 2019 przez CORNEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danielos Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Na elektryku pływa normalnie, pływałem tylko raz. Nie mam żadnych pokładów, to za mała łódka. Gąbkę położyłem razu, nie sprawdzałem czy podłoga jest śliska.Łódka jest bardzo stabilna, czy w pojedynkę, czy we dwóch. Łowiłem sam na Martwej, na fali, w Szwecji we dwóch na dużej fali, ni robiło to na łódce wrażenia. Dużo ją wozisz na przyczepie? Śmiało można wozić spalinę na pawęży po naszych drogach? Napisz proszę jak ogólnie oceniasz konstrukcję pod kątem wytrzymałości. Macałem wiele podobnych łódek, które pięknie wyglądały na zdjęciach, a w rzeczywistości badziew z "tektury". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
krystiano1981r
Witam.
Noszę się z zamiarem kupna tytułowej łodzi http://www.lodzie-opole.pl/produkt/wile-405/
W związku z tym zwracam się do Was o ew opinie na jej temat (może ktoś posiada,łowił czy chociaż oglądał w realu?)
Najbardziej interesuje mnie jej stabilność,komfort wędkowania na stojąco,wykonanie oraz inne walory wędkarsko użytkowe.
Drugą opcją jest ta Lambda od Krugera http://www.krugerboats.com/lodzie-motorowe-rybackie-wioslowe/lambda/
Na temat łodzi od Krugera mam sprawdzone info z pierwszej ręki (dzięki Tomek) poza tym w najbliższym czasie będę miał okazję obejrzeć ją w realu.Niestety ciężko jest znaleźć jakiekolwiek info nt Wile 405.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje,rady itd
Pzdr Krystian
Top użytkownicy dla tego pytania
7
7
5
4
Popularne dni
9 Gru
13
13 Gru
13
11 Gru
10
10 Gru
8
Top użytkownicy dla tego pytania
welpa1809 7 odpowiedzi
Michał81 7 odpowiedzi
mlynek1976 5 odpowiedzi
krystiano1981r 4 odpowiedzi
Popularne dni
9 Gru 2014
13 odpowiedzi
13 Gru 2014
13 odpowiedzi
11 Gru 2014
10 odpowiedzi
10 Gru 2014
8 odpowiedzi
Popularne posty
Losos24
Kolego jak chcesz uderzyć psa to kij zawsze znajdziesz. Co twój wpis wnosi do głównego wątku? Lakonicznie pisząc o certyfikatach miałem na myśli firmę produkującą według norm, z zapewnieniem bezpiecze
Losos24
Firma Kruger i jej łodzie są znane i cenione od lat, sprawdzone konstrukcje z certyfikatami. Pierwsza rzecz przy Wile 405 to brak dokładnego foto pawęży i info jaka moc silnika może być stosowana do t
SALAR80
Ja mam podobną a i może ten sam kadłub. Ja kupiłem z Chojnic . Jest zaje fajna ,stabilna i dobrze się zachowuje na dużej fali. Wyszła mnie 3600 ,jak gościa pomęczysz to zejdzie z cenki,naprawdę warta
Opublikowane grafiki
52 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi