Skocz do zawartości
  • 0

Łódź Wile 405

krystiano1981r

Pytanie

Witam.

Noszę się z zamiarem kupna tytułowej łodzi http://www.lodzie-opole.pl/produkt/wile-405/

W związku z tym zwracam się do Was o ew opinie na jej temat (może ktoś posiada,łowił czy chociaż oglądał w realu?)

Najbardziej interesuje mnie jej stabilność,komfort wędkowania na stojąco,wykonanie oraz inne walory wędkarsko użytkowe.

Drugą opcją jest ta Lambda od Krugera http://www.krugerboats.com/lodzie-motorowe-rybackie-wioslowe/lambda/

Na temat łodzi od Krugera mam sprawdzone info z pierwszej ręki (dzięki Tomek) poza tym w najbliższym czasie będę miał okazję obejrzeć ją w realu.Niestety ciężko jest znaleźć jakiekolwiek info nt Wile 405.

Z góry dziękuję za wszelkie informacje,rady itd

Pzdr Krystian

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jechałem do Szwecji, wiozłem silnik na pawęży, ponton w środku w łódce, mieszkaliśmy w lesie więc codziennie ze 2 km po dziurach, nad jezioro około 30 km. Nic się nie stało, pawęż jest bardzo masywna. Producent dopuszcza silnik do 15 KM, poprzedni właściciel pływał na 20 KM. 

W Polsce w większości przypadków wożę silnik w bagażniku. Łódka jest raczej z tych mocniejszych, deklarowana waga jest rzeczywiście około 150kg. Jak na budżetową łódkę jest bardzo dobrze wykonana.

Miałem przez chwilkę Michał Milex ale ta była cieńsza, burty wginały się łatwo, była szersza ale cieńsze poszycie.  

• 0

Jechałem do Szwecji, wiozłem silnik na pawęży, ponton w środku w łódce, mieszkaliśmy w lesie więc codziennie ze 2 km po dziurach, nad jezioro około 30 km. Nic się nie stało, pawęż jest bardzo masywna. Producent dopuszcza silnik do 15 KM, poprzedni właściciel pływał na 20 KM. 

W Polsce w większości przypadków wożę silnik w bagażniku. Łódka jest raczej z tych mocniejszych, deklarowana waga jest rzeczywiście około 150kg. Jak na budżetową łódkę jest bardzo dobrze wykonana.

Miałem przez chwilkę Michał Milex ale ta była cieńsza, burty wginały się łatwo, była szersza ale cieńsze poszycie.  

Dzięki Cornel za wszystkie odpowiedzi i opinie!