GARBUS098 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Mam kołowrotek o pojemności szpuli 0,18/170m, 0,20/140m, 0,25/90m i chcę się dowiedzieć czy na tą szpule wejdzie mi 150m plecionki 0,08mm lub 0,10mm.Za odpowiedzi z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARBUS098 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Ciężko ci to obliczyć ?? Czysta matematyka ... PS tak wejdzie Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Z prostego porównania wynika, że skoro pojemność szpuli określono na 0,18/170m, to do plecionki o "średnicy" 0,10 będzie trzeba sporo podkładu. To chyba oczywiste?A może... Skąd to zwątpienie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Z prostego porównania wynika, że skoro pojemność szpuli określono na 0,18/170m, to do plecionki o "średnicy" 0,10 będzie trzeba sporo podkładu. To chyba oczywiste?A może... Skąd to zwątpienie?Chyba że to magiczna szpula 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Smiejcie sie a ja mam szpule ktora daje +2 do czucia brania i +10cm dlugosci ryby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARBUS098 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Pytam ponieważ plecionka nie jest doskonale okrągła np. w tym roku kupiłem kołowrotek o pojemności 0,25/200m a plecionki 0,20/150 ledwo co weszło.Więc dla tego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Wejdzie spokojnie. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Panowie... nie, że brak mi skromności - przeciwnie - ale moja wypowiedź wyczerpała temat. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Panowie... nie, że brak mi skromności - przeciwnie - ale moja wypowiedź wyczerpała temat. :) Że niby przez skromność wejdzie akurat "150m plecionki 0,08mm lub 0,10mm"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Waldek... pytanie było czy wejdzie, a nie czy akurat wejdzie. Poza tym kurka wodna no... z przymrużeniem oka... proszę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 No Panowie są takie plecionki na rynku 0.10 ,że może nie wejśćPrzykładowo Berkley Whiplash 0.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Tylko w Bugu takich ryb nie ma co by wyciagnely 150 metrow, jak sie trafi sum i zechce sp...ic to i tak to zrobi, ja mysle, ze nie wejdzie za czorta, trzeba ciensza plecionke tak z 0.06, moze wtedy tylko ja glupi i nie umiem zmierzyc srednicy czegoc co nie jest okragle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 tytułowe pytanie z rzędu " ile diabłów mieści się na łebku szpilki" ...Bez nawinięcia konkretnej plecionki się nie przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Kolego GaRBUSO98 dawaj kolejne pytanie O plecionce już wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 na 95%wejdzie.napisz jakich plecionek używasz lub jaką masz zamiar nawijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARBUS098 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Mam zamiar nawinąć DAIWA TOURNAMENT 8 BRAID 0,08/135M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Tej to możesz śmiało zawinąć szpule 300m i wejdzie ci całą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Panowie... nie, że brak mi skromności - przeciwnie - ale moja wypowiedź wyczerpała temat. :) Temat do zamkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wydaje mi się, że mogliście Panowie niechcący sprowokować kolejny temat typu "Ile podkładu i jaki?" w wykonaniu tego "użytkownika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Oo, widzę kolega GARBUS098 na jednym z forów o podobnej tematyce bana już dostał to się przerzucił na jb. Sorry za off. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi