Łukasz.t Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 WitamChciałem poruszyć temat spodni dla osób z moim wzrostem, mam 2 metry wzrostu i zawsze mam problem z zakupem spodni .Latem jakoś sobie radzę, szału nie ma ale coś tam udaje się kupić. Największy problem jest z kupnem na jesień i zimę, a już coś wyższego niż do pasa to mogę zapomnieć.Może ktoś z was przerabiał już to? Ja jestem dosyć chudy i np rozmiary XL są dobre szerokością ale długość to z 10cm za krótkie, XXL natomiast w szerokości to z dwa razy bym się zmieścił w długości i tak za krótkie .Może ktoś mi polecić jakąś firmę gdzie uda mi się coś dobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Weź Geoffa. Są dość długie. Kupiłem ostatnio od kolegi z forum Urusy 3. Ja mam 183 i koło 90 - 92 w pasie. Lki są dla mnie idealne. Mierzył je ostatnio kolega ma koło 190 cm i jest szczupły. W pasie ok, na długość też ok. Mogły by mieć 2-3 cm więcej, ale to nie konkurs mody. Jeśli XL będzie ci ok w pasie to na długość też będzie pewnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Faktycznie. Jak kupowałem Geoffa ZipZone XL to w pasie były dobre ale przy moich 185 cm musiałem oddać do krawca aby przyciął ze 4-5 cm bo były za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zadzwoń do Graffa, numery są na stronie, i rzeknij czego potrzebujesz, a dostaniesz. Gdybyś miał problem, daj znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.t Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zadzwoń do Graffa, numery są na stronie, i rzeknij czego potrzebujesz, a dostaniesz. Gdybyś miał problem, daj znać na priv.W sumie to nie pomyślałem aby na wymiar szyć, ale to chyba najlepsze rozwiązanie o ile nie będzie to jakiś ogromny koszt .Ciekawe w ile czasu zrealizują takie zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wiosną mój koleżka zamawiał ciepłe spodnie i kurtkę, miał podobny problem, jak Twój. Ma 195 cm wzrostu i jest chudy jak kij od szczotki. Wybrał model z katalogu, zadzwonił, podał swoje wymiary i po 10 dniach dostał przesyłkę w cenie katalogowej, bez żadnych dopłat. Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Cześć. Mam 190 cm wzrostu, do jakichś wyjątkowych szczuplakòw nie należę, choć do grubasków też nie, jednak rozumiem problem doboru dobrych spodni na jesień/zimę. Pomyśl też o portkach typu BIB, wysokich, na szelkach. W ofercie dobrych firm mają regulację w pasie, dzięki czemu można skorygować problem zbyt dużej szerokości. Poza tym BIB-y spokojnie mogą być szersze, bo często pcha się pod spód więcej warstw odzieży łącznie z ocieplaczami. Zanim znalazłem optymalne rozwiązanie dla siebie trochę chybionych prób zaliczyłem. Niestety na moje Simmsy wydałem koszmarnie dużo kasy, ale myślę, że można wybrać dobrą i znacznie tańszą opcję. Koncepja szycia na miarę, podpowiadana wyżej wydaje się ok., ale brałbym BIB-y. Pozdrawiam. Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi