bodzio83 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam kolegów . Kupiłem ostatnio plecionkę Duela .Jest bardziej śliska niż używane przeze mnie obecnie plecionki .W związku z tym mam pytanie .Jaki węzeł zastosować .Palomara ,na trzy końce umiem .Dzięki za rady .Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Wyszukiwarka podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Używałem ostatnio: Varivas Avani Sea Bass MAX Wiąże palomar i było ok. Kilka zaczepów i 3 urwane gumy, węzeł na 100 trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 pamiętaj tylko aby węzeł na mokro zaciskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Było to już na forum kilkukrotnie -> Palomar nie jest najlepszym wyborem do 8-splotowych...Dużo lepszy jest Uni knot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Palomar sprawdzony polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Łącznik bezwęzłowy Najlepsza moc i nie trza odcinać linki po skończonym łowieniu do rozebrania zestawu tylko wystarczy odwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wielkie dzięki koledzy za podpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Ja obstawiam Uni Knota - sprawdzony na 8 i 4 splotowych plecionkach.Przy czym ja zawsze przez ucho przekładam dwa razy, a w necie pokazują też wersję z pojedynczym przełożeniem, która to wersja jest IMHO słabsza. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez ictus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Ja obstawiam Uni Knota - sprawdzony na 8 i 4 splotowych plecionkach.Przy czym ja zawsze przez ucho przekładam dwa razy, a w necie pokazują też wersję z pojedynczym przełożeniem, która to wersja jest IMHO słabsza. Również za radą forumowych kolegów zacząłem stosować Uni Knot z dobrym skutkiem.Tak jak kolega Ictus polecam podwójnie przewlec plecionkę przez uszko, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Łącznik bezwęzłowy Najlepsza moc i nie trza odcinać linki po skończonym łowieniu do rozebrania zestawu tylko wystarczy odwinąć Potwierdzam . Jest to najlepsze rozwiązanie do śliskich plecionek . Żaden węzeł , nawet te na super glue nie są tak wytrzymałe jak łącznik . Wyjąłem sporo ładnych ryb w tym PB pajka z zastosowaniem łącznika i nie ma do czego się przyczepić . Można je kupić w różnych rozmiarach , stosownie do mocy zestawu. Szczerze polecam wszystkim , którzy łowią varivasami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Jeszcze raz dzięki .Uni Knota stosuję do sumowania .Muszę przekonać się do łączników bezwęzłowych .Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi