Skocz do zawartości
  • 0

ŁODZIE WĘDKARKIE - NOWOŚCI 2015

mirkus

Pytanie

Za pasem już Nowy Rok a zima przemknie szybko jak nasz nowy PENDOLINO .Nastanie znów wiosna i zabawę w łowienie ryb z łodzi zaczniemy kolejny raz . Myślę że w jesienno- zimowym zaciszu niektórzy produceńci łodzi wędkarskich strugają swoje nowe ,piękne ,błszczące i szybkie jak nasz PENDOLINO nowe modele . Niech ten wątek będzie miejscem na prezentację wszelkiej maści nowych pływadełek niezależnie od ich wielkości czy rodzaju . Niech bedzie to miejsce na dyskusję czy nasze nowe łódki potrzebują również takiego SKOKU CYWILIZACYJNEGO ,bo tory do takiej zabawy ,muszę przyznać mamy całkiem,całkiem .:-)

Pozdrawiam :-)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Świetnie rozwinięty temat. Kupię tę najlepszą w ciemno ... :ph34r: .

A tak na poważnie... :ph34r: fajny temat i można go z korzyścią dla nas wszystkich rozwinąć.

Tu nie chodzi przecież o reklamę ( tak mi się wydaje ),  a o umożliwienie obejrzenia fajnych łódeczek w jednym miejscu.

• 0

Świetnie rozwinięty temat. Kupię tę najlepszą w ciemno ... :ph34r: .

A tak na poważnie... :ph34r: fajny temat i można go z korzyścią dla nas wszystkich rozwinąć.

Tu nie chodzi przecież o reklamę ( tak mi się wydaje ),  a o umożliwienie obejrzenia fajnych łódeczek w jednym miejscu.

Popieram kolegę można podejść do tematu poważnie i te informacje tutaj zgromadzić.

O nowym Hornie także z ciekawością tutaj poczytam .

• 0

Koledzy ale to nie do mnie jak coś - najlepiej zapytać producenta co szykuje.

Ja sam wiem co nieco z tego co na innych forach i na fb.

Ale wiem, że już robią jakieś katamarany 6,5 metra na elektryka( i nawet już pływają bo widziałem filmik i ładnie to zapie.... na elektryku) , i ta 5 metrówka ma jakaś być ale czy to będzie open, czy kabina czy coś innego nie wiem. Niektórzy coś bąkają o 2-ch nowych łodziach na 2015 z tej firmy caddy oraz pilot podobnej wielkości.

Wiem też że na WiW ma być ultralekka 440-tka w kewlarze i węglu. Wszystko to można wyczytać w necie. Wiem, tez że chłopaki z motorowodnego organizują sie na wyprawę przez Bałtyk - czyli Bornholm. Hornboats płynie 440-tką :huh:

• 0

Cieszę sie że spodobał się temat, myślę że motorowodniacka brać wędkarska znajdzie tu dużo wartościowych informacji o wychodzących nowych produktach oraz trendach. Z mojej stony na dniach postaram się coś wkleić , mam informację od kilku producentów o naprawdę ciekawych modelach.

Czekam właśnie na foto od Pana Krugera którymi postaram się z wami podzielić i oczywiście za już Jego zgodą na którą bardzo chętnie przystał.

Myślę że jeśli tu na forum nie trafią świeże szkice prosto z deski kreślarskiej producenta :-) to nikt nie powinien mieć żadnych... ale .

Rozmawiałem z jednym z naszych producentów gdzieś pod koniec września który powiedział mi że skoro naszym wędkarzą nie przeszkadza fakt że kupując łódz dł. około 4,00-4,30 skazują sie na kupno do tej łodzi silnika o mocy min. 25hp , to i oni nie wkładaja za wiele wysiłu podczas projektowania takiej łodzi . Ma być tylko stabilna ot co . Od niedawna sam przyznał że to zaczyna , może nie jeszcze zmieniać się ale przybywa klientów bardziej "świadomych" którzy szukają konstrukcji nowszych nie wymagających w poruszanie dużych mocy.

Panowie ... do pracy więc. Poszerzajmy horyzonty . Stawiajmy wymagania i wyzwania przed naszymi producentami , bo nie jesteśmy wcale gorszymi klientami jak Ci od Pendolino :-) Dziękujemy już za Konopielkę !!! Chcemy naszego Pendolino :-) :-) :-)

Miłych wpisów , cześć

• 0

Mariusz, żeby nie przeciągać to zdradzę tajemnicę - 9 tys netto go kosztowało cabrio do seareya

ile jest wędkaży co taką kwotę da za łódkę? :D

Kolejna sprawa wejdź na allego i wpisz łódź wędkarska i wejdź na ebay i tam wpisz fishing boat

Zobaczysz różnice w rynku i to nie zależy od producentów, a od klientów - dobrze mówię? :)

• 0

Michał81

dziś, 20:10

Mirkus, a Ty czym się wozisz?

A ja woziłem się SOLAREM 360 którego sprzedałem na początku tego sezonu , z zamiarem kupna trochę większej . Niestety ten rok miałem bardzo pracowity i mało było czasu na przyjemności . Myślę że i dobrze że odpuściłem sobie kupno nowej w tym sezonie bo chyba jedynymi którzy by się na niej wozili byłyby pająki w garażu.

Ten nadchodzący rok rokuję trochę lepiej , więc pozwala za rozglądaniem się nowego pływadła.

Temat jak najbardziej dotyczy również i mnie :-)

Cześć.

• 0

Wszystko ok , tylko , że my żyjemy w Polsce i zarabiamy w złotówkach.

Tak jak napisał wyżej kolega mariuszwf kwota 7000 zł byłaby ok.

Pracownikom u nas płaci się w złotówkach a nie w euro.

Jak u nas podstawowy pracownik zarabiał będzie równowartość 10 euro na godzinę to łodzie mogą tyle kosztować.

Przecież materiały do budowy są u nas dostępne.

• 0

Wszystko ok , tylko , że my żyjemy w Polsce i zarabiamy w złotówkach.

Tak jak napisał wyżej kolega mariuszwf kwota 7000 zł byłaby ok.

Pracownikom u nas płaci się w złotówkach a nie w euro.

Jak u nas podstawowy pracownik zarabiał będzie równowartość 10 euro na godzinę to łodzie mogą tyle kosztować.

Przecież materiały do budowy są u nas dostępne.

może żeby założyciel tematu nic nie miał przeciwko temu to ktoś kto ma o tym pojęcie by zrobił tutaj jakąś przykładową kalkulację na taką łódź około 4,5m??