Skocz do zawartości

Sklep 'Przynęty Świata' - opinie

Wormson

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory czekam na zwrot kasy lub wysyłkę przynęt. W sumie to już półtora miesiąca. Brak kontaktu, Telefonów nie odbiera, na meile nie odpisuje. Całe szczęście że kupowałem przez allegro to i jakieś ubezpieczenie jest.

• Like 1

Dzieki koledzy najbardziej interesuje mnie fizycznie czy pod danym adresem jest bo jechac 200 km to strata czasu bedzie a tak w zebach odda.....

Firma istnieje, odbierałem kilka razy towar osobiście po wcześniejszym umówieniu. Ostatni raz w wakacje, może od tego czasu coś się zmieniło?

http://allegro.pl/show_user.php?uid=8920906Ostatnie transakcje zakończone pozytywnie więc może wszystko się wyjaśni. Mam nadzieje :)

Edytowane przez remek

Ja i mój kolega złożyliśmy w okresie 2 ostatnich miesięcy w tej firmie 3 zamówienia (2 za pośrednictwem portalu aukcyjnego i 1 bezpośrednio przez stronę sklepu). Po zapłaceniu czekałem (mój kolega również) po ok 3 tygodnie. Po tym czasie otrzymaliśmy przynęty częściowo niezgodne z zamówieniem tj. inne kolory i wielkości oraz gumy zmieszane kolorami przez co dodatkowo się przebarwiły. Sprzedawca na etapie realizacji zamówienia nie reagował na moje maile w sprawie opóźnienia. Gdy w końcu, otrzymaliśmy paczki, ilość przynęt się zgadzała, ale już ich kolory nie. Kolega część przynęt otrzymał mniejszych (zamiast 15 cm - 11 cm) oraz w innych kolorach. 

W związku z powyższym wystawiłem stosowne komentarze do aukcji, na które sprzedający nawet nie raczył odpowiedzieć.

Widać, że sprzedający ma w dupie to co klient zamawia i kiedy to otrzymuje, byłe tylko zapłacił.

Edytowane przez Flame

Widać, że nie warto u niego kupować. Wystarczy przeczytać przykładowe odpowiedzi na negatywne komentarze np.

"Uwaga na wystawionych aukcjach jest towar widmo ,którego nie ma.Zakupiłem haki miesiąc temu i do tej pory ich nie otrzymałem,kontrahent tłumaczy się tym że nie ma ich na stanie i czeka na dostawę ,pomimo to towar jest od miesiąca na aukcjach .

[Odpowiedź z : 06 paź 2012, 20:49 ] Zesrało się g...o na środku drogi i płacze. Gdyby pan przesłał mi numer konta i konkretnie się określił że chce zwrotu pieniędzy na pewno by je pan niezwłocznie otrzymał. Proszę o numer konta na maila i kończę sprawę. Dziękuję"

Temat byl juz poruszany. Jedni chwala inni odradzaja. Zamawialem w tym roku troche gumek i drugi raz nie zamowie. Poczatkowo byl kontakt, pozniej sie urwal. Brak odpowiedzi na @ i telefony. Nieścisłości co do daty nadania a na sam koniec zle odbita pieczatka na poczcie tak zeby nie bylo widac daty nadania

Ode Mnie odebrał 1 raz tel i powiedział ze nadał wysyłke ktora do niego wrociła bo nie ma takiego adresu na prosbe powtornej wysyłki zaradzał ponownej zapłaty  poinformowałem go ze jak dojdzie paczka to mu pokryje koszty i od tamtej pory nie odbiera kom. i tyle a dzwoniłem pod koma ktory podał kolega wczesniej i to niby byly pracownik i kolega w jednym.....nie chciał mowic dlaczego juz nie pracuje

Polak mądry po szkodzie niestety. Ja zawsze zamawiam w dużych i sprawdzonych sklepach internetowych, na allegro każdy 15 latek może sprzedawać.

Przeczytaj cały temat...Ta sprawa dotyczy allegro i sklepu przynety-swiata.pl w równym stopniu. Z tego co koledzy piszą klika miesięcy temu zamówienia były realizowane (widać to również po opiniach do aukcji), a na dzień dzisiejszy są problemy choćby z kontaktem ze sprzedawcą.

Edytowane przez Flame
  • Like 1

to kolega Tomasz ES ma farta!!!!! dokładnie tak jak napisał kolega Flame ja wysłalem mu kase 17 listopada to chyba zaraz bedzie miesiac i ... nawet telefonu i na @@@ nie odpowiada

Edytowane przez remek

Tacy z nich giganci,ze nie stać ich na duże koperty  ;) ...kupiłem od nich kilka miesięcy temu m.in.atraktor Mega Strike.

Na fotkach zapakowany był w elegancki ,błyszczacy blisterek.Nieco zdziwiony,zadzwoniłem do gościa,kiedy okazało się,że w przesyłce była sama tubka,bez owego tak pieknie błyszczącego blisterka.Na samej tubce nie była wybita data przydatności "do spozycia"  ;) ...na pytanie:dlaczego nie otrzymałem atraktora z tak przeze mnie pożądanym blisterkiem  :lol: padła odpowiedź : " ...bo nie mieścił sie w kopercie"  :o

Niestety, ale internet - jak papier, przyjmie wszystko. :)

Ja od wielu lat kupuję w sieci, coraz mniej na allegro, coraz więcej, jak już ktoś wyżej pisał, w dużych, znanych sklepach internetowych.

Tam też nie zawsze jest różowo, jednak w większości problemów nie ma.

Przerabiałem w tym czasie różne kwiatki, od towaru niezgodnego z zamówieniem, braku zamówionego towaru, gum wymieszanych ze sobą nawzajem, woblerami i obrotówkami w jednym sosie, byłem przepraszany, byłem karcony, byłem obrażany.

Nasłuchałem się tłumaczeń, zwalania na pocztę, na kuriera, na pracowników, na sklerozę, albo na własny brak spostrzegawczości, bo "w aukcji nie było napisane, że woblery są ustawione". :D

Dzięki tym bolesnym doświadczeniom, własnym i kolegów, ilość miejsc w których szukam towaru udało się zredukować do kilku i jakoś to "od bidy" działa. :)