Jack__Daniels Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 oNiepotrzebnie edytowałeś. Nie wiadomo o co chodzi zanim się wszystkiego nie przeczyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juko Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Czy coś się zmieniło w temacie. W opiniach na allegro w tym roku biedy nie ma... więc może... Coś nowego wiecie więcej w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Nadal nie polecam.Ja do dzis ani kasy ani przynęt nie otrzymalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Również nie polecam. O ile się orientuje to chodzi o sklep ze Szczecina. Kiedyś napisałem do nich ze dwa maile, nie otrzymałem odpowiedzi. Później zamówiłem jakieś gumy i próbowałem dodzwonić się żeby odebrać je osobiście, telefonu nikt nie odbierał. Dobrze, że nie przelałem kasiory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Nawet jeśli ktoś miał farta przy zamówieniu i dostał to co trzeba, to za jakiś czas na pewno będzie klops Na szczęście gościu ma dwóch "rozwozicieli" po PL i można będzie sobie wybrać co chce się zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 raz jakies 2 lata temu zamówiłem trochę gum, część z nich które dotarły były inne niż zamawiałem, więcej nie zamawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juko Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Szukam gumy Lunker City Shaker 8". Pomoże ktoś?Pisze akurat pod tym tematem (sorry, jeżeli niewłaściwie) bo właśnie ten gościu tym handlował (tą rozmiarówką)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Szukam gumy Lunker City Shaker 8". Pomoże ktoś?Pisze akurat pod tym tematem (sorry, jeżeli niewłaściwie) bo właśnie ten gościu tym handlował (tą rozmiarówką)... W sklepie na Łukowskiej są 8" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Czy coś się zmieniło w temacie. W opiniach na allegro w tym roku biedy nie ma... więc może... Coś nowego wiecie więcej w temacie? Na allegro wielu przymyka oko i stawia pozytywa bo się obawia komentarza ,,odwetowego"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Proponuję kupowanie w opcji płatne przy odbiorze i gościu w miarę się stara. Ja tak zamawiam i to skutkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Nie ma co się szczypać Panowie i cackać z takimi niesolidnymi sprzedawcami jak się im popuszcza to się rozzuchwalają i robią się bezczelni.W przypadku braku zakupionych rzeczy lub zwrotu naszej kasy przy braku kontaktu z takim mąciwodą, po upływie miesiąca od momentu zakupu nalezy rozpocząć procedurę odzyskania pieniędzy z tytułu POK (Program Ochrony Kupujących), co wiąże się z koniecznością zgłoszenia faktu oszustwa internetowego na policję (regulaminowy warunek POK), jak wpadnie do takiego delikwenta dzielnicowy w sprawie wyjaśnień oraz zmotywuje ewentualnymi konsekwencjami, to najczęściej, nagle taki gagatek dostaje obrotów i błyskawicznie przypomina sobie o swoich zobowiązaniach.POK działa sprawdzałem już niestety osobiście kilkukrotnie, cała procedura trochę trwa (ok. trzech miesięcy), ale pieniądze wracają na nasze konto bankowe.Jakby kogoś interesowały szczegóły lub miał jakieś pytania w temacie POK to służę radą, skrobnąłem nawet kiedyś krótki poradnik na innym forum jak korzystać z POK. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witam, właśnie miałem zamówić sporą ilość gum przez allegro, oczywiście sklep --> Przynęty Świata. Okazało się, że ów sklep jest w Szczecinie to zadowolony tą wiadomością skontaktowałem się z kolesiem, żeby dogadać szczegóły. Dostałem maila, że odbiory osobiste tylko powyżej 250zł i w czasie przez niego wyznaczonym ponieważ nie ma czasu na czekanie na klienta. To klient ma się dostosować do niego, a nie na odwrót. Kiedy odpisałem, mu że to kpina i nawet nie próbuje ze mną negocjować. A chciałem zamówić gumy na 180zł wówczas pretensje w mailu, że on nie ma czasu i nie będzie tracił czasu. A jak chcę za 180zł zakupy to mam wybrać wysyłkę, no śmiech obaj jesteśmy ze Szczecina i jeszcze takie utrudnienia. Ma koleś ciekawą ofertę ale jest burakiem i chamem. Puenta - nie dorósł do prowadzenia własnego e-sklepu na zasadach e-commerce. Podsumowując - ignorant i arogancki typ. Ląduje na mojej czarnej liście. NIE POLECAM!!! Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witam, właśnie miałem zamówić sporą ilość gum przez allegro, oczywiście sklep --> Przynęty Świata. Okazało się, że ów sklep jest w Szczecinie to zadowolony tą wiadomością skontaktowałem się z kolesiem, żeby dogadać szczegóły. Dostałem maila, że odbiory osobiste tylko powyżej 250zł i w czasie przez niego wyznaczonym ponieważ nie ma czasu na czekanie na klienta. To klient ma się dostosować do niego, a nie na odwrót. Kiedy odpisałem, mu że to kpina i nawet nie próbuje ze mną negocjować. A chciałem zamówić gumy na 180zł wówczas pretensje w mailu, że on nie ma czasu i nie będzie tracił czasu. A jak chcę za 180zł zakupy to mam wybrać wysyłkę, no śmiech obaj jesteśmy ze Szczecina i jeszcze takie utrudnienia. Ma koleś ciekawą ofertę ale jest burakiem i chamem. Puenta - nie dorósł do prowadzenia własnego e-sklepu na zasadach e-commerce. Podsumowując - ignorant i arogancki typ. Ląduje na mojej czarnej liście. NIE POLECAM!!! Pozdrawiam. Czyli nihil novi... Na profilu facebookowym umieściłem mu opinię negatywną, to oczywiście jakimś cudem została usunięta i jeszcze mi chamskiego priva burak posłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Też jestem ze Szczecina i też zamawiałem u niego sporo gum z odbiorem osobistym. Na maile nie odpowiadał, po rozmowie telefonicznej stwierdził, że odezwie się... Masakra, chyba najgorszy sklep wędkarski o jakim słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Problem w tym, że nie bronię go może kiedyś "sparzył" się i jakiś nieodpowiedzialny klient wystawił go, a on biedny czekał na niego... Jednak najgorsze jest to, że on nie wychodzi frontem do nowego klienta, tak wysłałem mu zapytanie przez allegro. Generalnie brak gramatyki i składni, Panowie ale nie da się czytać takiego bełkotu. Kolejna sprawa to jemu ma pasować godzina i miejsce, to nic że pracuję poza Szczecinem i chciałem z nim o tym porozmawiać, że to luźny temat i z czasem i miejsce dogadamy się byleby tylko uniknąć wysyłki za 15zł bo mieszkamy w tym samym mieście. Dzisiaj będąc w dla mnie kolejnym nowym sklepie wędkarskim chwilę rozmawiałem z właścicielem o różnych sprzedawcach, sam właściciel sklepu przestrzegł mnie od razu w pierwszym zdaniu naszej rozmowy przed PRZYNĘTY-ŚWIATA!!! To o czymś świadczy, dodam że w sklepie w którym byłem dostałem rekomendację od wielu znajomych ze Szczecina, Stargardu i Goleniowa PRZYNĘTY-ŚWIATA mają ciekawy asortyment, szczególnie że zaczynam bawić się większą ilością gum ale to jest kpina. Uważam, że należy napiętnować zachowanie właściciela i jego chamskie podejście do klientów. Działa on na zasadzie - "Kup Pan i spier... uciekaj" Nie było próby nawet podjęcia rozmowy, facet nie dorósł do prowadzenia e-sklepu. Na całe szczęście tak jak któryś kolega wyżej napisał, że ma tyle już sprawdzonych sklepów, ja mam już podobnie więc z allegro zamawiam już tylko w sprawdzonych źródłach. Szkoda, że tak ciekawy z nazwy sklep jest w pełni nieprofesjonalny. Za ciężko pracuję na zarobione pieniądze aby nie być szanowanym jako normalny ale wymagający klient, czy to tak wiele aby się dogadać jak dorośli ludzie bez stresu? Kompromis to podstawa ale tutaj wszystko z góry narzucone i tak ma być, aha na stronie sklepu, że minimalne zakupy na kwotę 50zł ale już odbiór osobisty za kwotę minimum 250zł Tym sformułowaniem kończę moją negatywną i uważam w pełni zasłużoną opinię nt. sklepu --> PRZYNĘTY ŚWIATA. Pozdrawiam. Edytowane 11 Maja 2015 przez Androctonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Pewnie w Szczecinie powstanie zaraz nowy sklep z dużą ilością łordłajdowych gum (albo powstał i coś cicho o nim).BTW. Jak mnie pani w sklepie z chlebem zleje, to już tam nie idę, ale i w internecie 2.0 nie płaczę.Bida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Jeżeli na aukcji nie było opcji odbioru osobistego, to trudno obwiniać sprzedawcę za brak udostępnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Jeżeli na aukcji nie było opcji odbioru osobistego, to trudno obwiniać sprzedawcę za brak udostępnienia.Ja tam z nim problemów nie miałem. .. zamawiam juz 2 razy i było ok... ja tez nie udostępniam odbioru osobistego... bo po co ma mi ktoś na dom wjeżdżać ?? Sprawa jest prosta jak budowa cepa. .. kupując u niego akceptujesz jego regulamin i zasady.. jak Ci się nie podoba musisz robić zakupy gdzieś indziej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Ja tam z nim problemów nie miałem. .. zamawiam juz 2 razy i było ok... ja tez nie udostępniam odbioru osobistego... bo po co ma mi ktoś na dom wjeżdżać ?? Sprawa jest prosta jak budowa cepa. .. kupując u niego akceptujesz jego regulamin i zasady.. jak Ci się nie podoba musisz robić zakupy gdzieś indziej....Wszystko się zgadza ale przy wysyłkach, w tym sklepie są również znaczne problemy. Ja naciąłem się 2 razy i powiedziałem nigdy więcej. Dwukrotnie pomieszał rozmiary i kolory gum, zamówienia po kilkadziesiąt złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 No tak to jest karygodne... jednak w moim przypadku było wszystko ok... a co za tym idzie sklep ma ciągle u mnie kredyt zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 No tak to jest karygodne... jednak w moim przypadku było wszystko ok... a co za tym idzie sklep ma ciągle u mnie kredyt zaufaniaMożna powiedzieć żeś w czepku urodzony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Problem w tym, że nie bronię go może kiedyś "sparzył" się i jakiś nieodpowiedzialny klient wystawił go, a on biedny czekał na niego... Jednak najgorsze jest to, że on nie wychodzi frontem do nowego klienta, tak wysłałem mu zapytanie przez allegro. Generalnie brak gramatyki i składni, Panowie ale nie da się czytać takiego bełkotu. Kolejna sprawa to jemu ma pasować godzina i miejsce, to nic że pracuję poza Szczecinem i chciałem z nim o tym porozmawiać, że to luźny temat i z czasem i miejsce dogadamy się byleby tylko uniknąć wysyłki za 15zł bo mieszkamy w tym samym mieście. Dzisiaj będąc w dla mnie kolejnym nowym sklepie wędkarskim chwilę rozmawiałem z właścicielem o różnych sprzedawcach, sam właściciel sklepu przestrzegł mnie od razu w pierwszym zdaniu naszej rozmowy przed PRZYNĘTY-ŚWIATA!!! To o czymś świadczy, dodam że w sklepie w którym byłem dostałem rekomendację od wielu znajomych ze Szczecina, Stargardu i Goleniowa PRZYNĘTY-ŚWIATA mają ciekawy asortyment, szczególnie że zaczynam bawić się większą ilością gum ale to jest kpina. Uważam, że należy napiętnować zachowanie właściciela i jego chamskie podejście do klientów. Działa on na zasadzie - "Kup Pan i spier... uciekaj" Nie było próby nawet podjęcia rozmowy, facet nie dorósł do prowadzenia e-sklepu. Na całe szczęście tak jak któryś kolega wyżej napisał, że ma tyle już sprawdzonych sklepów, ja mam już podobnie więc z allegro zamawiam już tylko w sprawdzonych źródłach. Szkoda, że tak ciekawy z nazwy sklep jest w pełni nieprofesjonalny. Za ciężko pracuję na zarobione pieniądze aby nie być szanowanym jako normalny ale wymagający klient, czy to tak wiele aby się dogadać jak dorośli ludzie bez stresu? Kompromis to podstawa ale tutaj wszystko z góry narzucone i tak ma być, aha na stronie sklepu, że minimalne zakupy na kwotę 50zł ale już odbiór osobisty za kwotę minimum 250zł Tym sformułowaniem kończę moją negatywną i uważam w pełni zasłużoną opinię nt. sklepu --> PRZYNĘTY ŚWIATA. Pozdrawiam. Konto założone tylko po to żeby zjechać sprzedawcę? Ja będę faceta bronił, miałem przyjemność pogadać z nim osobiście i jest to kulturalny, całkiem do pogadania człowiek. To że nie chce odbiorów osobistych to nic dziwnego. Na tym polegają zakupy w sieci...kupujesz płacisz i czekasz na dostawę. Firma zlokalizowana jest w prywatnym mieszkaniu i ja też nie życzyłbym sobie wizyt w domu żeby kupić pięć gumek. To że ktoś jest z tego samego miasta nie znaczy że jest w pełni mobilny i MUSI dopasować się do klienta. Jak chcesz osobiście to idź do sklepu stacjonarnego. E sklep...e zakupy. Aha, zzapomnjałbym. Jak grzecznie się rozmawia to takie same odpowiedzi się uzyskuje. Dostałem od Pana informację że odbiór osobisty jest możliwy tylko trzeba wcześniej wybrać towar i umówić się. Ppzdr PPs.nic mnie ze sprzedającym nie łączy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 dwa razy zakupy , i dwa razy porażka , za pierwszym razem towar całkiem inny jak zamawiałem w 50% i braki , za drugim razem prosiłem o szybką przesyłkę i dosłanie braków z poprzedniego zamówienia- w nagrodę poczekałem 3 tygodnie !!!!!bezczelny do bólu !obiecałem sobie, że już zakupów u tego pana nie zrobię - więc również ostrzegam przed sprzedawcą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Konto założone tylko po to żeby zjechać sprzedawcę? Ja będę faceta bronił, miałem przyjemność pogadać z nim osobiście i jest to kulturalny, całkiem do pogadania człowiek. To że nie chce odbiorów osobistych to nic dziwnego. Na tym polegają zakupy w sieci...kupujesz płacisz i czekasz na dostawę. Firma zlokalizowana jest w prywatnym mieszkaniu i ja też nie życzyłbym sobie wizyt w domu żeby kupić pięć gumek. To że ktoś jest z tego samego miasta nie znaczy że jest w pełni mobilny i MUSI dopasować się do klienta. Jak chcesz osobiście to idź do sklepu stacjonarnego. E sklep...e zakupy. Aha, zzapomnjałbym. Jak grzecznie się rozmawia to takie same odpowiedzi się uzyskuje. Dostałem od Pana informację że odbiór osobisty jest możliwy tylko trzeba wcześniej wybrać towar i umówić się. Ppzdr PPs.nic mnie ze sprzedającym nie łączy Nie no sorry mam już 5 postów nie wiem dlaczego pod awatarem widnieje ciągle 1 Grzecznie zapytałem czy jest możliwość odbioru osobistego w mieście, bo nie ma sensu płacić 15zł za wysyłkę skoro jesteśmy z tego samego miasta. Skoro mnie zjechał i nie wyjdzie z propozycją dogadania się, podjęcia jakiegoś kompromisu to przepraszam bardzo mam się dać spoliczkować? Dlaczego? Yyyy 5 gumek za 180zł? Zejdź proszę na ziemię i bądź obiektywny w tym co piszesz. Jestem przeciwnikiem wrzucania każdego do 1 wora ale litości jak ja grzecznie to tego samego wymagam. Jeśli ktoś jest chamem ja również zachowam się arogancko mimo, że lubię i preferuję dyplomację + życzliwość. Taka jakby karma bo wierzę, że ten ktoś to doceni i być może w przyszłości odwdzięczy się. Nie było opcji odb. osobistego ale skoro jest jak byk - Szczecin postanowiłem grzecznie zapytać czy jest możliwość. Coś nerwowy jest Pan właściciel PRZYNĘTY-ŚWIATA PS: osoby, które miały szczęście, a są takie oczywiście mają inne zdanie, które szanuję ale ja z usług tego Pana nie skorzystam i tyle. Nie chcę ryzykować, za ciężko pracuję na moje hobby aby stracić choćby te 180zł Ps: coś nie tak jest z licznikami postów na forum? To mój 6 post. A konto nie założone aby jechać sklep tylko aby czerpać wiedzę od doświadczonych użytkowników. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Na logikę jeśli sprzedawca chce dać możliwość odbioru to daje, a kwestie tzw. "zjechania" mogą być odebrane subiektywnie.Rozumiem rozżalenie ale bez przesady, nie pasuje ci to u niego nie kupuj.P.S. Licznik działa poprawnie, właśnie dlatego takie tematy są w cafe żeby nie służyły nabijaniu licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi