zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jak w temacie. Czekam na ten blank. Pytanie w zasadzie kieruje do tych którzy macali wedke na tym blanku. Chce zrobić kleniowy travel na San którym będę mógł też łowić pstrągi woblerami do 5 cm max typu samo minnow... padło na alconite po całości (akurat mam ). Teraz pytanie jaka jest akcja tej wedki ?? Mam nadzieje ze ma coś ze spinningowych xls 'ów. A może wymaga lżejszych przelotek ?? Np druciaki pac baya ?? Mam nadzieje ze nie będzie to klucha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Na klenie brałbym #7 lub #8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Miałem orvisa #6-7 za mocny był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Kurde miał ktoś kiedyś gdzieś taka rozpiska jak to mniej więcej klasy AFTM mają się do c.w. Liczę na to ze 4 - skład trochę poprawi sztywność i szybkość blanku #5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 http://jerkbait.pl/topic/10010-blank-muchowy/?p=1068006 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 http://jerkbait.pl/topic/10010-blank-muchowy/?p=1068006Dzięki . Z pomocą telefonu nie mogłem tego znaleźć .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 5# to nie będzie czym ciągnąć w nurcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Do usług, a tak poza tym, jak 305cm będzie za bardzo bujać, możesz zawsze zrobić z 3 górnych składów okoniówkę, ale Ty już chyba okoniówek parę masz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Mówicie ze będzie za słaby ??Moje serce krwawi. A Karol się pewnie CIESZY Edytowane 10 Grudnia 2014 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Na 100% za słaby przy tej długości, tak do 2,7m jest fajnie przy szybkich blankach muchowych w 5-6# (jaź, kleń) ale już powyżej jest zbyt elastyczny i za słaby. Idealny jest 7-8# i wtedy jest to spin bardzo uniwersalny jeśli chodzi o woblerowe potyczki w rzekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Gucio miałeś wedke na tym blanku ?? Słyszałem ze te xls są dosyć szybkie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Witam, Za dwie stowy odkupie skoro do d..y i zrobie do czego przeznaczono czyli muchowke Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Ustaw się w kolejce bo już jeden go chce... mogę wymienić na #7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Na tym konkretnie nie miałem ale tych muchowych spinów trochę przerobiłem i radzę Ci oddać ten blank komuś kto zrobi z niego muchówkę albo się z Tobą wymieni na dwie klasy wyżej. Nie chodzi tu o szybkość a o właściwości jakie musi mieć taki kij aby ładować linkę o tak małej masie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Na tym konkretnie nie miałem ale tych muchowych spinów trochę przerobiłem i radzę Ci oddać ten blank komuś kto zrobi z niego muchówkę albo się z Tobą wymieni na dwie klasy wyżej. Nie chodzi tu o szybkość a o właściwości jakie musi mieć taki kij aby ładować linkę o tak małej masie.Ok rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Trochę się zawiodłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Ok rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Trochę się zawiodłem . Nie lepiej zaczekac az dotrze, cyknac tasma przelotki i zobaczyc samemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 A no tego sobie nie odmowie zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 A no tego sobie nie odmowie zapewne.Tomek ten blank będzie ale pod jigi malutkie smużaczki z żyłką 0,10-0,12 pod jazie, klenie.Pstrąga też byś połowił cienką pletką.Ale koledzy dobrze radzą, conajmniej mocna #6 a jak mają być woblerki 5cm to przyzwoita #7 potrzebna jak nic.Mam travel #5 batsona rx6.To jest na paprochy pod okonie, o woblerku w prądzie raczej zapomnieć.Co prawda xls to inny moduł ale tu liczy się masa linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Ja mam takiego XLS'a, aczkolwiek szóstkę. Zrobiłem z tego muchówkę oczywiście , ale spin wyszedłby niezły. Szybka akcja (jak na muchówkę), power w dole konkretny, ciężki nie jest. Linkę z wody wyrywa znakomicie, a mocarnym tęczakom też daje radę bez problemu. Ta piątka (jeżeli jest po prostu nieco słabszą wersją mojej szóstki) powinna dać radę spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Tomek ten blank będzie ale pod jigi malutkie smużaczki z żyłką 0,10-0,12 pod jazie, klenie.Pstrąga też byś połowił cienką pletką.Ale koledzy dobrze radzą, conajmniej mocna #6 a jak mają być woblerki 5cm to przyzwoita #7 potrzebna jak nic.Mam travel #5 batsona rx6.To jest na paprochy pod okonie, o woblerku w prądzie raczej zapomnieć.Co prawda xls to inny moduł ale tu liczy się masa linki.Józek zobaczę co z tego wyjdzie. Najwyżej będzie armata okoniowa do mikro gumek. Albo boczny trok na Sieniawe. Liczę na to ze 4 składy plus wysoki moduł zrobią robotę i jednak coś z tego będzie. Jak nie chętny się napewno znajdzie na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Ja mam takiego XLS'a, aczkolwiek szóstkę. Zrobiłem z tego muchówkę oczywiście , ale spin wyszedłby niezły. Szybka akcja (jak na muchówkę), power w dole konkretny, ciężki nie jest. Linkę z wody wyrywa znakomicie, a mocarnym tęczakom też daje radę bez problemu. Ta piątka (jeżeli jest po prostu nieco słabszą wersją mojej szóstki) powinna dać radę spokojnie. Fatso z nieba mi spadasz z ta teoria. Dzięki wielkie mądry człowieku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Możesz przyjechać do mnie i pooglądać muchówkę Xls-a 9stopową #6 od Fatso zresztą kupiona.To byłoby na spina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Możesz przyjechać do mnie i pooglądać muchówkę Xls-a 9stopową #6 od Fatso zresztą kupiona.To byłoby na spina.No Michał wie co mówi i mu zaufać mogę w tej kwestii. A do Ciebie przyjadę z towarem do smarowania/serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 No Michał wie co mówi i mu zaufać mogę w tej kwestii. A do Ciebie przyjadę z towarem do smarowania/serwisu Spoko, jakiś tawot w domu mam to pomajdrujemy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Spoko, jakiś tawot w domu mam to pomajdrujemy .Ostatecznie przywiozę masło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi