bagi_glogow Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Witam wszystkich serdecznie, chciał bym zakupić sobie kijek G.Loomis Escape niestety nie wiem który model wybrać. Kijek potrzebny mi jest do przynęt - 1. Kopyta, Rippery, Twistery (5 , 7,5 , 10 cm) na główkach 5 - 15 gram2. Błystki obrotowe nr 2 i 33. Błystki wahadłowe (takie które kijek pociągnie Smiley )4 Woblery 5, 7 cm Rybki jakie zamierzam nim poławiać to nasze Polskie szczupaczki:) czyli takie w rozmiarach 45 - 70 cm Smiley no ale dobrze by było żeby kijek w razie potrzeby poradził sobie z czymś większym.Kołowrotek jaki do kijka podłącze to najprawdopodobniej S?nger Iron Claw Damokles 40 bądź Penn Silverado sv 4000 z żyłką od 0,23 do 0,28 (no chyba zakupie coś lepszego (Penn Slammer 260 lub 360)). tutaj link do sklepiku z kijkami G.Loomis Escape http://www.anglerscenter.com/rods_gloomis_escape-travel.htm nie mogę się zdecydować miedzy modelami 1. ETR84-3 MLS-102. ETR84-3 MS-123. ETR90-3 MS-12 Wziął bym tego najdłuższego ale obawiam sie trochę akcji Ex-Fast (łowię na dosyć cienkie żyłki Smiley ), pozostałe kijki mają akcję Fast. pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Smileybagi_glogow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Trzeba by spojrzeć na to od strony ...przynęty;)Np kopyto Relax długości 3'5 czyli 7,5 cm (chyba najbardziej popularne), waży ok 5,0 g Jeśli dodasz do tego główkę jigową, to masz już masę pomiędzy 10 a 20g.Błystka obrotowa w rozmiarze nr 3 (typ Aglia), stawia już, np. spory opór w rzecznym nurcie a trzeba jeszcze zaciąć rybę.Obstawiłbym:-G Loomis Escape ETR84-3 MS-12 7' -G Loomis Escape ETR90-3 MS-12 7'6 Akcją ex.fast bym się zbytnio nie przejmował. Przy mocy 15 lb ten kijek powinien pięknie pracować pod każdą przynętą. I rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 a moge zapytac aurora watku, czemu akurat zdecydowal sie na seryjnego travela firmu loomis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagi_glogow Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 oczywiście ze możesz po prostu dostane go w atrakcyjnej cenie inaczej bym go nie zakupił woził bym mojego Batsona pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 pytam bo ostatnimi czasy mialem identyczny problem potrzebowalem mocnego travela w seryjnym wydaniu. Seryjnym bo w promieniu 3500 km odemnie nikt nie buduje castingowych wedek a juz napewno na 3 czesciowych blankach. Ze wzgledu na cene zdecydowalem sie na st croix z serii Tidemaster. Wybralem kij TIC76MHF3 i nie zaluje. Jesli jednak mozesz tego escapa miec w dobrej cenie to kupuj. Podziel sie pozniej wrazeniami .. G loomis nadal jest w PL niezbyt popularny pozd Jw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagi_glogow Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Jeszcze jedno pytanko mam Czy kijek ETR90-3 MS-12 opisany jako Spinning rod designed for stream fishing big Trout and Salmon, also is an excellent choice for Redfish, Seatrout and Permit nada sie również na szczupaka/sandacza? pozdrawiam bagi_glogow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 W mojej skromnej opinii może być trochę za słaby - przy średniej mocy i wytrzymałości 8-15 lb może mu zabraknąć siły, ale wszystko zależy jakie to będą szczupaki i sandacze oraz gdzie będą poławiane. Suma sumaru - w mojej opinii za słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 bagi zadales mi to ptanie na prv wiec postaram sie cos napisac. z gory jednak zaznaczam ze nie mialem nigdy stycznosci z wyzej wymienionymi wedkami, a zeby bylo ciekawiej ostatnio przezywam nawrot choroby max power. efekt jest taki ze UWIELBIAM czuc zapas mocy. jesli do tego dodac wyprawe ktora przewidujesz - rzeka Dziwna to... kijki ktore podales na pewno dadza rade ale jak dla mnie bedziesz na styk gornej mocy. no moze nie tyle mocy co komfortu psychicznego. na Dziwnej na codzien duzych ryb se nie spotyka ale czasami mozna sie zdzwic. trafia sie ladny bolen, choc najczesciej mamy do czynienia z takimi do kilograma. trafia sie czupak, piekny okon ale to zalezy od plywow oraz wody no i oczywiscie miejsca w ktorym sie lowi. a zeby bylo ciekawiej znam przypadki trafienia lososia oraz dorsza w wyzej wymienionej rzece... niby 15lb to sporo jak sie wezmie pod uwage spotykane tam ryby oraz to co pozniej chcesz lowic - po powrocie do siebie, ale ja bym wzial cos oczko mocniejszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Odpowiem Ci tak jezeli mialbym z tych trzech wybrac jeden to wybral bym MS12 7,6.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagi_glogow Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 dzięki wszystkim za odpowiedziKijek zakupiony - ETR84-3 MS-12 Mam nadzieję ze się nada pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi