sacha Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Nie tylko aspirują ale i są . Faktem jest że o dużego pstrąga trudno ale zdjęcia 66cm widziałem. Byłem tam z kolegą fachurą od pstrągów i przez popołudnie złowiliśmy 21 sztuk. Znaczy On 17 a ja 4 no i chyba tylko 3 czy 4 +30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Michaś słuchaj zlot pstrągowy jak najbardziej, można coś zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Byłem dzisiaj zrobić mały rekonesans na moim odcinku Narwi (okolice Pułtuska). Rzeka płynie nie za szybko jak na tą porę roku, starorzecza jeszcze skute lodem ale już nie do chodzenia. Stałem tak sobie nad brzegiem i nagle podniósł się hałas a drugą stroną przefrunęło naprawdę duże stado spłoszonych kaczek. Myślę sobie, pewnie Policja rzeczna ale nie, ok 100 m od miejsca gdzie stałem na niebie szybował najprawdziwszy orzeł bielik. Jak 31 lat żyję nie słyszałem, żeby orły gniazdowały na tym odcinku, widywałem czarne bociany, błotniaki, dudki przefruwające na drugi brzeg ale orła nigdy. Piękny majestatyczny widok, w szponach miał martwego hobbita hehehe. A tak na serio, ostatnio słyszę, że zmienia się na lepsze- woda jakaś taka czystsza, ryby skubią w miarę regularnie, cieszą takie zmiany. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Piotrek naprawde nie widziałeś nigdy Bielika w swoich okolicach??!!!!! widuje je średnio na "dwóch trzecich" wypadów do pułtuska/serocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Pierwszy raz jak matkę kocham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Piotrek Bielik to nie orzeł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wiem wiem, kiedyś się mocno interesowałem drapieżnymi a później to już tylko cycki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Dziś wybrałem się nad starorzecze Narwi, nazywanym przez miejscowych "Buchta" po przeciwnej stronie Czarnowa. Dojechałem na miejsce i zobaczyłem na skarpie poukładne leszcze takie ok 35-40 cm, było ich 7 sztuk. Dwa największe jeszcze dychały to wrzuciłem je do wody. Leżał obok nich jeszcze rak. Widocznie mój głośny klekot diesla wystraszył kogoś i ten dał dyla w krzaki. Jak zszedłem ze skarpy nad wodę i dzwoniłem do PSR to słyszałem, że ktoś z tych krzaczorów zwiewał. Licho nie śpi, zwłaszcza teraz na starorzeczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Na tzw "buchcie" wielokrotnie znajdowalem siaty. To miejsce jest bardzo często trzepane przez kłusoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Trzeba brać z sobą solidnego kija, teraz zwiali nie wiadomo co będzie następnym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cornelo Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Ostatni dzień lutego, Narew powyżej Łomży: okoń 34 cm, drugi podobny się wypiął, trzeci kontakt z rybą która nie dała się rozpoznać i też zawinęła ogonem. Wiosna? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 gratulacje piękna ryba ,wiosna eh że ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 @Cornelo, wątek o Narwi już istnieje więc może lepiej tam zamieszczać taką relację. Jeśli to nie tajemnica to zdradź metodę i typ przynęty. Czy może paproszek na troku bocznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cornelo Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Na wleczonego robalka. ...sorki pawello, nie zauważyłęm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Ja wiem czy wiosna, może bardziej zima. Jak ludzia biegają tam na lód to nawet na pewno trafiłeś zimowisko. Ostatnio nad wodą spotkałem dziadka, powiedział mi gdzie ostatnio na małą wirówkę naciął okoni. Akurat wychowałem się w miejscu gdzie połapał pasiaków, które właśnie wchodzą tam późną jesienią i to piękne cwane garbusy a w ciepłej części sezonu stado przesuwa się do 200 m od ujścia. Uroki łagodnej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cornelo Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Piotrek, nie wiem jakie miejsce masz na myśli. Lodu na Narwii brak, chodząc trafiłem na dwa strumyki - też bez lodu, jedynie starorzecza pokryte (właściwie to widziałem jedynie łąkowe kałuże, więc nie wiem jak na tych większych). Łowią jeszcze z lodu gdzieś w tych okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Bardzo proszę o wsparcie poprzez podpisanie gotowego formularza, tu: http://www.wedkarskabrac.pl/index.php?wiad=283 wszystkich,którym zależy na zachowaniu dzikiego charakteru nielicznych polskich wód do których zalicza się środkowa Narew w okolicach Łomzy. Nasi włodarze chcą przeprowadzić projekt rewitalizacji rzeki. Zamierzają przekopać sródrzeczne rafy. Są one ostoją wielu gatónków, doskonałymi tarliskami, natleniają wodę latem. Wiecej tu: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=38648. Im więcej głosów sprzeciwu tym lepiej. Z góry dziękuję za wsparcie. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez cheli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Wysłane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Wysyłać Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Poszło,choć samo podpisanie formularza mogłoby być rozwiązane prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Poszło. Popieram inicjatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Nie pozwolimy przekopywać naszej Narwi Popieram Wysłane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi