anpart Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Czy na żwirowni Brzóze wydobywają jeszcze żwir?Wydobywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ogólnie zbiornik Brzóze można sobie odpuścić. Nie dość, że wyniki mówiąc delikatnie mizerne to jeszcze napływ plażowiczów, kajakarzy, rowerzystów wodnych, a ostatnio nawet skutery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyho Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Jednak jeszcze parę rybek pływa w tej naszej Narwi, wczoraj zaliczylem kilka okoni, branie mikro klenia z powierzchni i jaska narazie PB 40cm.Nie wiem jak wstawić zdjęcie, więc wstawiam Link: http://zapodaj.net/153b886948c34.jpg.html Edytowane 21 Czerwca 2015 przez krzyho 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ogólnie zbiornik Brzóze można sobie odpuścić. Nie dość, że wyniki mówiąc delikatnie mizerne to jeszcze napływ plażowiczów, kajakarzy, rowerzystów wodnych, a ostatnio nawet skutery.Trzeba przeczekać do jesieni albo atakować z samego rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Bardzo niski stan wody w Narwi,to i ryby brak ( okolice Łomży} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Radek# Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Za to bobry mają się wyśmienicie - Wizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Za to bobry mają się wyśmienicie - WiznaNo tak bobrów przybywa - warunki ku temu mają doskonałe, rowy ,cieki ,oczka wodne ,starorzecza,ogólnie podmokłe tereny- żeby tak ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Właśnie koledzy jestem nad Narwia w okolicy Pułtuska, jeden krociak na kuraczka się skusil, niestety spadł pod łodzią, poza tym miałem okazję zobaczyć hol suma 150 cm., który został zberetowany, Niestety... Smutne ale rzeczywiste, wątpię czy w tym kraju cokolwiek się zmieni :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 A jaka miejscowość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) W Rogóźnie Narew to już strumyk,plany zwodowania łódki na urlop to już przeszłość,chyba,że poziom się podniesie o jakiś metr. Na razie pogoda sprzyja okolicznemu bydłu (przepraszam rogaciznę) i rodzinkom z drącymi ryja bachorami na odstrzał,które korzystają z tak niskiego poziomu wody robiąc straszny syf wokół siebie. Edytowane 6 Lipca 2015 przez CM Punk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Właśnie koledzy jestem nad Narwia w okolicy Pułtuska, jeden krociak na kuraczka się skusil, niestety spadł pod łodzią, poza tym miałem okazję zobaczyć hol suma 150 cm., który został zberetowany, Niestety... Smutne ale rzeczywiste, wątpię czy w tym kraju cokolwiek się zmieni :-(u nas w pultusku takie ryby lowione przez starsza date w 96% sa zabierane... rzadko kto go wypuści... przeważnie wisi taki sum na drzewie jak wisielec fotka i ryba leci na handelek Edytowane 18 Lipca 2015 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaSpinning Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 u nas w pultusku taie ryby lowiona przez starsza date w 96% sa zabierane... rzadko kto go wypusci... przewaznie wisi na drzewie jak wisielec taka ryba fotka i na handel ... tak próbowałem przełożyć sobie to na język polski i jakoś mi to nie wychodzi... mógłbyś to jakoś napisać po polsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 tak próbowałem przełożyć sobie to na język polski i jakoś mi to nie wychodzi... mógłbyś to jakoś napisać po polsku?Już tłumaczę: 96% latających ryb mieszka na drzewach, pozostałe zajmują się handlem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANK Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Czyli...ptaszorowate nad Narwią ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 witam .czy ktos lowi w okolicach drogi bialystok -lublin ? moze wiecie co tam sie dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 A co konkretnie Cie interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 z ciekawosci pytam - bo to moje rodzinne strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Z kazdym nowym sezonem coraz gorzej....w tym od wiosny nizowka :-( ...ale idzie cos wydlubac...w tych rewirach latam za jaziami i bolkami ;-) ...a dokladnie to skąd pochodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Byłem nad rzeką w sobotę 8-20...bywam nad Narwią parę razy w roku od przynajmniej 10 lat....tak niskiego stanu wody nie widziałem nigdy...Łowiłem od ujścia Orzyca do Gnojna. Celem były bolki, ewentualnie klenie. Złowiłem 12 okoni przy łowieniu kleni i szczupaka przy łowieniu bolków...Niestety rozmiarowo mizeria straszna...okonie w większości 10-15cm, może ze 4 były powyżej 20cm, szczupły +/- 50. Nigdy w życiu nie przypuszczałem że w Narwii jest tyle kamieni.... Okolice Zambsk wyglądają jak Poprad albo Dunajec Pozdrawiam,malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 U mnie tak samo przez weekend. Cztery szczupłe, dwa lekko pod kreską i dwie sznurówki, kilka okonków i spory leszcz na osłodę wyjazdu. Goście na łódkach ostro kwoczą i podobno mają wyniki, ja próbowałem pocisnąć z brzegu i jestem uboższy o sporo przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.t Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Hmm a u nas o dziwo woda chyba o metr wyższa niż w tamtym tygodniu .w sobotę byłem w okolicach Strękowej i zupełnie inna rzeka wszystkie wysepki poginęły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Racjonalna gospodarka rybacka ... czyli wyłowić co się da i zniknąć. http://4lomza.pl/index.php?wiad=39624 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Racjonalna gospodarka rybacka ... czyli wyłowić co się da i zniknąć. http://4lomza.pl/index.php?wiad=39624Kuba to jest bardzo ciekawa informacja.Jednocześnie pojawia się pytanie czy następny ,wyłoniony w przetargu "dzierżawca " będzie lepszy czy gorszy dla ryb?Woda ,jak sam wiesz ,ma ogromny potencjał tylko potrzebuje mądrego gospodarza.Już pewnie ZO PZW Mazowiecki i ZO PZW Białostocki ostrzą sobie zęby aby chapnąć tak smakowity kąsek. Pozdrawiam Tomi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Racjonalna gospodarka rybacka ... czyli wyłowić co się da i zniknąć. http://4lomza.pl/index.php?wiad=39624Gdyby wyławiał czyli prowadził tzw. racjonalną gospodarkę to by nie zerwali umowy.Teraz istnieje niestety bardzo duże prawdopodobieństwo że wodę łyknie OM PZW i tak jak na innych swoich wodach wprowadzi odłowy gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jak zerwali umowę to napewno chodziło o kasę. Innej mozliwości nie ma. Może i dobrze bo słyszałem bardzo dużo złego o tym dzierżawcy a woda wyjątkowo urodziwa w tamtym rejonie. Prawdopodobieństwo wygranego przetargu przez OM PZW jest bardzo duża tym bardziej, że zostałby wówczas zachowany cały ciąg Narwii od Zegrza do tego odcinka. Zobaczymy w 2016 czy pojawi się w zezwoleniach. Będę śledził tą sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi