czocho Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 http://warszawa.rzgw.gov.pl/wiadomosci/aktualnosci/stanowisko-rzgw-w-warszawie-dotyczace-umow-zawartych-z-gospodarstwem-rybacko-rolnym-projekt-s.-c. "RZGW w Warszawie informuje, że po ponownym, dokładnym przeanalizowaniu sprawy dotyczącym wypowiedzenia użytkowania prawa rybackiego obwodów rybackich rzeka Pisa – nr 1, rzeka Pisa – nr 2, rzeka Narew – nr 5 wycofuje się z uprzednio zajętego stanowiska tj. wypowiedzenia przedmiotowych umów z dnia 29 czerwca 2015r.Intencją tak rozpatrzonej sprawy jest m.in. umożliwienie użytkowania w/w. obwodów rybackich dla celu wykonywania obowiązków wynikających z prawa rybackiego, w tym amatorskiego połowu ryb.W związku z powyższym ustalenia dotyczące wykonywania obowiązków określonych umowami użytkowania obwodów rybackich rzeka Pisa – nr 1, rzeka Pisa – nr 2, rzeka Narew – nr 5 pozostają w mocy." CYRK Cyrk...burdel...i harem w jednym .....szkoda gadać....ktoś ładnie przytulił pod stołem na Twardej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Ale cyrk.cos niesamowitegoCiekawe co mandatami wystawionymi przez te kilka dni na wodach GR Lomza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_aug Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Służby miałyby co robić jakby w to się zagłębiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Służby miałyby co robić jakby w to się zagłębiły.Sprawa niezwykle podejrzana moim zdaniem. Lakoniczne wyjaśnienia. Komu podlega RZGW ? Może trzeba skargi napisać bo to coś niebywałego. Musimy poznać więcej szczegółów tej sprawy bo w ten sposób to tylko domysły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Proponuję wam wędkarzom z kół PZW w Łomży poprzez swoich przedstawicieli (prezesów kół) wystosować pismo do RZGW z uzasadnieniem tej decyzji tj: informacji o zerwaniu umowy i decyzji o jej anulowaniu. Kluczowe pytanie to: co się wydarzyło między tymi dwoma faktami. Dodatkowo poproście w ramach dostępu do informacji publicznej (tu warto powołać się na konkretne ustawy) o udostępnienie warunków użytkowania tych wód przez GRŁ włącznie z informacją na temat zarybień oraz odłowów w kg z lat ubiegłych. To co się obecnie dzieje w tych instytucjach (RZGW i część okręgów PZW) to skandal. ps: sam bym napisał ale moje umocowanie jest żadne i mnie zleją na dzień dobry. Muszą to zrobić prezesi kół lub najlepiej jakiś radny, burmistrz itd. Powalcie trochę w swojej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Kolega znalazl dzis na starej narwi kolo pultuska... jak spacerowal z psami... mowil ze musial miec z 1.5m ten sum Edytowane 19 Lipca 2015 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 http://4lomza.pl/index.php?wiad=39664 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Wyszło na to że winna jest natura i pozostali dwaj kompani biznesowi.Nie licha historyjka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 http://4lomza.pl/index.php?wiad=39664 Jesli ktos jest w stanie publikowac tego typu "prawdy", a mamy rok 2015, to chcialoby sie powiedziec "Lomza to stan umyslu".Nie obrazajac nikogo z Lomzy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 operat rybacki..... jeden z wielu słów kluczy...... komuna stwierdziła że woda musi wyprodukować z jednego hektara tyle i tyle ton ryb i kuźwa ni ma bata że nie...... a ponoć komuny nie ma.... mamy świadome społeczeństwo i wszyscy dbają o dobro narodowe a nie kradną i puszczają buble w walce z okupantem.....eeee coś pomieszałem.....przecież ja jestem made in dawno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Jesli ktos jest w stanie publikowac tego typu "prawdy", a mamy rok 2015, to chcialoby sie powiedziec "Lomza to stan umyslu".Nie obrazajac nikogo z Lomzy...Bo to po prostu Łomżing - 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahtid Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Znając życie, po takiej akcji z RZGW, biznesmeny wybiją co się tylko da, nie zostawiając nawet kijanek. Szkoda, że tak to się zakończyło. Z drugiej strony, swoją decyzją RZGW postawiło się w opozycji do wędkarzy, którzy uczciwie zapłacili za licencje. Kłusole i tak by tłukli dalej. Znam miejsce na Pisie, odcinek o długości ok 2 km, gdzie ciągle stoją sznury. Ile to ja ich już pociąłem. Zostawiam na widoku, żeby wpienić właściciela. Haki zabieram, żeby strata była większa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jak tam sytuacja u Was z połowem leszcza z gruntu ? Dzieje się coś na Narwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Yyyyy.... Może być trudno uzyskać odpowiedź, gdyż kolego jak zapewne nie zauważyłeś jest to forum o nieco innym profilu... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Spoko wiem, ale uwierz zaglądają ludziska różnych technik. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Wątek fajny, o pięknej rzece ale coś mało w nim ryb. Dzisiejszy bolo 69cm. Miały być zębacze, ale że nie chciały współpracować to trafiła sie rapka. Łupnął w łamanego shallow shad rapa 7cm. Waleczny był i kilka razy zapewnił ochłodę, chlapiąc się przy podbieraniu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dzisiejszy narwiański jazik 40 cm, gigantem nie był ale i tak cieszy w takich warunkach. Co ciekawe, przywalił jak boleń z powyższego posta w łamanego shad rapa 7cm. Wogóle jazie z tego odcinka zachowują się nietypowo. W zeszłym roku także złowiłem jazia na ten wobler, a bywało że brały na Salmo Perch 8cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Jak tam sytuacja u Was z połowem leszcza z gruntu ? Dzieje się coś na Narwi ?Leszczyk powędrował na głębsze wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Panowie, da się przy tym stanie wody popływać pontonem z silnikiem powyżej Ostrołęki? Myślę o odcinku w okolicy ujścia Szkwy.Do Szkwy to Mazowsze.. powyżej GRŁ… Ktoś się orientuje czy oni mogą przyjmować jeszcze opłaty w związku z zaistniałą sytuacją?Jeśli nie to komu opłacić?Przy okazji… jakieś wieści z tamtych rejonów? :-)Nastawiam się na spinning za drapieżnym jaziem, przyczajonym kleniem, ukrytym sandaczem, śmigłym boleniem S. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez Slavecky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 A wracając do "adremu..." Ktos podpowie jak warunki do pływania na odcinku Szkwa - Gontarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Leszczyk powędrował na głębsze wodyNo niestety, ale to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Panowie, da się przy tym stanie wody popływać pontonem z silnikiem powyżej Ostrołęki? Myślę o odcinku w okolicy ujścia Szkwy.Do Szkwy to Mazowsze.. powyżej GRŁ… Ktoś się orientuje czy oni mogą przyjmować jeszcze opłaty w związku z zaistniałą sytuacją?Jeśli nie to komu opłacić?Przy okazji… jakieś wieści z tamtych rejonów? :-)Nastawiam się na spinning za drapieżnym jaziem, przyczajonym kleniem, ukrytym sandaczem, śmigłym boleniem S.GRŁ nadal sprzedaje zezwolenia bo ich przywrócili....Piszesz o moich terenach więc ja najczęściej łowię z gruntu bo na spining od Szkwy do Czartorii to nie ma co startować bo woda malutka i jakieś małe szczupaczki i okonki sporadycznie padały. Ryby gdzieś poszły. Nic się nie dzieje. Widziałem jeszcze dwa tyg temu spiningistów ( wyglądali profesjonalnie ) którzy płynęli od Nowogrodu i na pytanie o wyniki odpowiedzieli cytat " Czarna Du.a".Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 A dużo woda opadła od Tego czasu? Da się popływać z silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 W niektórych miejcach na pewno na podniesionym. Krowy rolnicy przeprowadzają "na piechotę" i mają wodę po CAŁOŚCI rzeki do połowy kopyt. Takich miejsc znam dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Upsss... No ale z drugiej strony jest tam karę długich zakrętów gdzie równiez parę metrów wody pod kilem być powinno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi