Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

http://warszawa.rzgw.gov.pl/wiadomosci/aktualnosci/stanowisko-rzgw-w-warszawie-dotyczace-umow-zawartych-z-gospodarstwem-rybacko-rolnym-projekt-s.-c.

"RZGW w Warszawie informuje, że po ponownym, dokładnym przeanalizowaniu sprawy dotyczącym wypowiedzenia użytkowania prawa rybackiego obwodów rybackich rzeka Pisa – nr 1, rzeka Pisa – nr 2, rzeka Narew – nr 5 wycofuje się z uprzednio  zajętego stanowiska tj. wypowiedzenia przedmiotowych umów z dnia 29 czerwca 2015r.

Intencją tak rozpatrzonej sprawy jest m.in. umożliwienie użytkowania w/w. obwodów rybackich dla celu wykonywania obowiązków wynikających z prawa rybackiego, w tym amatorskiego połowu ryb.

W związku z powyższym ustalenia dotyczące wykonywania obowiązków określonych umowami użytkowania obwodów rybackich rzeka Pisa – nr 1, rzeka Pisa – nr 2, rzeka Narew – nr 5 pozostają w mocy."

CYRK :rolleyes:

Cyrk...burdel...i harem w jednym ;) .....szkoda  gadać....ktoś ładnie przytulił pod stołem na Twardej :ph34r:

Proponuję wam wędkarzom z kół PZW w Łomży poprzez swoich przedstawicieli (prezesów kół) wystosować pismo do RZGW z uzasadnieniem tej decyzji tj: informacji o zerwaniu umowy i decyzji o jej anulowaniu. Kluczowe pytanie to: co się wydarzyło między tymi dwoma faktami. Dodatkowo poproście w ramach dostępu do informacji publicznej (tu warto powołać się na konkretne ustawy) o udostępnienie warunków użytkowania tych wód przez GRŁ włącznie z informacją na temat zarybień oraz odłowów w kg z lat ubiegłych.

To co się obecnie dzieje w tych instytucjach (RZGW i część okręgów PZW) to skandal.

ps: sam bym napisał ale moje umocowanie jest żadne i mnie zleją na dzień dobry. Muszą to zrobić prezesi kół lub najlepiej jakiś radny, burmistrz itd. Powalcie trochę w swojej sprawie.

operat rybacki..... jeden z wielu słów kluczy...... komuna stwierdziła że woda musi wyprodukować z jednego hektara tyle i tyle ton ryb i kuźwa ni ma bata że nie...... a ponoć komuny nie ma.... mamy świadome społeczeństwo i wszyscy dbają o dobro narodowe a nie kradną i puszczają buble w walce z okupantem.....

eeee coś pomieszałem.....przecież ja jestem made in dawno temu ;)

Znając życie, po takiej akcji z RZGW, biznesmeny wybiją co się tylko da, nie zostawiając nawet kijanek. Szkoda, że tak to się zakończyło. Z drugiej strony, swoją decyzją RZGW postawiło się w opozycji do wędkarzy, którzy uczciwie zapłacili za licencje. Kłusole i tak by tłukli dalej. Znam miejsce na Pisie, odcinek o długości ok 2 km, gdzie ciągle stoją sznury. Ile to ja ich już pociąłem. Zostawiam na widoku, żeby wpienić właściciela. Haki zabieram, żeby strata była większa:)

• 2 tygodnie później...

Wątek fajny, o pięknej rzece ale coś mało w nim ryb. Dzisiejszy bolo 69cm. Miały być zębacze, ale że nie chciały współpracować to trafiła sie rapka. Łupnął w łamanego shallow shad rapa 7cm. Waleczny był i kilka razy zapewnił ochłodę, chlapiąc się przy podbieraniu. 

post-54783-0-62975800-1439124260_thumb.jpg

• Like 5

Dzisiejszy narwiański jazik 40 cm, gigantem nie był ale i tak cieszy w takich warunkach. Co ciekawe, przywalił jak boleń z powyższego posta w łamanego shad rapa 7cm. Wogóle jazie z tego odcinka zachowują się nietypowo. W zeszłym roku także złowiłem jazia na ten wobler, a bywało że brały na Salmo Perch 8cm.  

post-54783-0-53117200-1439234948_thumb.jpg

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Panowie,

da się przy tym stanie wody popływać pontonem z silnikiem powyżej Ostrołęki? Myślę o odcinku w okolicy ujścia Szkwy.

Do Szkwy to Mazowsze.. powyżej GRŁ… Ktoś się orientuje czy oni mogą przyjmować jeszcze opłaty w związku z zaistniałą sytuacją?

Jeśli nie to komu opłacić?

Przy okazji… jakieś wieści z tamtych rejonów? :-)

Nastawiam się na spinning za drapieżnym jaziem, przyczajonym kleniem, ukrytym sandaczem, śmigłym boleniem :)

S.

Edytowane przez Slavecky

Panowie,

da się przy tym stanie wody popływać pontonem z silnikiem powyżej Ostrołęki? Myślę o odcinku w okolicy ujścia Szkwy.

Do Szkwy to Mazowsze.. powyżej GRŁ… Ktoś się orientuje czy oni mogą przyjmować jeszcze opłaty w związku z zaistniałą sytuacją?

Jeśli nie to komu opłacić?

Przy okazji… jakieś wieści z tamtych rejonów? :-)

Nastawiam się na spinning za drapieżnym jaziem, przyczajonym kleniem, ukrytym sandaczem, śmigłym boleniem :)

S.

GRŁ nadal sprzedaje zezwolenia bo ich przywrócili....

Piszesz o moich terenach :) więc ja najczęściej łowię z gruntu bo na spining od Szkwy do Czartorii to nie ma co startować bo woda malutka i jakieś małe szczupaczki i okonki sporadycznie padały. Ryby gdzieś poszły. Nic się nie dzieje. Widziałem jeszcze dwa tyg temu spiningistów ( wyglądali profesjonalnie ) którzy płynęli od Nowogrodu i na pytanie o wyniki odpowiedzieli cytat " Czarna Du.a".

Pozdrawiam

• Like 1