leszczynski.bp Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Okolice ujścia Biebrzy. Dzięki za informację. Na ten odcinek z ujściem trzeba jakieś dodatkowe pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny CF Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Byłeś z brzegu, czy z pływadła?pływałem na łodzi. Z brzegu marne szanse bo obstawiony z każdej strony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Dzięki za informację. Na ten odcinek z ujściem trzeba jakieś dodatkowe pozwolenie?woda : http://start1g.ovh.net/~abcyvkjp/index.php?cat=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Może ktoś, coś...rok nie jest wybitnie suchy, zdecydowanie bardziej wilgotny od minionego...a wody w podlaskiej Narwi nie ma! Poziom osiągnął już właściwie zeszłoroczne minima. To co zostało, płynie brudne i nieprzejrzyste. Niby nic nowego, ale w połączeniu z zupełnym zanikiem brań tworzy się nieciekawy obraz umierającej rzeki Siemianówkę napełniają? Czy może parkowe matołki znowu coś przegrodziły ku uciesze ornitologów? W ostatnim tygodniu problemem nie jest złowienie czegokolwiek, sztuką stało się wypracowanie jakiegokolwiek najdelikatniejszego brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Z tego co mi wiadomo to zaporą w Bondarach zarządza warszawka, i to oni decydują kiedy ze zbiornika wodę upuścić. Ale jak wspomniał kolega cristovo stan wody w górnej narwi jest opłakana. Co do brań to są dość regularne jak ci się uda namierzyć dołek to masz praktycznie pewność że coś przytniesz. Ale miejscowi mięsiarze też o tym wiedzą i katują teraz biedngo szczupaczka który za bardzo nie ma gdzie się schować bo brakuje wody w rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Panowie, będę przejazdem w okolicach między Łomżą, a Białymstokiem. Chciałem pochodzić parę godzin za boleniem, ale w okolicach Wizny byłem raz parę lat temu ze znajomym który ogarniał te tereny. Stąd moje pytanie: może ktoś podrzuci info na forum lub na priv jakim odcinkiem warto się zainteresować na te parę godzin w kontekście bolenia? Zajrzyj do Niwkowa bolki tam chętnie współpracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Narew wysycha,masakra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Narew wysycha,masakra .a Siemianówka pełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Nie taka znowu pełna. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Nie taka znowu pełna. ...Fakt brakuje jej jakieś 60 cm do stanu wiosennego, ale nie bawmy się w aptekarzy. Tylko przez jakieś dziwne zarządzanie zbiornikiem i tym że się prace remontowe przedłużają na zaporze ucierpi najbardziej górna Narew. Bo przy takim stanie wody w rzece ludziska zrobią identyczną rzeź z rybą jak na małym zalewie w zeszłym roku jesienną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Nie wiem,co o tym wszystkim sądzić,ale na przestrzeni dwudziestu kilku lat poziom rzeki obniżył się w okresie letnim spokojnie z metr,a teraz to i półtora metra,ja już drugi rok z rzędu nie zwodowałem łódki,bo tam,gdzie ją trzymałem teraz chodzę suchą stopą.Tam,gdzie kiedyś kąpałem się i ledwo łapałem grunt teraz wody nie ma lub po kostki,owszem,rzeka zmienną jest,tu zasypie dołek,tu powstanie nowy,ale to,co się teraz dzieje,to tragedia,opadów w zasadzie nie było od 3 tygodni lub dłużej,wody gruntowe też "siadają",więc według mnie to już powoli zaczyna być klęska suszy,do czego Siemianówka na pewno wybitnie się przyczynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 (edytowane) W drodze na pewną miejscówkę w Parku mijam rowczak, który jest dopływem Narwi. W zeszłym roku, podczas prawdziwej suszy, siurek ten zniknął na dobre. Żal było patrzeć, ale szeroki na półtora metra kanalik ukazał dwumetrowe dołki. Suchy piach. Autochtoni, co to żyją tam "od przedwojny", opowiadali ponadto o wyschniętych studniach. Zarzekali się, że nie pamiętają tak niskiego stanu rzeki oraz wód gruntowych. Ten rok na szczęście i dzięki Bogu nie jest tak suchy. Na tle poprzedniego właściwie wilgotny. Wspomniany powyżej rów zapełniony jest ponownie wodą "pod korek", wydawałoby się, że sytuacja wraca do normy. Ale...ale!!!!! Poziom głównej rzeki zbliżony jest do poziomów zeszłorocznych! Jakim cudem? Siemianówka zabija Narew. Kartagina i zapora powinny być zniszczone! Edytowane 1 Października 2016 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Na "mojej" Narwi odbyły się wczoraj zawody o mistrzostwo koła. Wygrał kolega z wynikiem 6 okoni na troka. Na prawie 30 chłopa nie padł żaden szczupak, boleń czy sandacz. To pokazuje jaki jest stan naszych wód. Edytowane 2 Października 2016 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 A wiecie, że Kartaginę założyli Vandale od rzeki Vandal, Wisła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Na "mojej" Narwi odbyły się wczoraj zawody o mistrzostwo koła. Wygrał kolega z wynikiem 6 okoni na troka. Na prawie 30 chłopa nie padł żaden szczupak, boleń czy sandacz. To pokazuje jaki jest stan naszych wód.W niedziele na zawodach padlo max okolo 10 okoni ... zaden nie mial wiecej jak 25 cm ... 18 chlopa lapalo 5 godzin - zbiornik znany i lubiany( i rybny ) ... wiec moze to nie kwestia stanu zarybienia narwi tylko poporstu slaby dzien- skoro i tu i tu nic nie bralo ? ( tak tylko glosno mysle ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danni91 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Ja za to w niedzielę zlowilem parę okoni i szczupaczkow . Może nie okazy ale coś się zaczyna ruszać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 To w na jakim odcinku Narwi tak ryba bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danni91 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Brać to za dużo powiedziane . Czasem są lepsze dni ze uda coś się ulowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Dzisiaj 2 wymiarowe sandacze z opadingu.Ryba żerowała od 17 wcześniej cisza i spokój.Brania na 5 calowe canibale 12 gram główka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Dla odmiany miły akcent. Afera rybna, pisiont złoty w tle.http://pultuszczak.pl/lapowka-za-polow-ryb/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Dla odmiany miły akcent. Afera rybna, pisiont złoty w tle.http://pultuszczak.pl/lapowka-za-polow-ryb/Gość proponując 50 zł to idiota inaczej tego nazwać nie można. Z drugiej zaś strony żałosne jest pisanie mandatów za brak z..... wpisu j...... daty w rejestrze no ale jak to u nas w kraju po co "Łowić grube ryby" jak można robić wyniki wylawiajac uklejeczki. Zamiast pilnować tego co trzeba to się glupotami zajmuja Edytowane 3 Listopada 2016 przez milupa słownictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 No tera to już jest afera, tera zatrzymano "grubą rybę", próbującą wręczyć korzyść majątkową funkcjonariuszom na służbie, tu będą medale! A facet...cóż, niestety zachował się jak idiota właśnie, mógł nie przyjąć mandatu, mógł go zapłacić nawet, nie byłoby tak poważnej sprawy. Sam zazwyczaj nie wypełniam rejestru, od kiedy dowiedziałem się, że zalecają tam wpisywać jakieś głupoty (np. że ze dwie setki szczupaków rocznie łowię i zżeram) oraz że za "niemanie" starego rejestru przy opłacaniu składki na kolejny sezon płacę extra 10 zł, straciłem wiarę w sens tej buchalterii Dziś od 9 do 16 na parkowych wodach...stan wysoki, nurt silny, czysto...no i bezrybnie! Nawet trącenia! Ani w rzece, ani w zatokach/starorzeczach. Nie widać życia, jedynie w jednej z większych zatok, gdy na chwilę ucichł wiatr, drobnica zbierała pajączki z powierzchni. Wciąż martwy sezon, co się dzieje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) U mnie ta sama historia tydzień temu ZERO- nawet drobnica do chleba nie podpływała, aż mi się nie chce człapać jutro nad rzekę. Żebym nie testował nowych rzeczy to bym olał temat i pasł się przed TV. Edytowane 4 Listopada 2016 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 No i się powoli wyjaśnia sytuacja, rok temu było mało wody i rybę wyłapano ;-) w tym roku woda wysoka w porównaniu do poprzedniego i ta rybka co się uchowała ma dużo swobody do pływani tak sobie żartuję oczywiście Panowie. Hesher potwierdzam skuteczność wahadełka tylko tego w kolorze szczupaka u mnie w stawie na muskie nie reagują A co do wędkowania to sam się zastanawiałem gdzie by tu jutro się wybrać. I nic mi nie przychodzi do głowy bo na każdej swojej tz miejscówce dostałem w tym sezonie zajebiste baty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Dla odmiany miły akcent. Afera rybna, pisiont złoty w tle.http://pultuszczak.pl/lapowka-za-polow-ryb/Gratulację dla naszych STRAŻNIKÓW i dla PANA "KOMEDIANTA" , przepraszam KOMENDANTA ,że jeszcze trzyma takich ............................ obrońców naszej wody!Miałem z nimi kilka razy do czynienia - NIE POLECAM spotkania z " Panami STRAŻNIKAMI", dla wielu żle się to kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi