mentnooki Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Gratulację dla naszych STRAŻNIKÓW i dla PANA "KOMEDIANTA" , przepraszam KOMENDANTA ,że jeszcze trzyma takich ............................ obrońców naszej wody!Miałem z nimi kilka razy do czynienia - NIE POLECAM spotkania z " Panami STRAŻNIKAMI", dla wielu żle się to kończy.D....ile.Ja zaczynam łowić tu a kończe 15 -20 km dalej i co mam wpisywać co 1km czy co 5km . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Hesher potwierdzam skuteczność wahadełka tylko tego w kolorze szczupaka u mnie w stawie na muskie nie reagują Cieszę się, ja jeszcze w tym roku będę miał pewnie jedną metę do przerzucenia tym spoonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Dziś ze znajomym przenosiliśmy jego plastikową łódkę na zimową miejscówkę, woda idzie w górę, najwyższy czas. Wiele pychówek już na leżach, koniec sezonu najwidoczniej. Ale w krzakach co znajduję? Cztery odcięte szczupacze główki...trzy ryby w okolicach 35-40 cm, jedna nieco większa, ale chyba także niewymiarowa. Podejrzanych dwóch młodych (ale znowu nie tak bardzo) wędkarzy, z dobrym sprzętem i osprzętem, z gadki inteligentnych. Kląłem na głos, ręce opadają, pięknie zakończyli ten wędkarski rok Ile razy marudzili, że nic nie bierze... Edytowane 6 Listopada 2016 przez cristovo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Czy był z was ktoś na Podlaskim odcinku Narwi ostatnio?Interesuje mnie stan wody na odcinku od żółtek do Tykocina.Da się tam chodzić że spinem wzdłuż brzegu w gumowcach, nie wylała woda na łąki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) W pobliżu Żółtek da się, niestety woda wysoka, nurt silny, tu i tam lekko wylane, ale Lemigo na nogach załatwiają sprawę...nawet lód się pojawił gdzieniegdzie. Tendencja jest jednak opadająca i jeśli w najbliższych dniach mocno nie wleje, jeśli znowu nie zaczną bawić się jazami czy Siemianówką, na łąki póki co woda na poważnie nie pójdzie. Oczywiście nic nie bierze. Jedynie miejscowi z żywcami szczupaki łowią, przykładowo po kilkanaście sztuk (zdaje się, że nie w samej rzece, raczej starorzecza okupują...no i zamroziło, pech ). Tyle wiem z wczorajszej rozmowy. Już nawet nie dopytywałem, czy wszystkie do wora idą, po co się denerwować. Ech, udało się zakazać trollingu (pomijam sensowność powszechności zakazu), na żywcową metodę silnych nie ma (a tu akurat nie powinno być żadnych wyjątków) Ogólnie życia w wodzie nie widać. Okonia wymiotło na jakieś zatoki, starorzecza, cofki, trudny temat. Zwłaszcza w Żółtkach, gdzie jak wiadomo, wyłączony (i słusznie) jest odcinek od mostu w górę rzeki. Gdyby nie ów zakaz, teraz by tam rzeź zapewne była, pielgrzymki przybywałyby z drugiego końca województwa. A tak sobie spokojnie, mam nadzieję, przezimuje w zatoce spora część populacji. Pan od żywca wspomniał, że często tam widuje strażników, to akurat dobra wiadomość Pochodzić jak najbardziej, złowić...patrząc na wodę i pogodę, niemożliwe Edytowane 1 Grudnia 2016 przez cristovo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 To jest dopiero, wyczerpująca informacja :D :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 To żeby już było do końca wyczerpująco...na spacery miejsce jak najbardziej, z ryb widziałem jedną norkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizioł Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Witam. Czy jest tu ktoś z Pułtuska? Ja wygląda sytuacja z lodem na Narwi? Lód,śryż czy puściło? Da się usiąść z feederem, lub ew. pogonić za okoniem po klatkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Tylko między mostami płynie, z tym że nie ma dojścia od brzegu.Powyżej i poniżej mostów gruby lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Zdjęcia z weekendu, woda wysoka i brak aktywności ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 I tak właśnie powinna wyglądać o tej porze roku ;)I oby jak najdłużej nie wracała do koryta 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Takie też jest moje zdanie Przez ostatnie kilka lat było z poziomem wody kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Podlaska Narew także wciąż wysoka, ale za metr będzie wędkarsko przyjazna......tylko co z tego.....wczoraj miałem nieprzyjemność znaleźć na brzegu odcięty szczupaczy łeb, oceniłem rybę na okolice 4-5 kg.....przeliczając na ikrę.....ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 U mnie też widziałem idącego "wędkarza" z przywieszoną 4-5 calową gumą.Raczej nie nastawiał się na klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Na Bugu też taki zwyczaj panuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Zwyczaj zabroniony w okręgu siedleckim do końca kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Niestety jest dużo pseudo wędkarzy których celem jest tylko mięso i nie ważne czy zgonie z regulaminem czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Gdyby przepisy były bardziej ścisłe nie było by takich przypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Sam przepis jeśli nie jest respektowany jest martwy. Muszą być kontrole i skuteczne kary aby był przestrzegany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Sam przepis jeśli nie jest respektowany jest martwy. Muszą być kontrole i skuteczne kary aby był przI najważniejszeI najważniejsze mentalność ludzi szacunek dla przyrody i życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Niestety na to trudno liczyć więc ludziom trzeba pomóc przestrzegać przepisy.Nadal niektórym wędkarzom wydaje się że karta musi się zwrócić.Moim zdaniem powinni zmienić hobby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Jak tam Panowie-ktoś już próbował coś połowić?U mnie jeszcze wysoka woda i brak podejścia do dobrych miejscówek niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja byłem na swoim przyujściowym odcinku, poniżej zapory w Dębem. Cel - jaź i kleń na małe woblerki, obrotówki i żyłkę 0,16. Złowiłem bolenia 65cm i na starorzeczu szczupłego pięćdziesiątaka. Bolek przywalił w 2,5cm woblerka groszka Forecasta, w szybkim nurcie kamienistego napływu umocnienia brzegu. Miałem nadzieję na pięknego klenia a tu d..pa . W poszukiwaniu jazi przeniosłem się na pobliskie starorzecze gdzie na wiosnę one wchodzą, niestety jazi nie było a na obrotówkę uczepił się zębaty pokancerowany po odbytych amorach, a drugi uciekł spod nóg, nie było sensu dalej tam łowić. Woda już sporo opadła i jest za niska jak dla mnie, taki stan powinien być pod koniec maja, a nie w pierwszej połowie kwietnia. Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez pawello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Leje, miejscami woda znowu na łąkach. Do tego pełna Siemianówka, pewnie zaraz trzeba będzie nieco tej wody popuścić. No i zabawa na jazach, jedne leżą, inne stoją...no i przy stojącym w Rzędzianach rzeź, głupie bolenie potrafią brać jak ukleje. Z tych boleni świetne gałki wychodzą potem. Jeszcze niedawno znaczna część była niewytarta Oczywista najlepiej bierze z jazu bądź w jego bezpośredniej bliskości (schodki), kontroli jak na lekarstwo, a jak już jest, to śmieszne 200 zł się płaci i można kosić dalej. Tak ludzie gadają. Ja postanowiłem póki co omijać Rzędziany szerokim łukiem. Coś chyba jednak jest na rzeczy, w innych miejscach ani ludzi, ani ryb....... Edytowane 7 Maja 2017 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Na moim mazowieckim odcinku weekend udany.Kilka szczupaków i bolki. Aktywności ryb nie widać, ale można połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi