Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis jestem na narwi w tym miejscu gdzie dodawalem zgloszenia o klusownictwie i albo to przypadek albo faktycznie musi policja weryfikowac kazde zgloszenie bo plywaja lodka kazdego sprawdzaja a dwom panom juz podziekowali za wedkowanie i ryby wyrzucili do wody (pewnie brak karty wedk) :):)

• Like 1

Znam to miejsce i "zwyczaje" tam panujące....

Wyobraż sobie że  psr zdjęła już tam dwie ekipy,ale jak widać to nie odstrasza kolejnych  pozyskiwaczy białka...

Ja już tam nie jeżdżę,bo ...nie ma po co!

Co do zawartości siatki to jej jakościowa a nie ilościowa zawartość przeczy zdaniu, że nie ma tam po co jechać.  Prawdopodobieństwo złapania jednak czegoś sensownego będzie co raz  mniejsze. 

Witajcie, koledzy to mój pierwszy  post na forum - wcześniej byłem obserwatorem.

Chciałbym w tym roku wybrać się nad Narew w okolice Strękowej Góry, wcześniej jeździłem tam dość często ale miałem kilkuletnią przerwę - ktoś coś wie jak tam obecnie woda wygląda?

Tylko w Rzędzianach jaz jest podniesiony,woda niska jak na tą porę roku,nie wiem co za barany zarządzają tymi jazami,bo nie powinien mieć miejsce taki stan rzeczy :angry:

Jaz w Rzędzianach trzyma wodę w Parku Narodowym i zawsze będzie trzymał, a pozostałe służą tylko i wyłącznie rolnikom. Jest czas koszenia łąk więc jazy opuszczone by ciągniki nie pogrzęzły. Jazami zarządza Wojewódzki Zarząd Melioracji i Urządzeń Wodnych w Białymstoku, który z rybami nie ma nic wspólnego...

Byłem w długi weekend nad Narwią pod Łomża, tym razem nie spin, ale kilka leszczy się trafiło, a miejscowi dalej kłusują... :(

Co do kłusownictwa w tym rejonie to nie masz racji kolego.... Przy okazji zapytam, wylegitymowałeś kogoś, zrobiłeś coś z tym ? Największy problem jest z brudasami, którzy zostawiają co weekend góry śmieci po przynętach i po odpadach z grilowania i picia. Bo po co wozić śmieci do bloku ?, najlepiej zostawić nad wodą - Natura za nich posprząta. Coraz więcej bydła nad wodę k...wa przyjeżdża.

Witam Panowie wczoraj na Narwi w Gradach Woniecku tzw. PIASKACH zostawilem plecak z przynetami ( woblery,obrotowki ,gumy ) kurtką marrmota niebieska i aparatem canon eos 1000 moze ktorys z Was bedzie miał informacje o znalezisku to bardzo prosze o kontakt. Pozdrawiam Daniel

Edytowane przez DAN666

Witam Panowie wczoraj na Narwi w Gradach Woniecku tzw. PIASKACH zostawilem plecak z przynetami ( woblery,obrotowki ,gumy ) kurtką marrmota niebieska i aparatem canon eos 1000 moze ktorys z Was bedzie miał informacje o znalezisku to bardzo prosze o kontakt. Pozdrawiam Daniel

Witam!! Jade dzis w te okolice ... jak bedzie okzaja to popytam choć w cuda nie wierze szczgolnie tam

Edytowane przez Krystianin

To pięknie się ogoliłeś, współczuję.  :(

Wyniki dzisiejszego "sandaczowania"- dwa okonie i niewymiarowy szczupaczek, TYYYYYYLe u mnie sandaczy!

A gdzie kolego wędkujesz ? 

Ja jestem na Narwi w ciągu roku około 5-10razy i na wyniki nigdy nie mogę narzekać . Nad Wisłą jest o xxx razy mniej ryby niż w Narwii - nie narzekaj :)

• Like 1

Wyniki dzisiejszego "sandaczowania"- dwa okonie i niewymiarowy szczupaczek, TYYYYYYLe u mnie sandaczy!

Nie znam takiej wody w Polsce, bym jechał na sandacze i NA PEWNO złowił co najmniej jednego .

Nie wiem, może tych ryb żyje za mało jak na moje umiejętności :( .

A może właśnie niepewność co do wyników, jest taka pociągająca w sandaczowaniu :D ?!

• Like 2

Nie znam takiej wody w Polsce, bym jechał na sandacze i NA PEWNO złowił co najmniej jednego .

Nie wiem, może tych ryb żyje za mało jak na moje umiejętności :( .

A może właśnie niepewność co do wyników, jest taka pociągająca w sandaczowaniu :D ?!

Zgadzam się z Tobą , ta "niepewność" zawsze mnie nakręca.

Najgorzej ,jak po pięciu godzinach orki,bez żadnego kontaktu siedzisz zrezygnowany,zamyślony i zmęczony,a tu nagle niespodziewany strzał i reakcja jest oczywiście dużo opóżniona a ryba nie zacięta!

• Like 2