Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam narwianskie towarzystwo. Czy są tu osoby z rejonu Nowego Dworu Maz? Los rzucił mnie za pracą w te strony i od przyszłego roku zamierzam do pozwolenia toruńskiego dorzucić mazowsze. Wody nie znam kompletnie. Do tej pory tylko jeziora i Drwęca + odrobina Wisły w Toruniu na studiach. Jakieś rady gdzie szukać miejsc? Może ktoś chętny na wspólne wypady??

Witam narwianskie towarzystwo. Czy są tu osoby z rejonu Nowego Dworu Maz? Los rzucił mnie za pracą w te strony i od przyszłego roku zamierzam do pozwolenia toruńskiego dorzucić mazowsze. Wody nie znam kompletnie. Do tej pory tylko jeziora i Drwęca + odrobina Wisły w Toruniu na studiach. Jakieś rady gdzie szukać miejsc? Może ktoś chętny na wspólne wypady??

najpopularniejsze Czarnowo , Buchta , Okunin i główki w N.Dworze wody sporo ale i ryb niemało jeśli się ma pojęcie , sprawdź powyższe miejscowości , oczywiscie najlepsze wyniki z plywadla bo brzegi licznie od wiosny oblegane. Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą

najpopularniejsze Czarnowo , Buchta , Okunin i główki w N.Dworze wody sporo ale i ryb niemało jeśli się ma pojęcie , sprawdź powyższe miejscowości , oczywiscie najlepsze wyniki z plywadla bo brzegi licznie od wiosny oblegane. Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą

A czy wiesz gdzie sie najlepiej w tej okolicy wodowac sie w z przyczepka?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Jeśli woda jest niezbyt wysoka czyli nie podchodzi pod wały bez problemu zwodujesz się w Okuninie i Czarnowie bo tam są łagodne brzegi do samej wody , niestety w Okuninie nie ma betonowego slipu , można spróbować zwodować się również na przystani pod mostem kolejowym po prawej stronie od Warszawy lub w porcie po lewej stronie , w tych dwóch miejscach wodowanie oczywiście jest płatne , Nie wiem jak z wodowaniem w samym N.D. trzeba by zadzwonić do koła nr15 z Nowego Dworu czy mają jeszcze czynną stanicę o tej porze , wydaje mi się że tam też można się zwodować

Pozdrawiam  

Jeśli woda jest niezbyt wysoka czyli nie podchodzi pod wały bez problemu zwodujesz się w Okuninie i Czarnowie bo tam są łagodne brzegi do samej wody , niestety w Okuninie nie ma betonowego slipu , można spróbować zwodować się również na przystani pod mostem kolejowym po prawej stronie od Warszawy lub w porcie po lewej stronie , w tych dwóch miejscach wodowanie oczywiście jest płatne , Nie wiem jak z wodowaniem w samym N.D. trzeba by zadzwonić do koła nr15 z Nowego Dworu czy mają jeszcze czynną stanicę o tej porze , wydaje mi się że tam też można się zwodować

Pozdrawiam

Dziekuje bardzo kolego:) napewno sprobuje, bo tam jeszcze nie lowilem. Pozdrawiam

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Wędkarskie ostatki na Narwi i Zegrzu. Dzis sporo brań, zęby sandacza na gumach, 2 wyjete szczupaki kolegi Hub, na zdjęciu z wiekszym. Wszystki wróciły do wody:)

Do forumowego minimum musi jeszcze urosnąć.

Zapraszam do zapoznania się z zasadami publikacji zdjęć na forum: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/

Edytowane przez mario

No to została ładna sceneria i wieści znad wody :good: ,a tak swoja droga niedługo to i 70cm to będzie cuś na Narwi

Ja nie mogę narzekać na Narew i Zegrze, zlapalem w tym roku sporo fajnych ryb i mialem pare okazów, które niestety sie spieły. Pozatym miałem wiele kontroli Policji, PSR, co sprawia wrażenie, że ktoś jednak tej wody pilnuje. Widziełem jak zarybiali szczupakiem, sandaczem i sumem. Jest też coraz wiecej kamer monitorujących wodę, o ktorych mało kto wie. Ja jestem dobrej myśli, że ryb będzie więcej:)

Gratuluję wyników i dobrego samopoczucia ;)

Ja w tym roku, po 20tu latach b. częstego wędkowania na tych wodach, sprzedałem łódkę i wyniosłem się z Narwi i ZZ - podejście PZW i większości wędkarzy tam wędkujących doprowadziło do sytuacji, w której zasoby tej wody są w tak dramatycznym stanie, że dalsze łowienie mija się z celem.

Wolę skupić się na wodach może nie tak bliskich, ale dających wyniki i satysfakcję.

• Like 10

Gratuluję wyników i dobrego samopoczucia ;)

Ja w tym roku, po 20tu latach b. częstego wędkowania na tych wodach, sprzedałem łódkę i wyniosłem się w z Narwi i ZZ - podejście PZW i większości wędkarzy doprowadziło do sytuacji, w której zasoby tej wody są w tak dramatycznym stanie, że dalsze łowienie mija się z celem.

Wolę skupić się na wodach może nie tak bliskich, ale dających wyniki i satysfakcję.

Łowię tam od 2 lat, wiec nie mam takiego porównania. Może w tym roku mialem szczęście, co prawda zawsze może być lepiej... dla mnie najbliższy zbiornik. Jakie dalsze wody polecasz na wypady Warszawy?

Musisz mieć dużo szczęścia bo ryby w okręgu mazowieckim a szczególnie na z. zegrzyńskim (czyt. bedyńskim) dawno się skończyły. Gospodarka na tych wodach mimo dużych ale żle prowadzonych zarybieniach jest beznadziejna. Mimo że mieszkam w Warszawie od kilku lat łowie ryby w innym okręgu i tam opłacam składki . Póki się nie zmieni zarząd (mafia) na Mazowszu nie widzę szansy na poprawę.

• Like 5

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Dziś chodząc za boleniami dostrzegłem na uboczu w zalanych trawach trące sie piekne zloto - czarne łopaty . W wodzie az sie gotowało na szczescie grunciaze siedzący nieopodal owego miejsca od 2-3 dni o kiju nie dostrzegli tego miejsca bo juz czuje ze niezła rzeźnia by tam byla w akcie tej bezradnej desperacji. Jest jakies swiatelko w tunelu ze nie wszystko zostalo wybite.

Pozdrawiam Kamil