korol Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Niestety dostrzegli i jednego przy mnie wyszarpali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszFZS Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Ja dzisiaj chwile po wodowaniu łódki w Topolinie miałem kontrole policji , przyjechali nissanem terenówką sprawdzili dokumenty od łódki i wyposażenie . Ogólnie przez 5h spiningowania 1 boleń 62cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Niestety dostrzegli i jednego przy mnie wyszarpali Koledzy, zaznaczajcie przynajmniej tutaj takie zdarzenia - https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Witam. Czy ktoś był w okolicach Wizna-Bronowo-Krzewo? Może jakieś info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Byłem na nockę z czwartku (od 14) na piątek (do 16) w okolicy m. Strękowa Góra. Pogoda parno i baaardzo gorąco - spodziewałem się brań w nocy ew. wieczorem lub rano i się przeliczyłem. Brania zaczęły się w piątek rano o 8 i trwały regularnie przez cały dzień w trakcie mega upału - wszystkie leszcze powyżej 1kg, pięknie wybarwione i waleczne. Szkoda że nie mogłem zostać dłużej. Drapieżnik również intensywnie żerował, szczególnie boleń. A to co mnie najbardziej cieszy to mega ilości narybku - generalnie wszędzie, jeżdżę tam od kilkunastu lat i ostatnie kilka lat było co raz gorzej a w tym roku byłem po raz pierwszy i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony...gdyby nie te bobry które nad wodą zrobiły totalną pustynię i wycięły już chyba wszystko co się da. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Witam. Czy ktoś był w okolicach Wizna-Bronowo-Krzewo? Może jakieś info? Byłem 4 dni w tej okolicy. Ogólnie b. słabo. Drobny szczupak - cieszy bo w dużej ilości. Drobny okonek - miejscowo. Za to duuużo rapy, i sporo klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemeryn Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Ja dzisiaj chwile po wodowaniu łódki w Topolinie miałem kontrole policji , przyjechali nissanem terenówką sprawdzili dokumenty od łódki i wyposażenie . Ogólnie przez 5h spiningowania 1 boleń 62cm.To i tak gratulacje, kontroli już tam nie widziałem dobre parę lat, a chodząc teraz cały długi weekend po brzegu :klenik ledwo ponad wymiar i parę okonków na boczny. Wróciły do wody. Co prawda przyszło zobaczyć wyciągniętych parę niedużych sumików, więc jakaś ryba może jest. Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Nemeryn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszFZS Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 2 tyg temu sprawdzali mnie drugi raz ale już z łòdki , w Modlinie . Często pływają ale w weekendy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 2 tyg temu sprawdzali mnie drugi raz ale już z łòdki , w Modlinie . Często pływają ale w weekendy Przy takim poziomie wody to w górę rzeki za bardzo się nie zapuszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemeryn Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Przy takim poziomie wody to w górę rzeki za bardzo się nie zapuszczą.Nie byłem z 2 tygodnie odkąd łachy wyszły, jak tam aktualnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Modlin spadł jeszcze bardziej. Byłem 2 tygodnie temu i było już nisko ale ostatnio w niedzielę było jeszcze niżej. Przez te susze jeszcze trochę i to ciek a nie rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Nie byłem z 2 tygodnie odkąd łachy wyszły, jak tam aktualnie?Tu możesz sprawdzić aktualny poziom:http://instytutmeteo.pl/aktualne-stany-rzek-w-polscePowiem tak,w zeszłym roku w Zambskach Kościelnych (najbliżej mojej "bazy") o tej porze roku było koło 190 cm i nie wszędzie dało się pływać,choć był to najlepszy rok od 3 lat ,dziś 137,więc może to być najgorszy rok,ja nie wyciągnę łajby,bo nijak jej nie zwoduję (tam,gdzie powinna być woda,teraz pewnie jest bagienko),może najmniejszy Norton dowieziony furą gdzieś nad wodę sprosta zadaniu. A nastawiałem się na sumka w tym roku tak na poważnie...Spuściliby tej wody z Siemianówki,to jest zakała tej rzeki. Edytowane 20 Czerwca 2018 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Siemianówka w końcu Narew zabije. Większość tego co zasila zalew.........wyparowuje, nie starcza już dla niższego odcinka rzeki. A to co spływa, to ściek bez tlenu. Przykładowo w NPN poziom jak na początku trwającego czerwca był 2 czy 3 lata temu w środku upalnego lipca, miejscowi opowiadali wtedy o tym, że pierwszy raz od wojny w studniach brakowało wody. Zbiornik retencyjny, hahahaha! To jest zbrodnia na rzece! Jak najszybciej zburzyć i przenieść w okolice Plosek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszFZS Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Kawałek za Okuninem na całej szerokości rzeki 0.5 m wody. W sobotę płynę z Modlina w stronę Warszawy , zobaczymy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Siemianówka w końcu Narew zabije. Większość tego co zasila zalew.........wyparowuje, nie starcza już dla niższego odcinka rzeki. A to co spływa, to ściek bez tlenu. Przykładowo w NPN poziom jak na początku trwającego czerwca był 2 czy 3 lata temu w środku upalnego lipca, miejscowi opowiadali wtedy o tym, że pierwszy raz od wojny w studniach brakowało wody. Zbiornik retencyjny, hahahaha! To jest zbrodnia na rzece! Jak najszybciej zburzyć i przenieść w okolice Plosek. Pamiętam z dzieciństwa (lata 80-te),jak wyglądała rzeka-szeroka,głęboka,czysta,poziom wody,żeby nie skłamać,był z półtora metra wyższy,teraz brzegi pozarastały zielskiem,bagno przy brzegu,nawet nie ma podejścia do wody,zniknęło 95% miejscówek,doły zasypane,masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Ciekawostką jest to, że ostatnio pokombinowano przy jazach, poziom wody w okolicach Żółtek gwałtownie się podniósł.......tym samym mało co do morza płynie. Nie dziwcie się wiec, że wody brakuje. Nie pada chyba od dwóch miesięcy, płytki zalew przy upalnej pogodzie paruje na potęgę, do tego jakieś interesy takie czy inne, bo woda na wagę złota. Przy tej konfiguracji Narew nie ma szans, kilka suchych lat pod rząd i do widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Dopóki Dębe regulowali ręcznie można było sensownie polowic bo I stan był normalny. Było wiadome kiedy puszczają wodę i kiedy najlepiej ruszać na ryby. Teraz to loteria i z roku na rok coraz gorzej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Też mam odnośnik do Zambsk, dziś wróciłem z nad Narwi. Rok temu zaczynałem łowienie kleni na dobre, w tym roku najlepsze miejscówki już suche. Niestety brakuje tych 50 cm. Ryba pewnie będzie w korycie, czyli trudna do zlokalizowania. Woda nadal spada i końca nie widać. Tu możesz sprawdzić aktualny poziom:http://instytutmeteo.pl/aktualne-stany-rzek-w-polscePowiem tak,w zeszłym roku w Zambskach Kościelnych (najbliżej mojej "bazy") o tej porze roku było koło 190 cm i nie wszędzie dało się pływać,choć był to najlepszy rok od 3 lat ,dziś 137,więc może to być najgorszy rok,ja nie wyciągnę łajby,bo nijak jej nie zwoduję (tam,gdzie powinna być woda,teraz pewnie jest bagienko),może najmniejszy Norton dowieziony furą gdzieś nad wodę sprosta zadaniu. A nastawiałem się na sumka w tym roku tak na poważnie...Spuściliby tej wody z Siemianówki,to jest zakała tej rzeki. Edytowane 20 Czerwca 2018 przez Qamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemeryn Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) Złote czasy ;p i ryby ile jeszcze wtedy było w porównaniu do dziś. A zegarek można było spokojnie od zapory ustawiać ;p. Wiadomo było kiedy iść kiedy zejść.... a teraz na Orzechowie 62 cm wody Edytowane 20 Czerwca 2018 przez Nemeryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Też pamiętam te czasy i kilkunastominutowy szał po przyborze wody. Niestety to już nie wróci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Panowie szukam kogoś kto bywa regularnie na Narwi w okolicach Tykocina. Miał bym kilka pytań na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Z chwilą wybudowania progu poniżej zapory w Dębe robiło się coraz gorzej, rozmyło wyspę w pobliżu kolektora, z której uwielbiałem wędrować, zawsze można było liczyć na sandacza, teraz już raczej nie nastawiam się na grube ryby, chociaż w tym roku kilka fajnych miałem na kiju i dwa sumki mi poszły z małymi woblerkami, teraz już głównie boleń grasuje, jeżdżę bo mam działkę, tak już pewnie darowałbym sobie ten odcinek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Wczoraj wieczorem jeden krótki szczupak i 3 okonie, dzisiaj rano krótki szczupły, ogólnie wszyscy narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzik z Janowa Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 A tak miałem się wybrać w sobotę ; ( Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemeryn Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) Z chwilą wybudowania progu poniżej zapory w Dębe robiło się coraz gorzej, rozmyło wyspę w pobliżu kolektora, z której uwielbiałem wędrować, zawsze można było liczyć na sandacza, teraz już raczej nie nastawiam się na grube ryby, chociaż w tym roku kilka fajnych miałem na kiju i dwa sumki mi poszły z małymi woblerkami, teraz już głównie boleń grasuje, jeżdżę bo mam działkę, tak już pewnie darowałbym sobie ten odcinek.Zgadzam sie po prostu w 100%. Sandacza kiedyś było naprawde dużo, teraz mam wrażenie że tylko jesienią jakiegoś króciaka da sie wymachać. Co do większych okazów to gratuluje bo ja już od 3 lat tam nie miałem niczego większego na kiju. Nawet motywacje mamy podobne bo ja też z działką niedaleko Co do wyników to wręcz bliźniacze sobota - krótki szczupak, 2 okonie.Niedziela-krótki szczupak-3 okonie. Edytowane 4 Lipca 2018 przez Nemeryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi