Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ostatnio widziałem jak ktoś rzucał gruba blacha od razu za spietrzeniem, z tych kamieni, od strony Legionowa.

Piotrek - jak widziałeś - dzwoń - akurat tam przyjeżdzają bardzo chętnie i szybko po takich delikwentów - przetestowałem już ostatnio 2 razy :)

Z tą strefą ochronną to trochę lipę odwalili, z jednej strony dobrze bo nie ma takiego śmietnika nad wodą, z drugiej strony muszę teraz chodzić dalej łowić, a kormorany mają spokojną wyżerkę obok progu. Myślałem żeby w kole wędkarskim trochę się poudzielać i na tym odcinku spróbować zrobić odcinek no kill za dodatkową opłatą na rzecz gminy lub PZW, ale chyba wolę spokój i jak chamstwo nie przyjeżdża nad wodę, zresztą dojazdy już poblokowane ;)

Z tą strefą ochronną to trochę lipę odwalili, z jednej strony dobrze bo nie ma takiego śmietnika nad wodą, z drugiej strony muszę teraz chodzić dalej łowić, a kormorany mają spokojną wyżerkę obok progu. Myślałem żeby w kole wędkarskim trochę się poudzielać i na tym odcinku spróbować zrobić odcinek no kill za dodatkową opłatą na rzecz gminy lub PZW, ale chyba wolę spokój i jak chamstwo nie przyjeżdża nad wodę, zresztą dojazdy już poblokowane ;)

Ten obręb nie ma akurat nic wspólnego z decyzją koła czy okręgu PZW. Z tego co pamiętam, obręb był ustanowiony decyzją Wojewody :)

Dzisiaj na prawie cały dzień biczowania spinem, 10 okoni, 1 boleń i dwa klenie. Wszystko średniaki, miałem jeszcze szczupłego na kiju, ale się wypiął. Wszystko na obrotówki w rozm.0 i 1. Jak na Narew tragedii nie ma, martwi mnie tylko sytuacja z sandaczem, może na jesieni się coś trafi.

Dzisiaj strasznie mała woda była, chyba coś robili na zaporze, około 12-stej godziny puścili wodę z Zegrza, udało mi się trafić jednego okonia 30 cm i leszcza za kapotę ok 3 kg, który po 10 minutach walki przerwał żyłkę. Walka ultralightem do 3 5 grama w silnym nurcie to wyzwanie. ;)

post-54620-0-41846300-1536867552_thumb.jpg

• Like 1