Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj nawet dobrze brały, łącznie 3 złapałem, kolega sumka 50 cm na obrotówkę, starą pordzewiałą, ale się kręci :)

Łowca sam się przyznał, że ryby ze zdjęcia zabrał. No cóż, przykre to, choć każdy złowione prawidłowo ryby, w ramach limitu może zabrać. Jednak nie ma obowiązku ich publikować na naszym forum. Co więcej, pkt 1 naszych Zasad jest jednoznaczny:

"1.  Przede wszystkim Catch and Release (złów i wypuść) co oznacza, że zdjęcia powinny przedstawiać ryby, które zostały wypuszczone; wstawienie zdjęcia ryby która została zabita może skutkować czasowym zablokowaniem konta - natomiast recydywa skutkuje całkowitym zablokowaniem konta."

Zgodnie z powyższym, przyznają punkt karny. W przypadku recydywy będzie to oznaczało koniec przygody z naszym forum. 

Wczoraj skuszony "brzydką" pogodą odwiedziłem okolice naprzeciwko Czarnowa.

Miałem nadzieję że szczupaki zaczną intensywniej żerować w związku z ochłodzeniem wody.

Od nocujących wędkarzy dowiedziałem się że w nocy były (- 2) stopnie celsjusza.

To pierwsze zaskoczenie. Drugie to koszmarnie niski stan wody.

Biorąc pod uwagę że te miejscówki są oblegane na okrągło nadzieje na sukces mocno spadły.

Ale jak się już przyjechało to trzeba coś wrzucać do wody. Wybrałem nierozdziewiczoną przynętę Savagegear. Coś na kształt dużego wściekle pomarańczowego krąpia z wbudowanym obciążeniem (chyba już go nie produkują, więc nawet nie wiem jak się zowie). Spory, ale o dziwo bez dozbrojki tylko z jednym hakiem od góry.

Zanim wiatr osiągnął prędkość uniemożliwiającą rzucanie udało się oszukać szczupaka 68 cm. Ryba była w niezłej kondycji.

Potem zmieniłem przynętę na woblera Miernika z myślą o boleniu, ale bez powodzenia. Za to pomylił się okoń 30 cm który wziął go za uklejkę. Nawet coś tam walczył ale sprzęt miałem za gruby jak na tę rybkę, aby wywołać podniecenie.

Reasumując moim zdaniem aby myśleć o szczupaku (zresztą o innych drapieżnikach też) na tych miejscówkach stan wody powinien podnieść się mniej więcej o metr. Póki co jest za wcześnie.

Jaki jest sens wstawiania zdjęcia martwych ryb na forum C&R.

Przepraszam, ale chłopie ogarnij się.

Musisz zabrać twoja sprawa , ale nie chwal się na tym forum.

Jak widać szczerość nie popłaca, ostatni raz zamieściłem tutaj swoje zdjęcie z rybami.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 4