Jasiek170476 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Dzisiaj nawet dobrze brały, łącznie 3 złapałem, kolega sumka 50 cm na obrotówkę, starą pordzewiałą, ale się kręci Łowca sam się przyznał, że ryby ze zdjęcia zabrał. No cóż, przykre to, choć każdy złowione prawidłowo ryby, w ramach limitu może zabrać. Jednak nie ma obowiązku ich publikować na naszym forum. Co więcej, pkt 1 naszych Zasad jest jednoznaczny:"1. Przede wszystkim Catch and Release (złów i wypuść) co oznacza, że zdjęcia powinny przedstawiać ryby, które zostały wypuszczone; wstawienie zdjęcia ryby która została zabita może skutkować czasowym zablokowaniem konta - natomiast recydywa skutkuje całkowitym zablokowaniem konta." Zgodnie z powyższym, przyznają punkt karny. W przypadku recydywy będzie to oznaczało koniec przygody z naszym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Dwa na raz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Do wody to one raczej nie wróciły....fotek trupów nie wrzucamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Jeden po drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Czyli trzymałeś pierwszego na czas drugiego rzutu, a nóż się trafi drugi to będzie fajna fotka ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Były w siatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Możesz wyjaśnić po co? Okonie rozumiem aby nie odgciagnely stada, ale szczupaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Ponieważ te zabrałem, na 25 złowionych w tym sezonie 4 łącznie z tymi wziąłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 [emoji20] szkoda , jeden nie wystarczył.No i chwalić nie ma się czym[emoji848].Zresztą popatrz na zdjęcie , trzymasz nie szczupaki tylko mięso [emoji17] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arrowana Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Chłopie jesteś na forum tyle lat i nie wiedziałeś, źe takie zdjęcia wzbudzą kontrowersje.Kaźdy wędkarz opłacający kartę ma prawo zabrać rybę, ale po kiego się tym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Ktoś pytał więc odpowiedziałem, gdyby każdy miał taki umiar z rybami jak Ja stan wód w Polsce wyglądałby inaczej, masz rację zdjęcie jest kontrowersyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_deep Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Jakieś tam wrześniowe rybki . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeżyna Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Wczoraj skuszony "brzydką" pogodą odwiedziłem okolice naprzeciwko Czarnowa.Miałem nadzieję że szczupaki zaczną intensywniej żerować w związku z ochłodzeniem wody.Od nocujących wędkarzy dowiedziałem się że w nocy były (- 2) stopnie celsjusza.To pierwsze zaskoczenie. Drugie to koszmarnie niski stan wody.Biorąc pod uwagę że te miejscówki są oblegane na okrągło nadzieje na sukces mocno spadły.Ale jak się już przyjechało to trzeba coś wrzucać do wody. Wybrałem nierozdziewiczoną przynętę Savagegear. Coś na kształt dużego wściekle pomarańczowego krąpia z wbudowanym obciążeniem (chyba już go nie produkują, więc nawet nie wiem jak się zowie). Spory, ale o dziwo bez dozbrojki tylko z jednym hakiem od góry.Zanim wiatr osiągnął prędkość uniemożliwiającą rzucanie udało się oszukać szczupaka 68 cm. Ryba była w niezłej kondycji.Potem zmieniłem przynętę na woblera Miernika z myślą o boleniu, ale bez powodzenia. Za to pomylił się okoń 30 cm który wziął go za uklejkę. Nawet coś tam walczył ale sprzęt miałem za gruby jak na tę rybkę, aby wywołać podniecenie.Reasumując moim zdaniem aby myśleć o szczupaku (zresztą o innych drapieżnikach też) na tych miejscówkach stan wody powinien podnieść się mniej więcej o metr. Póki co jest za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Fajny grubasek. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 (edytowane) Ponieważ te zabrałem, na 25 złowionych w tym sezonie 4 łącznie z tymi wziąłem. Brawo za szczerą odpowiedz Edytowane 3 Października 2018 przez Kayak Fishing Poland 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Jak widać szczerość nie popłaca, ostatni raz zamieściłem tutaj swoje zdjęcie z rybami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Ja teraz trafiłem sumkowe eldorado . Na jednym z zakrętów biorą po 5-7 dziennie, nie duże bo w granicach 55 do 80cm ale jest się z czym pobawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Jaki jest sens wstawiania zdjęcia martwych ryb na forum C&R. Przepraszam, ale chłopie ogarnij się.Musisz zabrać twoja sprawa , ale nie chwal się na tym forum.Jak widać szczerość nie popłaca, ostatni raz zamieściłem tutaj swoje zdjęcie z rybami.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk34038 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Łomzyniak Na jakiej wysokości narwi lowisz? Moj odcinek od wsi strekowa góra do ujścia rzeki biebrzy Edytowane 16 Października 2018 przez patryk34038 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Mój od Łomży po Nowogród oraz w górę rzeki czasami do Wizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 A co teraz słychać w rejonach Wizna - Bronowo - Krzewo. Dawno nie byłem niska woda. Jak z Sandaczem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Nie jeżdżę tam za sandaczem . Wolę dół rzeki . Tam uganiam się tylko za bolkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 A co teraz słychać w rejonach Wizna - Bronowo - Krzewo. Dawno nie byłem niska woda. Jak z Sandaczem ?W okolicy Bronowa wieś sąsiednia Janczewo na rzeczce Łojewek złapano KŁUSOWNIKA. Prawdopodobnie ktoś od Goduli.Dobrze , tępić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Kłusownika a to ciekawe. Co roku o tej porze kropki są tam hurtowo odławiane "na pozyskanie materiału zarybieniowego" A teraz to kłusownicy. Czyżby coś się zmieniło z zezwoleniem na odłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Nie jeżdżę tam za sandaczem . Wolę dół rzeki . Tam uganiam się tylko za bolkami.Możesz dokładniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi