Łomżyniak Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Okolice Czarnocina, Jednaczewa i ewentualnie Stara Łomża . Nie lubię tłoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Okolice Czarnocina, Jednaczewa i ewentualnie Stara Łomża . Nie lubię tłokuNo i jak tam z Sandaczem? Mam tam ok 120 km. można by spróbować i też nie lubię tłoku właśnie temu odstawiłem Siemianówką i chce wrócić na Narew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Sandacz bardzo słabo. Łowi się go dużo tylko rozmiar nie taki. Wymiarów rybki na palcach jednej ręki można zliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Sandacz bardzo słabo. Łowi się go dużo tylko rozmiar nie taki. Wymiarów rybki na palcach jednej ręki można zliczyćŁowisz z łódki czy z brzegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Z brzegu.Dzięki za info woda podnosi się może w weekand spróbuję. Pozdro i połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 https://www.moja-ostroleka.pl/art/1542530355/kolejny-wielki-szczupak-w-narwi-wideo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Jakoś w ostatnich dniach na terenie parku narodowego psr złapała 1 jegomościa a drugi uciekł co to z akumulatorem na ryby chodzą. 120kg ryby zaczynając od 15cm szczupaczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Jakoś w ostatnich dniach na terenie parku narodowego psr złapała 1 jegomościa a drugi uciekł co to z akumulatorem na ryby chodzą. 120kg ryby zaczynając od 15cm szczupaczków.To już będzie przestępstwo dostanie parę latek i parę tysięcy. Ale co z tego jak te pieniądze i tak nie trafią tam gdzie powinny trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Hej,jak wygląda rzeka poniżej Zegrza? Da się łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Hej.Da się - minus jest taki, że na zaporze trzymają wodę i Narew opadła 1,2 - 1,5 metra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeżyna Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Hej,jak wygląda rzeka poniżej Zegrza? Da się łowić?Dzisiaj to już bardzo dobrze da się łowić. Woda stosunkowo wysoka i nawet udało mi się wyjąć szczupaczka 60 cm. Walczył anemicznie, aż zacząłem się zastanawiać czy to leszcz za "kapotę" czy sandacz? Ale jednak szczupak i to klasycznie za dziób zacięty. Widocznie to zimna woda tak odbiera energię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Koleżanki i Koledzy, wiosna w powietrzu, lody dawno zeszły i kłusownicy ostrzą zęby i szarpaki. Przy jazach od Rzędzian w dół Narwi już się pokazują dziwni jegomoście, w biały dzień robiąc rozpoznanie terenu....zapewne wracają wieczorową porą. Gdybyście coś podejrzanego zauważyli, śmiało wpisujcie tu - https://mapy.geoportal.gov.pl/IMAPLITE/KMZBPUBLIC.HTML - to naprawdę działa, im więcej zgłoszeń, tym większa szansa na pojawienie się policjantów, a może i do PSR dotrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 A co to sa dziwni jegomoscie -jak ich odruznic od nie dziwnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 ..widocznie krzywo im z oczu patrzy, mają kiepa w kąciku i na nogach obuwie fila...gumofila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 O, to bardzo proste. Jeden ma czerwony kapelusz, inny za to przykładowo nie posiada słownika ortograficznego.....to się wie https://www.cda.pl/video/207803188 - najpierw 1:26:39, jako dopełnienie 1:28:59 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Koleżanki i Koledzy, wiosna w powietrzu, lody dawno zeszły i kłusownicy ostrzą zęby i szarpaki. Przy jazach od Rzędzian w dół Narwi już się pokazują dziwni jegomoście, w biały dzień robiąc rozpoznanie terenu....zapewne wracają wieczorową porą. Gdybyście coś podejrzanego zauważyli, śmiało wpisujcie tu - https://mapy.geoportal.gov.pl/IMAPLITE/KMZBPUBLIC.HTML - to naprawdę działa, im więcej zgłoszeń, tym większa szansa na pojawienie się policjantów, a może i do PSR dotrze.Byłem w poniedziałek i w środę w Rzędzianach. To raczej wędkarze sprawdzają, czy ryba jest już pod jazem, który jest podniesiony zbyt wysoko, aby coś mogło przepłynąć do NPN. Jeden kolega codziennie sprawdza za pomocą kamery, co dzieje się w wodzie przy jazie. Jeżeli codziennie pojawiają się tam wędkarze kłusownik nie zaryzykuje, no chyba, że w nocy. Jak pojawi się tam ryba to będzie oblężenie. Poczta pantoflowa tam dobrze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Dziękuję za info. Biorę mojego psa i pospaceruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Obecnie jest niski poziom rzeki, więc nawet lekko podniesiony jaz w Rzędzianach blokuje tarłowe wędrówki......kiedyś rozmawiałem z kimś z Parku, opowiadał jakieś bajki o tym, że ryby ZAWSZE znajdą sposób, żeby w górę rzeki popłynąć, omijając i jaz, i usypaną powyżej przegrodę piętrzącą. Ciekawa teoria. A kłusole.....cóż, każdego roku pojawiają się w pobliżu jazów mniej więcej w marcu, na poważnie działają wieczorową porą i później, ale często za dnia robią wywiad. Tak więc nie warto rozpowiadać, co tam na kamerkach widać, chyba że akurat nic nie widać, a im nas więcej nad wodą, z wędką czy psem, tym lepiej dla ryb. Ponawiam prośbę o wpisywanie wszystkich podejrzanych sytuacji na stronie, którą powyżej zalinkowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Poranny z narwiańskiego starorzecza 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Oj zaraz się zacznie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Witam. W okolicach Łomży to nad Narew czy jakieś mniejsze cieki wodne? Przyznam że nie byłem nigdy, a trochę mi szkoda czasu jutro aby jeździć po kilku lokalizacjach bo mam tylko 5-6h na relaks nad wodą. Będę wdzięczny za odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Wybierz Narew. Odcinki od mostu do mostu ciekawe o tej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Wczoraj zrobiłem sobie spacer po odcinku Narwi, poniżej zapory w Dębe, bez kontaktu z rybą, trochę potestowałem nowy sprzęt i spostrzegłem jednego spinningistę, łowił na spore gumy, gdy zwróciłem mu uwagę, że szczupaka dopiero można łowić za dwa tygodnie z tej wielkości przynętami trzeba jeszcze poczekać, tylko wzruszył ramionami. Zapytałem w końcu...Czy chce dostać w ryja? Zabrał manatki i sobie poszedł. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi