Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zrobiłem sobie spacer po odcinku Narwi, poniżej zapory w Dębe, bez kontaktu z rybą, trochę potestowałem nowy sprzęt i spostrzegłem jednego spinningistę, łowił na spore gumy, gdy zwróciłem mu uwagę, że szczupaka dopiero można łowić za dwa tygodnie z tej wielkości przynętami trzeba jeszcze poczekać, tylko wzruszył ramionami. Zapytałem w końcu...

Czy chce dostać w ryja? Zabrał manatki i sobie poszedł.

Kolego a jak tam populacja kormorana w tym roku? Pytam oczywiście o te latające kormorany .

A ten jegomość stał na zakazie? 

Edytowane przez Piotr.B

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj przygoda z sumem, nie wiem ile miał, ale +-100 cm pewnie, niestety po 20 minutach przymurował i przy próbie żeby go ruszyć pękła żyłka 0.14, wziął na blaszkę obrotową rozm 1 , nie lubię kolczykować ryb ale w wodzie po pas nie spodziewałem się wąsatego, zresztą do maja na mocniejszy sprzęt nie łowię.

Pływaliśmy z kolegą 2 i 3 od "prawie" pogorzelca do Serocka. W ciągu dwóch dni spędziliśmy ponad 10 godzin nad wodą bez dotknięcia. Czy może koledzy z forum mają lepsze informacje z tych okolic. Zwłaszcza, że w kwietniu wpuszczono tam 6 ton dorosłego szczupaka.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Pływaliśmy z kolegą 2 i 3 od "prawie" pogorzelca do Serocka. W ciągu dwóch dni spędziliśmy ponad 10 godzin nad wodą bez dotknięcia. Czy może koledzy z forum mają lepsze informacje z tych okolic. Zwłaszcza, że w kwietniu wpuszczono tam 6 ton dorosłego szczupaka.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

6 ton?Pierwsze słyszę ,1maja złapałem 3szt ale to krótkie w przedziale 40-55 cm.