Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Info o głosowaniu mam od miejscowego. Być może pójdą za ciosem i zrobią więcej utrudnień dla przeciętnego posiadacza samochodu, ogrodzą albo zrobią zasieki lub ... wie co :) W marcu lub w kwietniu też ktoś jedną płytę wyciągnął, ale potem było już poprawione, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.  

Jeżeli wspólnota przegłosowała zwinięcie tej drogi to niech zwinie sobie też drogę do Nowego Dworu i Legionowa.Polak na zagrodzie równy wojewodzie.Identyczne sytuacje widziałem w wielu miejscach nad Wisłą.To że przyszła wysoka woda i zalała całe pola , to nie przeszkadzało ,ale wędkarz który przejdzie ścieżką  to wróg największy.Na głupotę nie ma lekarstwa.Kiedyś miałem sąsiada na podobnym odlocie ,smarował ławki przed blokiem smarem aby nikt nie siadał  bo mu rozmowy staruszków przeszkadzały.

Byłem w piątek od 16.30 do 21 czyli 4.5 h i w końcu przełamanie jedno jedyne branie i esox 87 cm 4.15 kg :) wczoraj byłem znowu na 3.5 h od 17 do 20.30 i bez brania. Na gruntach co ludzie siedzieli z tego co rozmawiałem nic , a na lodkach na spina wyniki typu jeden mały okonek bądź bez brania... takze w sumie to byłem już 6 razy na rybach 4 razy na spina i 2 razy na splawik przez łącznie 38 h na wodzie tylko dwa brania maly linek i piękny szczupak :) a jak tam u was wyniki? lowil ktoś? Ten szczupak to czuję byl ten z zarybien , tylko tak się zastanawiam , gdzie są małe ryby czyżby poza tymi co wpuscili wybite bylo już wszystko wcześniej. .. bo na to wychodzi... wynik meczu ja - ryby 1-5

Edytowane przez tomex11
  • Like 1

u mnie też jest lipa straszna bo nie słyszałem , żeby ktoś rybę złowił, a rozmawiałem ze sporą ilością wędkarzy znajomych i nieznajomych

ten szczupak to miałem mega farta i to też jedno branie tylko i gdyby nie to, to pewnie już bym odpuścił łowienie na jakiś dłuższy czas

to tak samo jak kiedyś pamiętam chodziłem non stop na grunt i spławik , a i kontrole miałem psr oni patrzą w rejestr, a tam wpisane, że byłem 15 czy 20 razy na rybach i do mnie , a gdzie ryby, a ja mówię nic nie brało, a oni oczy i na mnie jak to nie brało... pewnie wypuszczałeś, a ja do nich nie nic nie brało i do mnie to masz zdrowie do tego łowienia i wtedy pamiętam poszedłem jeszcze parę razy i karp z gruntu ponad 10 kg się trafił i to wynika z tego , że to mega farta trzeba mieć i ryb jest malutko

a pamiętam tak z 8-10 lat temu to jak się chodziło to z przyjemnością bo może nie brały jakieś duże ryby , chociaż też się zdarzały i duże za to małe ,średnie to brały prawie zawsze duże ilości, a i co chwila były brania to fajnie się siedziało na rybach bo coś się działo, a teraz to wędki jak zaczarowane...

Edytowane przez tomex11

Rexxx a gdzie Ty łowisz na jakim odcinku?

u mnie to ukleja się trze i na niej szczupaki żerują bo trochę tłuką, ale nie chcą brać... tam gdzie łowie stan wody jest lekko podwyższony i według mnie to dobrze bo gorzej jakby był za niski

na razie  to chyba woda za zimna , żeby krąp się tarł

Edytowane przez tomex11

Dziś od 15 do 17 na splawik bez brania i później od 17 do 21 na spina bez brania , także kolejne 6 h bez ryby i łącznie już 48 h. Ja- ryby 1-7 . jakis dziadek na brzegu polowil ładnych krasnopior na splawik lacznie 19 sztuk z tym że brały mu w południe bo odkad wyplynalem to juz żadnej nie zlowil.

Dziś od 15 do 17 na splawik bez brania i później od 17 do 21 na spina bez brania , także kolejne 6 h bez ryby i łącznie już 48 h. Ja- ryby 1-7 . jakis dziadek na brzegu polowil ładnych krasnopior na splawik lacznie 19 sztuk z tym że brały mu w południe bo odkad wyplynalem to juz żadnej nie zlowil.

Jak Ty to robisz kolego?

Narew to nie Eldorado, ale jednak coś tu pływa.

• Like 3

SkiDivPL a Ty gdzie lowisz? Na jakim odcinku Narwi i ile w tym roku razy i godzin byłeś na rybach i co zlowiles? Bo ja i tak jestem jak narazie mega farciarzem , że zlowilem pięknego szczupaka , większego niż największy na mistrzostwach Polski, gdzie lowilo duzo wędkarzy najlepszych w Polsce i nie tylko na moim odcinku , a kilkadziesiąt razy dłuższym bo oni lowili od Zegrza , aż do Narwi gdzie lowie i jeszcze dalej. W ogole to nie widziałem ani nawet nie słyszałem, żeby ktoś tutaj w okolicy w tym roku zlowil wymiarowego szczupaka czy w ogóle rybę jakąkolwiek powyżej 0,5 kg

Edytowane przez tomex11

Ok. To ja się odniosę... Byłem w tym roku na odcinku Wierzbica- Serock 3 razy. Typowo za okoniem. Nie zdarzyło mi się splynac bez kilkudziesięciu zlowionych okoni podpartych pojedynczymi szczupakami. Wymiarów cudów nie było, ale okonie ponad 30 cm i szczupaki 50-70 cm trafiały się za każdym razem. Zaznaczam, że wodę znam słabo i więcej plywałem szukając ryb niż lowilem.

Ja na okonie nie lowie, tylko na duże gumy na szczupaka i lowie na odcinku od Wierzbicy w drugą stronę. Olo86 to na boczny trok brały Ci szczupaki..? Bo np znajomi z dzialki to jak plywali na okonie z tego co wiem lowili zazwyczaj na male obrotowki no to zdarzalo im sie zlowic kilkadziesiat okoni , ale raczej rozmiary nie powalaly , a przylowy szczupaka zdarzaly im sie bardzo rzadko i jesli juz to male szczupaczki, a i lowili zawsze na odcinku od Pultuska splywali w strone Serocka.Wymiar szczupaka teraz to 55 cm . Ostatnie dwa okonie jako przylow to zlowilem 2 lata temu oba po 38 cm w tym samym miejscu jeden na duza gumę , a drugi na twistera. Ten szczupak ostatnio 4.15 kg wzial mi ma gume mans predator 12 cm czarny grzbiet,perłowy brzuch i czerwony ogon. A co do splawika to też spore haki zakładam . Jeśli na lina to 6 karpiowo linowa i grunt na dno ,lezacy splawik , na hak zakladam dużą dendrobena 4 i pare białych , a na przeplywanke samozacinajace gamakastsu nr 6 i białe robaki, także nie którzy mniejsze haki stosują na grunt niz ja na splawik...

Edytowane przez tomex11

Właśnie jestem znowu na rybach , gość przy brzegu na obrotowke zero zlowil okonka 10-15cm,cieszyl sie jak dziecko do mnie mowil yesss pierwsza ryba i chyba od rana lowil i pytal sie mnie kiedy beda braly i w jakich godzinach..a i zawody sa , takze bedzie weryfikacja i zobaczymy jakie wyniki beda ....

Od 17 do 21 dołożyłem kolejne 4 h łącznie 52 h i tym razem z braniem... o 19.20 sumik wzial 71 cm 2.40 kg . Praktycznie o tej samej godzinie wzial co szczupak ostatnio, a i na ten sam kolor gumy czarny grzbiet, perłowy brzuch i czerwony ogon mans predator , tylko tym razem nie 12 cm , a trochę mniejsza guma 7 cm. Pytałem się dwóch gości z zawodów to powiedzieli , ze bez brania , a widziałem , ze jeden rzucał na dużą gumę , a drugi na małą obrotowke. Ja - ryby 2-7

Edytowane przez tomex11

Też bylem w sobotę tylko że ja z rana.Zawody chyba mieli w Pogorzelcu.Z kilkoma rozmawiałem to szału nie było.Gdzie sprawdzasz wyniki tomex11?Sam jestem ciekaw co z tej berybnej obecnie wody wyjeli.Na naszym pływadełku z kolegą bez brania.Na 8majowych dni na tej wodzie 2szczupaczki bez wymiaru i dwa pobicia nie zacięte.Tydzień temu oszukałem okonia 40cm na SG fat minnow 13cm.Chciałem fotkę dokleić tu na forum ale robię coś nie tak i nie dało rady.Trzeba chyba odpuścić bo to jak wędkowanie w basenie.... :(  :(  :(  :(

Edytowane przez JG39

Ja na okonie nie lowie, tylko na duże gumy na szczupaka i lowie na odcinku od Wierzbicy w drugą stronę. Olo86 to na boczny trok brały Ci szczupaki..? Bo np znajomi z dzialki to jak plywali na okonie z tego co wiem lowili zazwyczaj na male obrotowki no to zdarzalo im sie zlowic kilkadziesiat okoni , ale raczej rozmiary nie powalaly , a przylowy szczupaka zdarzaly im sie bardzo rzadko i jesli juz to male szczupaczki, a i lowili zawsze na odcinku od Pultuska splywali w strone Serocka.Wymiar szczupaka teraz to 55 cm . Ostatnie dwa okonie jako przylow to zlowilem 2 lata temu oba po 38 cm w tym samym miejscu jeden na duza gumę , a drugi na twistera. Ten szczupak ostatnio 4.15 kg wzial mi ma gume mans predator 12 cm czarny grzbiet,perłowy brzuch i czerwony ogon. A co do splawika to też spore haki zakładam . Jeśli na lina to 6 karpiowo linowa i grunt na dno ,lezacy splawik , na hak zakladam dużą dendrobena 4 i pare białych , a na przeplywanke samozacinajace gamakastsu nr 6 i białe robaki, także nie którzy mniejsze haki stosują na grunt niz ja na splawik...

Nie łowię na trok. 

a link do wyników dwóch pierwszych tur - https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-5002.pdf