Wiesiek2602 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Jeśli dopłynąłeś pod Brzóze to wodując w Lubieli- ominąłeś ,, najlepsze'' miejsca.Najlepsze bo tylko pod Drozdowem i niżej- Bindużka coś się uwiesiło.Coś przez małe ,,c''????Połowisz trochę na Narwi to szybko zatęsknisz za Bugiem i Liwcem ????Rzeka piękna wizualnie i tylko wizualnie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Było kilka ciekawych miejsc ale dziś zależało mi żeby popływać pontonem i poznać rzeke ???? Edytowane 30 Czerwca 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Taką rzekę poznaje się latami.W przypadku Narwi- gra nie warta zachodu.Bug- to rzeka z potencjałem.Przez to jaka jest- uchowały się tam jeszcze jakieś rybska.Ale Twój wybór, próbuj???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Warta warta, rapka z piątku Po urlopie wstawię trochę fotek z czerwca ku pokrzepieniu serc. Oczywiście jeśli będzie co wstawiać bo ostatnio badam zapomniane rewiry, czasem z fajnymi efektami. Za kilka godzin idę na jedno umocnienie gdzie mam nadzieję spotkać podobnego grubaska do ryby ze zdjęcia. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Skoro tak sądzisz...Poświęciłem - z racji miejsca pracy-tej rzece 3 sezony po około 150 wypadów 4-6 godzinnych.Pory zazwyczaj wieczorno-nocno-poranne.Efekt z sezonu podobny- kilka szczupaków, kleni, jakiś sum.Sandacz też jakiś był.Ryby okołowymiarowe.Może gdybym kolejne trzy sezony tam przełowił...Ale aż tak silnej woli i motywacji nie mam.Przesiadłem się na Bug.W miesiąc robie to co na Narwi przez sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 I tu niestety muszę się z Tobą zgodzić! Narew to rzeka z ogromnym potencjałem, ale niestety już prawie pusta. Do tego z roku na rok coraz płytsza.,co za tym idzie jest mało miejsc gdzie ryby mogą się schować nie tylko przed wędkarzami, ale choćby przed panującym upałem i słońcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Pomyśl Marcin gdzie byśmy musieli "dziunie" wyciągać jak by woda była wyższa.Ha ha ha.Dzięki Marcin.pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Okonie się ruszyły, często jak wieje biorą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Masakrycznie mała woda, poza boleniami i kilkoma kleniami nic nie złapałem przez wekend. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Masakrycznie mała woda, poza boleniami i kilkoma kleniami nic nie złapałem przez wekend.Na co biorą bolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Małe na srebrne longi, duże na woblery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Dziś mały rekonesans za okoniami. Niestety te nie chciały za bardzo współpracować... gryzły za to szczupaki. Na brzegu miałem jednego pistoleta ok 35 cm. Chwilę później ładne przytrzymanie w rynnie i po 5-6 sekundach holu obcinka. Ten drugi mógł być już miarowy bo kijek ładnie zapracował. Później już nic się nie działo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Małe na srebrne longi, duże na woblery. Rzucam wszystkim i niestety nie mogę się wstrzelić z przynętą. Na Longi u mnie lipa. Tak poza tym to Ty jeździś na skuterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Nie jeżdżę na skuterze, mój jedyny środek transportu to kajak. Z boleniami jest tak, że musisz się wstrzelić w porę żerowania, przed wczoraj było super, dzisiaj już słabiej, w sumie trudna ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Na skuterze to chyba wiem kto tam jeździ ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Dzisiaj 1 Bolek i 1 Szczupły, wypiął się pod nogami, nie wiem jakim cudem dogonił wobka prowadzonego ekspresem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 A u mnie dzisiaj taka niespodzianka: 52.759802, 21.183838W tygodniu spróbuję się zeslipować swoją krypą, na pewno wody wystarczy dla mniejszych łódek i pontonów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Może zawitam w okolice główek w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Daj znać to może spotkamy się nad wodą, oczywiście jeśli kobita mnie nie zagoni do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Po dwóch tygodniach wakacji wróciłem dziś na rzekę. Szybki rekonesans. Dosłownie 3 godziny zaowocował okoniem +/- 25 cm i dwoma szczupakami na Glooga Hermesa w odstępie 15 minut. Mniejszy ok 45 cm. Większy lekko ponad 50 cm. Generalnie bardzo fajny wypad. Myślę, że im bliżej września będzie jeszcze lepiej. Ps. Ryby pomimo dość dużej lampy w bardzo dobrej kondycji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) witam i jak wyniki nad Narwią ? dzieje się coś..? bo w ogóle nie byłem na rybach od maja i tak się zastanawiam czy jest sens wrzesień /październik z tego co wiem to sąsiad był dwa razy nie dawno i na zero, a tak to już dawno nie byłem nad wodą jak nigdy bo brak czasu aaaa brały pod koniec maja jak okleja się tarła przy brzegach bo i kolega złowił wtedy ładnego bolenia i suma, a jego ojciec miał ładnego szczupaka, który się urwał i to tez połowili dzięki mnie bo dałem im info o szczupaku , którego złowiłem i byli jakoś 3 dni po mnie Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez tomex11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Powiem tak-jest cienko,nie pamiętam,kiedy tak słabo było. Za to w znajdowanych przynętach obrodziło,trochę złomu (i nie tylko) wyjechało z wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Pływałem w ostatnich dniach w okolicach Dzierżenina, Pogorzelca i Wierzbicy czyli praktycznie na narwiańskim "hajweju", niestety w porach dnia mało wędkarskich. Trafiały się pojedyńcze okonki, był mały szczupaczek i małe sandaczyki. Może rano i pod wieczór coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 U mnie kiszka, w lipcu trochę boleni połowiłem między 60-70 cm i ze 3 szczupaczki, dużo kormorana i w moich miejscówkach zrobiły czystkę z drobnicą, a jak nie ma uklejek to drapieżniki też odchodzą, kolega sumka w nocy trafił i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi