Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Coś temat spadł, łowicie coś na Narwi? Wczoraj rano dwa szczupaki jeden poniżej wymuaru jakieś 2 cm, drugi już wymiarowy, pierwszy uderzył w enigmę, czeka ją lakierowanie, a drugi w boleniowego sendala zwijanego ekspresem z prądem, też szpachla się przyda. Dzisiaj już miejscówkę miałem zajętą bo podpatrzył mnie typek z łódki i dzisiaj ją tam zakowiczył, w wodzie do jajec.

Edytowane przez Rexxx

Byłem wczoraj w Pułtusku ustawiać woblery, dwa brania przy robocie, na Enigmę3 i Whiplasha ale finalnie na zero. Nie mam kiedy tak więcej posiedzieć, żeby się wstrzelić w żerowanie.

W niedzielę też przy ustawianiu trafiłem jednego bolenia, na E3.

Kleń 56cm, fotki marne bo nie miałem podbieraka i było już pełne zanurzenie w spodniobutach. Dużo też było osób postronnych do okoła. Rybka była nad wodą dosłownie parę sekund i w świetnej formie odpłynęła. Mierzony do kija, więc mało precyzyjnie.

post-62093-0-96473200-1567366225_thumb.jpg

post-62093-0-52165800-1567366271_thumb.jpg

Edytowane przez Ciastek
  • Like 13

• 1 miesiąc temu...

Narew to jak widzisz- zapomniana Rzeka.

Piękna, urzekająca swą urodą, bogatą florą.

Fauną już zdecydowanie nie.

,,Sprzedaż odcinkowa'', pazerność wędkarzy połączona z dobrym sprzętem w ich rękach, bliskość większych miast i płynących z nich rzeszy ludzi chętnych na rybie mięso zabijały tą Rzekę.

Wyeksploatowana maksymalnie pod tym względem.

Wina zrzucana jak zwykle na jakieś tam kłusownictwo...

Głupio i dziwnie to zabrzmi- nie odbierzcie tego źle- ale gdyby taki kataklizm dotknął nie daj Bóg- Odry to to środowisko by aż huczało!!!

Masa komentarzy, żali, szukania winnych i zapewne jakichś rozpoczętych kroków by coś zrobić.

W mediach to zapewne byłby temat nr jeden na jakiś czas.

Z niepokojem i współczuciem czytałem i słyszałem o wyciekach do Warty, Wisły i innych rzek.

Myślałem wtedy co bym czuł, co zrobił gdyby podobna sytuacja dotknęła mojej Rzeki.

Teraz już wiem co czuli tamci wędkarze znad wspomnianych rzek.

Mam jeszcze cichą nadzieję, że ta substancja nie wpłynie zbyt mocno na Ryby które tam się jeszcze ostały...

Moja Rzeka powoli umiera.

,,Wykrwawia'' się w ciszy i osamotnieniu...

• Like 5

Panie i Panowie, dzisiaj była grana wielka trójka - Wkra (Borkowo), Narew i Wisła (Modlin). Zero brań. Zero drobnicy. Zero drapeżnika.

Przeleciałem wszystko z pudełka. Nie próbowałem tylko na klucze od domu.

Niech mi ktoś powie gdzie ta ryba?