Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Łowił ktoś na starorzeczach Narwi w Sieluniu ??

Daj się na spokój!

Byłem tam jakoś w czerwcu- kolega zaprosił.

3 dni tam łowiliśmy.

Więcej tam filcaków jak pływających ryb!

Tak samo pobliska Narew.

Takiej studni to ja nie widział dawno.

Z białorybem jest ciut lepiej, jakieś płotki łowili.

Na tych jeziorach i Narwi byłem pierwszy i ostatni raz.????

Więcej tam nie jadę.

• Like 1

Byłem dzisiaj na starorzeczu pod Ostrołęką. Tylko, że byłem z batem. Chciałem posiedzieć nad wodą. Zrelaksować się. Wynik około 40 płotek, kilka krąpi i 1 mały jazik. Na wodzie widać było ganiajace okonie, ale kilku przechodzących okoniarzy nie miało czym się pochwalić. Pojedyncze, drobne pasiaki. Za to pogoda super. Pełen relaks.

to aż taka lipa... bo coś ,aż nie chce mi się wierzyć, a żadnego info nie mam w ogóle nie łowiłem od wiosny i sąsiad z działki tak samo olał sprawę i w ogóle nie chodzi

nic nie brało na jesieni wrzesień/październik? bo jednak zarybienia były szczupakiem...

prawda to , że mają byś mś w spiningu u nas za rok?

Słyszałem że MŚ w spiningu mają się odbyć ale kiedy i na jakim odcinku to nie wiem.Co ci zawodnicy światowi będą łowić?Ten rok to jest totalne bezrybie i nie piszę tylko o swoich wynikach.Trochę połapali na zawodach Mikado ale porównując to  z całym sezonem to nawet się płakać nie chce.Dopóki nie zamarznie to będę odwiedzał Narew ale bardziej z sentymentu bo szczupaka,sandacza nie widać.

A dlaczego mają być ryby jak dziadki wasze czy nie wasze nie istotne na dorożkach pływają całe dnie i beretują wszystko ! Dlaczego te ryby mają być? Dlaczego one wam się należą ? Pilnowaliście wody? Zrobiliście coś w tym kierunku żeby były ? heh pewnie nic . Na pewno ten proceder się skończy w następnym sezonie, bo nie którzy ludzie wyposażeni w sprzęt elektroniczny do nagrywania zrobią z tym porządek .

Edytowane przez cometopudge

A dlaczego mają być ryby jak dziadki wasze czy nie wasze nie istotne na dorożkach pływają całe dnie i beretują wszystko ! Dlaczego te ryby mają być? Dlaczego one wam się należą ? Pilnowaliście wody? Zrobiliście coś w tym kierunku żeby były ? heh pewnie nic . Na pewno ten proceder się skończy w następnym sezonie, bo nie którzy ludzie wyposażeni w sprzęt elektroniczny do nagrywania zrobią z tym porządek .

Woda piękna to i ryby powinny być.Kto ma pilnować wody?Zadzwoń do PSR albo Policji w sezonie i poczekaj na interwencje.Powiem tak dziadki co beretują wszystko to pewnie kilka procent rybostanu który ubywa.W tym roku nie widziałem nikogo podejrzanego z wędką.Siaty podczepiłem dwie(a w zasadzie to co z nich zostało ;) ).Należą się(ryby) bo jako płacący składki mam prawo oczekiwać nie fikcyjnych zarybień z części mojej składki. 

Edytowane przez JG39

• 1 miesiąc temu...

i jak Panowie I Panie zakończył się sezon?

bo ja całkowicie odpuściłem 

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ilu-jest-w-polsce-klusownikow-jaka-kara-grozi-za-klusownictwo/bmln2kc

skoro składki wzrastają to dlaczego nie rosną kary...

bo u nas to jak kar nie ma wysokich z resztą w innych krajach tak samo to czy z rybami czy z jazdą samochodem to dalej będą kłusować i wypadków śmiertelnych będzie od groma

• Like 2

• 3 tygodnie później...

i jak Panowie I Panie zakończył się sezon?

bo ja całkowicie odpuściłem 

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ilu-jest-w-polsce-klusownikow-jaka-kara-grozi-za-klusownictwo/bmln2kc

skoro składki wzrastają to dlaczego nie rosną kary...

bo u nas to jak kar nie ma wysokich z resztą w innych krajach tak samo to czy z rybami czy z jazdą samochodem to dalej będą kłusować i wypadków śmiertelnych będzie od groma

Ano dlatego, że kładki ustala użytkownik rybacki, a kary sejm

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...