Gość Mysha Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Takie proste to nie jest. Bo Dyrektor RZGW nie jest właścicielem wody, tylko podmiotem wykonującym uprawnienia właściciela wód itd.więc to użytkowanie rybackie takie bezpośrednie nie jest.A druga sprawa, to by użytkować obwód rybacki, trzeba mieć sporządzony i pozytywnie zaopiniowany operat rybacki, a jakoś nie słyszałem, by RZGW słały operaty do opiniowania.Ale dywagacje prawne to lepiej prawnikom zlecić, ja jeno ichtiologiem jestem i ryby łowię. Poniżej masz link do RZGW Kraków. Gospodarują na jednym z odcinków Skawy. Tłok tez jest ichtiologiem .http://krakow.wody.gov.pl/zarybianie-lowiska-2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Napisałem to w kontekście że mogą prowadzić gospodarkę na wodach oczywiście w przypadku gdy będą mieli pozytywnie zaopiniowany operat rybacki . Jednak w wielu przypadkach a nawet w 99,9 % przypadków nie mają operatów i dlatego w wielu obwodach po prostu nie można wędkować . Vide obwód rybacki rzeki Ner nr 1 , zakaz wędkowania , a kiedy się sprawa wyjaśni to sam Wszechmogący nie wie . Nie ma aktów wykonawczych i nie spodziewajmy się takowych w najbliższym czasie bo rzeczywistość obecna po prostu skrzeczy . Ja też tylko łowię ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przyczajony_lowca Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Przejezdzajac most w Wierzbicy wczoraj w strone Wyszkowa po prawej stronie oznakowane siaty staly , niby nic nowego na naszych wodach ale jako ciekawostke mozna dodac ze w tym miejscu przewaznie stala tablica TARLISKO ( pogranicze nurtu , duzy pas kaczency ) .Pewnie OM odlawia leszcza zeby nie przeszkadzal zawodnikom w MŚ2020 na rybnym ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Panowie rybacy będa musieli pracować na dwie a może nawet na trzy zmiany. Ktoś musi zadbać o równowagę w wodzie zachwianą przez brak wędkarzy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Dla zainteresowanych w temacie okręgu Narew nr 5 odpowiedź Wody Polskie Białystok co dalej z tematem : https://zapodaj.net/a9f0a2eb0f31e.jpg.html Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez skynet1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Celiński Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 najgorzej wygląda perspektywa majówki... nie wiem co z tym bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nie będzie na tym odcinku Narwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Nie wyrobią się.Ale miło z ich strony, że odpisali na maila zwykłego człowieka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 najgorzej wygląda perspektywa majówki... nie wiem co z tym bedzieZ prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, można przyjąć, że nie ma szans, by nowy użytkownik rybacki jakim zamierza być PG WP zdążył odebrać pozytywnie zaopiniowany operat wraz z opinią do niego, skoro posiedzenie komisji opiniującej jest w ostatnim dniu kwietnia. Protokół z posiedzenia komisji trzeba przygotować, opinię w wersji ostatecznej sporządzić, opłaty wnieść i wszystko odebrać. A później przygotować regulamin połowu ryb i stosowne zezwolenia na połów. Trochę czasu to zająć może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Myślę że tu już nie chodzi o majówkę ale o cały rok. Co za rok! Susza, Korona i Narew zabroniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Czyli co? Kto kupił wcześniej licencję to sobie może...... A Ci co wypalają łąki to mają chyba mózgi powypalane. Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez zybi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Jeśli ktoś ma wykupioną licencję a dotychczasowy dzierżawca nie przekazał jeszcze protokołów zdawczych do WP. to można łowić czy nie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Nie można, wyraźnie mówi o tym komunikat na stronach Wód Polskich.Jest już nowy operat, w czwartek ma być zaopiniowany. Jest nadzieja, że przed końcem maja WP wystartują ze sprzedażą nowych zezwoleń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Nie można, wyraźnie mówi o tym komunikat na stronach Wód Polskich.Jest już nowy operat, w czwartek ma być zaopiniowany. Jest nadzieja, że przed końcem maja WP wystartują ze sprzedażą nowych zezwoleń.I to jest dobra wiadomość Bart, żeby jeszcze zdążyli zanim rzeka wyschnie Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez Rasstaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam Był ktoś ostatnio nad wodą, chodzi mi o odcinek Narwi Zegrze-Pułtusk? Dzieje się coś...? Nie długo majówka i tak się zastanawiam czy robić opłaty i łowić w tym roku... Na stronie Omzw widzę, że można już łowić, a i ,że nawet jeśli zrobi się opłatę po 30 kwietnia to wpisowe kosztuję 1 zł więc całość opłat na okręg mazowiecki w tym roku bez wód górskich wynosi 251 zł. O zarybieniach żadnego info z tego co widzę na ich stronie,.. Na jesieni w październiku niby mają być drużynowe mistrzostwa świata w spiningu, ale czy się odbędą... to wielka nie wiadomo bo jakby było pewne , że się odbędą to pewnie zarybili by grubiej drapieżnikiem wiosna/jesień. Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez tomex11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 W zeszłym roku na jesieni jak były chyba mistrzostwa Polski to wpuścili w Serocku 1.5 tony szczupaka żeby uczestnicy mieli szansę coś złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 w tamtym roku to dość ładne zarybienia zrobili, ale w tym żadnego info nie widzę na ich stronie poza filmikiem ze stawów hodowlanych w Halinowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przyczajony_lowca Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 taktycznie podchodza do sprawy ....Covid i MS pewnie beda przelozone na 2021 to po co wpuszczac ryby ....zeby wedkarze wylapali i zjedli? wpuszcza 2 tygodnie przed zawodami zeby nie bylo wstydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 taktycznie podchodza do sprawy ....Covid i MS pewnie beda przelozone na 2021 to po co wpuszczac ryby ....zeby wedkarze wylapali i zjedli? wpuszcza 2 tygodnie przed zawodami zeby nie bylo wstydu no pewnie tak będzie bo i kasy mniej w tym roku z opłat przez covid będą mieli to chyba zarybień nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Jak tam majówka u was.. Jak ryby? Ja wczoraj byłem na spina z łódki od 11.30 do 17.30 i tylko jedno branie bolen 55 cm, a dziś od 13.30 do 19 i bez brania.. Sąsiad wczoraj rano był 3 h i bez brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Kilka szczupaków ,największy 66centow i przyłów prawie 40cm garbuska . Jutro rano bolenie grane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Łomżyniak - a jak kontrole na bezpańskiej rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Łomżyniak - a jak kontrole na bezpańskiej rzece?Nie spotkałem wiec nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Słyszałem, że mają się nie czepiać tych którzy mają kupione licencje i tak ma być przez cały rok. Nawet jak ktoś inny będzie władał tymi wodami( dawny odcinek Goduli) , a Ci co mają wcześniej kupione licencje mogą wędkować . Czas pokarze jak to będzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 ciekawe kiedy zarybią szczupakiem .. chodzi mi o odcinek od Zalewu Zegrzyńskiego do Pułtuska bo jeśli nie zarybią to cienko to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi