Byniek Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Zarybianie: na wiosnę w workach rybunie 4-5cm i na jesieni tzw. chandlówka 35-60 około.pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Byniek skąd to wiesz..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Bo rokrocznie tak samo jest wpuszczane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Tak jak kol. atb69 b. słusznie zauważyłpozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 nie jest tak samo bo w tamtym roku na wiosnę wpuszczali duże szczupaki, a nie narybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Tak. Efekt był taki, że niektórzy "wędkarze" non stop zapełniali swoje lodówki ustawiając się z premedytacją w miejscach zarybień i tłukąc w beret wszystko co złowił.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 na to nic nie poradzisz, ale jeśli wpuszczą , tylko rybunie po 3-5 cm to wiele nie poszalejemy, a co mnie zastanawia, że nie ma brań małych szczupaków, czasami komuś się trafi jakiś większy szczupak, ale to są pojedyńcze sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Są już w sprzedaży licencje na okręg Narew nr. 5 Pisa nr. 1 i 2 https://bialystok.wody.gov.pl/lowiska-rzgw/zasady-sprzedazy-zezwolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Są już w sprzedaży licencje na okręg Narew nr. 5 Pisa nr. 1 i 2 https://bialystok.wody.gov.pl/lowiska-rzgw/zasady-sprzedazy-zezwolenNo chłopie ???? to jest wiadomość !!!Duuuuży rośnij ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 (edytowane) Są już w sprzedaży licencje na okręg Narew nr. 5 Pisa nr. 1 i 2 https://bialystok.wody.gov.pl/lowiska-rzgw/zasady-sprzedazy-zezwolenJa na razie puki co to nie kupuje . Dwa razy płacić za wyrybiony odcinek to trochę słabo. Edytowane 5 Maja 2020 przez Łomżyniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Rozmawiałem dziś z urzędnikiem z WP i czy licencje od Goduli będą honorowane to padła odpowiedź że nie. A zwrot kasy za licencje sprzedane bezprawnie to jego problem.Treba zorganizować pozew zbiorowy bo w pojedynkę nic nie zdziałamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Nie mogę doczytać w regulaminie jakie teraz na Narwii wymiary ryb są, jest tylko limit ilościowy.Dotyczy ocz. Narwii "po Goduli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Wody Polskie wymiary sugerują stąd: http://pzw70przasnysz.pl/images/dokumenty/rozporzdzenie.pdf To jakieś nieporozumienie bo wymiar gospodarczy to np. szczupak 45 cm a okoń ... nie ma wymiaru. Ja stosuję się do wymiarów PZW Mazowieckie bo są rozsądne. To co Wody Polskie Białystok podały za źródło wymiarów ryb to głupota, ale to wiadomo na kolanie szybko to robią na pewno się z czasem zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Wody Polskie wymiary sugerują stąd: http://pzw70przasnysz.pl/images/dokumenty/rozporzdzenie.pdf To jakieś nieporozumienie bo wymiar gospodarczy to np. szczupak 45 cm a okoń ... nie ma wymiaru. Ja stosuję się do wymiarów PZW Mazowieckie bo są rozsądne. To co Wody Polskie Białystok podały za źródło wymiarów ryb to głupota, ale to wiadomo na kolanie szybko to robią na pewno się z czasem zmieni.Tak właśnie w te 45 cm nie wierzyłem, dlatego pytałem, cóż, jak zwykle mięsarze wezmą wszystko, my wypuścimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Starają się na pewno jednak są pogubieni jeszcze.Wyślę im maila jeszcze z porównaniem wymiarów i pytaniem co jest powodem tak wielkich różnic w niektórych gatunkach itp.Ciekawostką jest jednak to, że suma można łowić już od 1 czerwca tak jak w Mazowieckim to na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Tak naprawdę to podstawą jest kontrola nad wodą, wtedy te przepisy będą "żywe" a tak jak jest teraz to ... kamieni kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Szkoda tylko, że pozwolenia można nabyć jedynie przez internet, co dla starszych ludzi będzie problemem. Rozmawiałem z ludzmi 3 maja, pośmiali się, że kiedyś już tak było i godula dalej będzie "panował". Może jakieś poruzmienia w przyszłym roku podpiszą z PZW, wtedy jest szansa na inicjatywy, zawody itp. Nad wodami widuję przeważnie starszych ludzi, którzy z uporem maniaków-mięsiarzy wyrywają ostatki tego co jeszcze pływa, przykre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Szkoda tylko, że pozwolenia można nabyć jedynie przez internet, co dla starszych ludzi będzie problemem. Rozmawiałem z ludzmi 3 maja, pośmiali się, że kiedyś już tak było i godula dalej będzie "panował". Może jakieś poruzmienia w przyszłym roku podpiszą z PZW, wtedy jest szansa na inicjatywy, zawody itp.Można zapłacić przez internet, pocztę lub w banku. Potwierdzenie można wysłać mejlowo lub pocztą. To wszystko napisane jest w komunikacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Można zapłacić przez internet, pocztę lub w banku. Potwierdzenie można wysłać mejlowo lub pocztą. To wszystko napisane jest w komunikacie.Kolego ja sobie poradzę. Wytłumacz to starszym ludziom. Sporo ludzi ma wykupioną licencję u goduli w lutym czy marcu i do głowy im nie przyjdzie, żeby coś sprawdzać. PSR sprawdzi licencję, licencja goduli, czyli mandat. Może sklepy wędkarskie zrobią coś w tej materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Cieszę się, że sobie poradzisz. Problem polega na tym, że mijasz się z prawdą. Można zapłacić nie TYLKO przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Kolego ja sobie poradzę. Wytłumacz to starszym ludziom. Sporo ludzi ma wykupioną licencję u goduli w lutym czy marcu i do głowy im nie przyjdzie, żeby coś sprawdzać. PSR sprawdzi licencję, licencja goduli, czyli mandat. Może sklepy wędkarskie zrobią coś w tej materii. Jak sobie wyobrażasz pomoc sklepów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtoked Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Koledzy mam pytanie bo trochę wypadłem z tematu, a mianowicie jak jest w tym roku z opłatami na odcinku Narwi w Wiźnie, czy dalej jest pod prywatą? Słyszałem, że dzierżawca ma wykupione pozwolenie do 2020 ale czy włącznie tego nie wiem, a przez sytuacje w kraju nic nie mogę się dowiedzieć. Jeżeli nie jest już pod prywatą to kto ma ten odcinek w "opiece" i ewentualnie gdzie wykupić zezwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Mam info od sąsiada, że esoxy gryzooo....podobno był rano i złapał esoxa 30 cm pogoda dobra zaraz trzeba będzie iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Koledzy mam pytanie bo trochę wypadłem z tematu, a mianowicie jak jest w tym roku z opłatami na odcinku Narwi w Wiźnie, czy dalej jest pod prywatą? Słyszałem, że dzierżawca ma wykupione pozwolenie do 2020 ale czy włącznie tego nie wiem, a przez sytuacje w kraju nic nie mogę się dowiedzieć. Jeżeli nie jest już pod prywatą to kto ma ten odcinek w "opiece" i ewentualnie gdzie wykupić zezwolenie.Kolego weź cofnij się w tym wątku o 1 stronę i będziesz miał wszystkie informacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Somsiad miał rację, że poszedł o świcie i chociaż zlowil przepięknie ubarwiona trzydziestke, a ja walczę od 12 i bez brania. W ogóle to dramat dokoła mnie przewinęło się na łódkach około 100 lowiacych i nikt nic nie zlowil.. Przy tej ilości ludzi, rzutów, haków to za bok sporo ryb powinno się zaczepic.. Zarybili chyba rybunie, tylko jednak po 3-5 cm esoxiki i jest dramat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi