Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Są już w sprzedaży licencje na okręg Narew nr. 5 Pisa nr. 1 i 2

https://bialystok.wody.gov.pl/lowiska-rzgw/zasady-sprzedazy-zezwolen

Ja na razie puki co to nie kupuje  . Dwa razy płacić za  wyrybiony odcinek to trochę słabo. 

Edytowane przez Łomżyniak

Wody Polskie wymiary sugerują stąd: 

http://pzw70przasnysz.pl/images/dokumenty/rozporzdzenie.pdf

To jakieś nieporozumienie bo wymiar gospodarczy to np. szczupak 45 cm a okoń ... nie ma wymiaru.

Ja stosuję się do wymiarów PZW Mazowieckie bo są rozsądne. To co Wody Polskie Białystok podały za źródło wymiarów ryb to głupota, ale to wiadomo na kolanie szybko to robią na pewno się z czasem zmieni.

Wody Polskie wymiary sugerują stąd:

http://pzw70przasnysz.pl/images/dokumenty/rozporzdzenie.pdf

To jakieś nieporozumienie bo wymiar gospodarczy to np. szczupak 45 cm a okoń ... nie ma wymiaru.

Ja stosuję się do wymiarów PZW Mazowieckie bo są rozsądne. To co Wody Polskie Białystok podały za źródło wymiarów ryb to głupota, ale to wiadomo na kolanie szybko to robią na pewno się z czasem zmieni.

Tak właśnie w te 45 cm nie wierzyłem, dlatego pytałem, cóż, jak zwykle mięsarze wezmą wszystko, my wypuścimy

Szkoda tylko, że pozwolenia można nabyć jedynie przez internet, co dla starszych ludzi będzie problemem. Rozmawiałem z ludzmi 3 maja, pośmiali się, że kiedyś już tak było i godula dalej będzie "panował".  Może jakieś poruzmienia w przyszłym roku podpiszą z PZW, wtedy jest szansa na inicjatywy, zawody itp. Nad wodami widuję przeważnie starszych ludzi, którzy z uporem maniaków-mięsiarzy wyrywają ostatki tego co jeszcze pływa, przykre. 

Szkoda tylko, że pozwolenia można nabyć jedynie przez internet, co dla starszych ludzi będzie problemem. Rozmawiałem z ludzmi 3 maja, pośmiali się, że kiedyś już tak było i godula dalej będzie "panował". Może jakieś poruzmienia w przyszłym roku podpiszą z PZW, wtedy jest szansa na inicjatywy, zawody itp.

Można zapłacić przez internet, pocztę lub w banku. Potwierdzenie można wysłać mejlowo lub pocztą. To wszystko napisane jest w komunikacie.

Można zapłacić przez internet, pocztę lub w banku. Potwierdzenie można wysłać mejlowo lub pocztą. To wszystko napisane jest w komunikacie.

Kolego ja sobie poradzę. Wytłumacz to starszym ludziom. Sporo ludzi ma wykupioną licencję u goduli w lutym czy marcu i do głowy im nie przyjdzie, żeby coś sprawdzać. PSR sprawdzi licencję, licencja goduli, czyli mandat. Może sklepy wędkarskie zrobią coś w tej materii. 

Kolego ja sobie poradzę. Wytłumacz to starszym ludziom. Sporo ludzi ma wykupioną licencję u goduli w lutym czy marcu i do głowy im nie przyjdzie, żeby coś sprawdzać. PSR sprawdzi licencję, licencja goduli, czyli mandat. Może sklepy wędkarskie zrobią coś w tej materii. 

Jak sobie wyobrażasz pomoc sklepów? 

Koledzy mam pytanie bo trochę wypadłem z tematu, a mianowicie jak jest w tym roku z opłatami na odcinku Narwi w Wiźnie, czy dalej jest pod prywatą? Słyszałem, że dzierżawca ma wykupione pozwolenie do 2020 ale czy włącznie tego nie wiem, a przez sytuacje w kraju nic nie mogę się dowiedzieć. Jeżeli nie jest już pod prywatą to kto ma ten odcinek w "opiece" i ewentualnie gdzie wykupić zezwolenie.

Koledzy mam pytanie bo trochę wypadłem z tematu, a mianowicie jak jest w tym roku z opłatami na odcinku Narwi w Wiźnie, czy dalej jest pod prywatą? Słyszałem, że dzierżawca ma wykupione pozwolenie do 2020 ale czy włącznie tego nie wiem, a przez sytuacje w kraju nic nie mogę się dowiedzieć. Jeżeli nie jest już pod prywatą to kto ma ten odcinek w "opiece" i ewentualnie gdzie wykupić zezwolenie.

Kolego weź cofnij się w tym wątku o 1 stronę i będziesz miał wszystkie informacje.

• Like 1

Somsiad miał rację, że poszedł o świcie i chociaż zlowil przepięknie ubarwiona trzydziestke, a ja walczę od 12 i bez brania. W ogóle to dramat dokoła mnie przewinęło się na łódkach około 100 lowiacych i nikt nic nie zlowil.. Przy tej ilości ludzi, rzutów, haków to za bok sporo ryb powinno się zaczepic.. Zarybili chyba rybunie, tylko jednak po 3-5 cm esoxiki i jest dramat.. :(