vako Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Somsiad miał rację, że poszedł o świcie i chociaż złowił przepięknie ubarwiona trzydziestkę, a ja walczę od 12 i bez brania. W ogóle to dramat dokoła mnie przewinęło się na łódkach około 100 łowiących i nikt nic nie złowił.. Przy tej ilości ludzi, rzutów, haków to za bok sporo ryb powinno się zaczepić.. Zarybili chyba rybunie, tylko jednak po 3-5 cm esoxiki i jest dramat.. Dramat to jest wtedy gdy nie potraficie nic złowić, poza rybami z zarybień . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Mam info od sąsiada, że esoxy gryzooo....podobno był rano i złapał esoxa 30 cm pogoda dobra zaraz trzeba będzie iść Potwierdzam Gruby szczupak się ruszył na Narwi.Dziś złowiłem pierwszą rybę od trzech wyjazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Bogunow haha no ładny okaz. Gratulacje Vako no ta bo łowić to trzeba umic, tylko ciekawe dlaczego zarybiaja przed zawodami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Jutro pędzę co sił w kołach. Łódeczka zarezerwowana, pogoda będzie. Zobaczymy co się uda wydłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Zakończyłem po 7 h rzucania na zero. Narazie bilans mam taki, że trzy razy na rybach 6,6,7 h łącznie 19 h łowienia i tylko jeden bolen 55 cm... MietekK gdzie łódkę będziesz wypozyczal? W Wierzbicy? Napisz jutro jak skończysz czy coś brało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 A te trzydziestki co teraz tak pięknie biorą to pewnie te rybunie z worków z przed paru lat co się jeszcze uchwały... Z białą ryba nie jest wcale lepiej bo z tego co widziałem u paru osób tydzień temu i teraz to wyciągali ryby jak palec.. Ukleje chyba albo krasnopiory malutkie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 W Serocku . Ale prywatnie od znajomego . Bo podobno w stanicy PZW łódki jeszcze na brzegu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 A te trzydziestki co teraz tak pięknie biorą to pewnie te rybunie z worków z przed paru lat co się jeszcze uchwały... Jak już, to z zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Rybarak aż tak szybko szczupły chyba nie rośnie, żeby z 3 cm do 30 cm w jeden rok urosnac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Sprawdziłem i w jeziorach dwuletni szczupły ma około 30 cm, a w rzekach rosną wolniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregox Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Rybarak zna się na rzeczy. Tak jak napisał, to tak z pewnością jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Szybki wypad wieczorem. Narew w Ostrołęce. 40 minut. 1 branie i pierwszy boleń w tym roku. Circa about 65 cm. Poobijany chudzielec. Na nową RH 10 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Gregor szybko rośnie ale nie, aż tak. W rzece około 10 cm rocznie.. Bolki to i u mnie tulukly dziś i tydzień temu zlowilem przypadkowo jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Jeszcze dziś się skusilem na łowienie od 11 do 16 i przez 5 h znowu nic... Jedyne co to ładna pogoda. Łącznie już cztery razy byłem i 24 godziny łowienia, a esoxa nie zobaczyłem.. I jak tam w Wierzbicy/Serocku? Może tam lepiej biorą... Bo po drugiej stronie od mostu w Wierzbicy jest dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 3h na odcinku Pogorzelec-Wierzbica. 6 ryb. Niestety, żadna nie przekroczyła 60 cm.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Panie na tym lodowisku nie ma ryb. Właśnie spłynąłem po 12 godzinach na łodzi zero totalne zero. Łowiłem na grubo na cieniutko i nic się nie udało wyhaczyć Dobrze że pogoda dopisała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Ha to ja 13... godzin też na zero. Aktywność boleni trwała od 18:00 do 18:02. Jakieś małe klonki wyskakiwały, poza tym cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Jeszcze dziś się skusilem na łowienie od 11 do 16 i przez 5 h znowu nic... Jedyne co to ładna pogoda. Łącznie już cztery razy byłem i 24 godziny łowienia, a esoxa nie zobaczyłem.. I jak tam w Wierzbicy/Serocku? Może tam lepiej biorą... Bo po drugiej stronie od mostu w Wierzbicy jest dramat.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2471763569781281&set=a.1376072049350444&type=3&theater 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Nie wiem gdzie wy lowicie ale u mnie weekend całkiem udany . Kilka ładnych garbusów ,parę kleni i boleni w tym rodzynek około 75cm. Zdjęć nie wrzucam bo nie chce mi się ich zmniejszać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2471763569781281&set=a.1376072049350444&type=3&theatergdzie to było dokładnie? Zegrze? bo u mnie nie ma możliwości łowienia na duże przynęty z dozbrojkami/kotwicami bo za płytko i za dużo zaczepów ja łowie dokładnie na wysokości Gąsiorowa czyli od mostu w Wierzbicy jakieś 3 km , 1 km od ośrodków Relax i Dipservice w stronę Dierżenina, Pułtuska coś tam jest w tej wodzie wiadomo, ale to pojedyńcze sztuki, w ogóle to mam wrażenie , ze nawet gdyby zarybili mega dużo to przy tej ilości sieci. wędkarzy maks 2 tygodnie i zostały by tylko niedobitki tam skąd wypływam potrafi łowić dziennie i 20 osób w wekend w jednym miejscu po czym zmieniają miejscówkę i następni i tak praktycznie w każdym miejscu i każdy na pusto , a jestem ciekawy ilu wędkarzy przez wekend przewinie się dajmy na to na odcinku Zegrze-Pułtusk bo to chyba będzie w tysiącach , a raczej na pewno to przy założeniu , że były by ryby i by brały i każdy złowił by szczupaka dajmy na to 1 kg to parę ton ryb jest odłowione przez wekend, chociaż z drugiej strony skoro jest dużo wędkarzy to i dużo pieniędzy z opłat , więc powinni zarybiać, a z tym ciężko im idzie , coś czuję , ze oni ten filmik z 2019 z zarybianiem szczupakami to będą pokazywać przez 5 lat na stronie omzw i się tym chwalić z resztą już tak było kiedyś po przydusze na Bugu parę lat temu , że szczycili się parę lat filmikami z zarybień pamiętam ogólnie różne okresy na Narwi tam u mnie od jakiś 30 lat i różnie bywało, ale zazwyczaj jeśli były to brały jak głupie w 3-4 h to padało po ponad 10 , fakt , że małe esoxy pistolety głównie no, ale były, a jak kiedyś pamiętam nie brały znaczy tez ich chyba nie było, a w jednym miejscu przy trzcinie co łowienie łowiłem tego samego trzydzieści cm i tak parę razy z rzędu bo on po prostu tam był, aż do momentu gdy ktoś inny go złowił tego dyżurnego i pewnie wziął hehe jedyny plus to , że za jakieś dwa tygodnie będzie mniejsze natężenie wędkarzy bo spora część już ma dość Edytowane 11 Maja 2020 przez tomex11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Po między Wierzbicą a Pogorzelcem. Namiaru GPS nie podam sorry.... choć kto zna wodę wie dokładnie gdzie to jest. Edytowane 11 Maja 2020 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Pamiętam łowisko Serock. Wierzbica i wogóle piękną na całym odcinku Narew z lat 80 i 90 ty była po prostu bajka. J było tak jak w tym dowcipie.,, Panie są tu jakieś ryby? Tak do zbuja. A wody ile? Do kolan. To co więcej ryb jak wody. "????????????????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabbermaz Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Czy komuś z was przysłali już zezwolenie? Opłaciłem 6 maja rano, wysłałem na maila wszystkie dane + potwierdzenie i cisza do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Ja opłacałem we wtorek, dziś przysłali ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2471763569781281&set=a.1376072049350444&type=3&theaterRobert Jernaś się nie liczy. To nie człowiek, to wydra . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi