Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Somsiad miał rację, że poszedł o świcie i chociaż złowił przepięknie ubarwiona trzydziestkę, a ja walczę od 12 i bez brania. W ogóle to dramat dokoła mnie przewinęło się na łódkach około 100 łowiących i nikt nic nie złowił.. Przy tej ilości ludzi, rzutów, haków to za bok sporo ryb powinno się zaczepić.. Zarybili chyba rybunie, tylko jednak po 3-5 cm esoxiki i jest dramat.. :(

Dramat to jest wtedy gdy nie potraficie nic złowić, poza rybami z zarybień ;) .

• Like 1

Jeszcze dziś się skusilem na łowienie od 11 do 16 i przez 5 h znowu nic... Jedyne co to ładna pogoda. Łącznie już cztery razy byłem i 24 godziny łowienia, a esoxa nie zobaczyłem.. I jak tam w Wierzbicy/Serocku? Może tam lepiej biorą... Bo po drugiej stronie od mostu w Wierzbicy jest dramat.

Jeszcze dziś się skusilem na łowienie od 11 do 16 i przez 5 h znowu nic... Jedyne co to ładna pogoda. Łącznie już cztery razy byłem i 24 godziny łowienia, a esoxa nie zobaczyłem.. I jak tam w Wierzbicy/Serocku? Może tam lepiej biorą... Bo po drugiej stronie od mostu w Wierzbicy jest dramat.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2471763569781281&set=a.1376072049350444&type=3&theater

• Like 1

gdzie to było dokładnie? Zegrze? bo u mnie nie ma możliwości łowienia na duże przynęty z dozbrojkami/kotwicami bo za płytko i za dużo zaczepów

ja łowie dokładnie na wysokości Gąsiorowa czyli od mostu w Wierzbicy jakieś 3 km  , 1 km od ośrodków Relax i Dipservice w stronę  Dierżenina, Pułtuska

coś tam jest w tej wodzie wiadomo, ale to pojedyńcze sztuki, w ogóle to mam wrażenie , ze nawet gdyby zarybili mega dużo to przy tej ilości sieci. wędkarzy maks 2 tygodnie i zostały by tylko niedobitki

tam skąd wypływam potrafi łowić dziennie i 20 osób w wekend w jednym miejscu po czym zmieniają miejscówkę i następni i tak praktycznie w każdym miejscu i każdy na pusto , a jestem ciekawy ilu wędkarzy przez wekend przewinie się dajmy na to na odcinku Zegrze-Pułtusk bo to chyba będzie w tysiącach , a raczej na pewno to przy założeniu , że były by ryby i by brały i każdy złowił by szczupaka dajmy na to 1 kg to parę ton ryb jest odłowione przez wekend, chociaż z drugiej strony skoro jest dużo wędkarzy to i dużo pieniędzy z opłat , więc powinni zarybiać, a z tym ciężko im idzie , coś czuję , ze oni ten filmik z 2019 z zarybianiem szczupakami to będą pokazywać przez 5 lat na stronie omzw i się tym chwalić z resztą już tak było kiedyś po przydusze na Bugu parę lat temu , że szczycili się parę lat filmikami z zarybień

pamiętam ogólnie różne okresy na Narwi tam u mnie od jakiś 30 lat i różnie bywało, ale zazwyczaj jeśli były to brały jak głupie w 3-4 h to padało po ponad 10 , fakt , że małe esoxy pistolety głównie no, ale były, a jak kiedyś pamiętam nie brały znaczy tez ich chyba nie było, a w jednym miejscu przy trzcinie co łowienie łowiłem tego samego trzydzieści cm i tak parę razy z rzędu bo on po prostu tam był, aż do momentu gdy ktoś inny go złowił tego dyżurnego i pewnie wziął hehe

jedyny plus to , że za jakieś dwa tygodnie będzie mniejsze natężenie wędkarzy bo spora część już ma dość

Edytowane przez tomex11

Pamiętam łowisko Serock. Wierzbica i wogóle piękną na całym odcinku Narew z lat 80 i 90 ty była po prostu bajka. J było tak jak w tym dowcipie.,, Panie są tu jakieś ryby? Tak do zbuja. A wody ile? Do kolan. To co więcej ryb jak wody. "????????????????????.