tomex11 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 pogoda fajna,ale ja jednak odpuściłem i powalczę w długi wekend... dajcie znać jak ktoś łowi dziś albo będzie łowił jutro czy coś brało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Woda super, niestety z dużą ilością patologi. Mam niedaleko działkę, jestem nad wodą przynajmniej dwa, trzy razy w tygodniu. Co i rusz słyszę o rybach do sprzedania, przykre to jest:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) Dzisiaj chłopaki wyzerowali z białą rybą.Co do okolic zapory to kłusują niemiłosiernie.Nikt im nie przeszkadza lub prawie nikt.Stany wody niskie to potrafią wyczesać każdy dołek.Wędkarzy brak więc nie ma komu dzwonić i się interesować co porabiają.Z wody nikt im nie zagrozi a patrole na kołach zanim zjadą to ekipa w domu rybę drapie z łusek. -i wiem co piszę..taki to obręb ochronny. Edytowane 6 Czerwca 2020 przez JG39 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Panowie, dawno mnie nie było w okolicach Dębego. Sezonu jeszcze nie zacząłem, takie życie, zresztą wasze doniesienia nie zachęcają. Pisze za to w nietypowej sprawie, dotyczącej okolic naszej rzeki - Zapory w Dębe. My tu się modlimy, liczymy nad każda rybą a ja już od jakiegoś czasu słyszę od działkowców w tamtej okolicy, że jeden z mieszkańców wędzi sobie rybki z rzeki i czasem też coś sąsiadom skapnie. Myśle spoko, wędzenie jak najbardziej ciekawa sprawa, sam bym z chęcią spróbował coś podwędzić a i rybę też każdy ma prawo sobie zabrać. Dziś mi sie jednak trochę ulało jak usłyszałem, że postanowił rozszerzyć działalność a biznes idzie tak sprawnie, że powiesił na płocie tablice o sprzedaży wędzonych ryb. A wiecie co jest taką pyszną wędzoną rybką - boleń ;p. Niezłe musi mieć te limity, by mieć taką moc przerobową żeby sie lepiej reklamować. Tyle z sąsiedzkich opowieści. Musze wam powiedzieć, że mam zagwozdkę jak to ugryźć, ale cóż wpierw może pojadę zobaczę na własne oczy pogadam, wtedy dorzucę też zdjęcia tablic.Jeśli to ten o którym myślę, to wędzi ryby morskie, czasami jesiotry i pstrągi. Skąd kolega wie jak smakuje wędzony boleń? Edytowane 7 Czerwca 2020 przez Rexxx 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 jak tam wyniki bierze coś? bo pogoda bajka, aż żałuję, że nie pojechałem... ciekawe kiedy wstawią na stronie omzw info i filmiki z intensywnym zarybieniem drapieżnikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 jak tam wyniki bierze coś? bo pogoda bajka, aż żałuję, że nie pojechałem... ciekawe kiedy wstawią na stronie omzw info i filmiki z intensywnym zarybieniem drapieżnikami...Długo jeszcze będziesz stękał nad tymi zarybieniami?Wszyscy wiemy, że ten kawałek wody jest mocno wyeksploatowany, ale bardziej brakuje tu pilnowania wody i limitów, a nie sypania ryb. Skoro na Wiśle udało się stworzyć odcinek c&r, to czemu nie na Narwii?Co do ryb- wolę Narew poniżej zapory, ale na ZZ i powyżej też zdarza mi się łowić- łatwo nie jest, ale na każdym wypadzie kilka/kilkanaście ryb łowię, więc do totalnej pustyni jeszcze trochę brakuje. Uprzejma prośba do moderatorów o odrobinę porządku w wątku- człowiek odpala codziennie z nadzieją na fajne foty, a tu tylko biadolenie na brak zarybień. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Mogliby zrobić odcinek no kill, od kolektora do rurociągu, nawet bolenie zabierają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 olo86 to wstawiaj relację z wędkowania i foty przecież nikt Ci nie broni skoro u Ciebie bierze po kilka/kilkanaście ryb co wędkowanie to jaki masz problem...a reszta co ma wstawiać jak nic nie bierze , chyba , że małże i ślimaki, a i Ty łowisz jakieś 15 -20 km ode mnie to tam może jest i lepiej... bo słyszałem w poprzednich latach , że w tych okolicach i z gruntu było lepiej jeśli chodzi o leszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 olo86 to wstawiaj relację z wędkowania i foty przecież nikt Ci nie broni skoro u Ciebie bierze po kilka/kilkanaście ryb co wędkowanie to jaki masz problem...a reszta co ma wstawiać jak nic nie bierze , chyba , że małże i ślimaki, a i Ty łowisz jakieś 15 -20 km ode mnie to tam może jest i lepiej... bo słyszałem w poprzednich latach , że w tych okolicach i z gruntu było lepiej jeśli chodzi o leszczeLowisz w okolicach Pogorzelca, prawda?Proszę- ostatnio byłem tam w maju. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) jakieś 5 km wcześniej przed Pogorzelcem dokładnie Gąsiorowo Tusin i też na maja złowiłem bolenia i co z tego jak to jedno branie czy rok temu na 12 wypadów 3 ryby i tam jak jest branie to jest wydarzenie, a jak ktoś złowi coś naprawdę ładnego to dosłownie sensacja Edytowane 7 Czerwca 2020 przez tomex11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Uprzejma prośba do moderatorów o odrobinę porządku w wątku- człowiek odpala codziennie z nadzieją na fajne foty, a tu tylko biadolenie na brak zarybień.Niby co wstawiać ? Ja mieszkam 200m od tej rzeki. Na wodzie jestem codziennie. Wisła i Narew. Wczorajszy wypad z NDM na Czarnowo. Pusto. Na echo nawet jednego zapisu godnego uwagi. Czego nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Niby co wstawiać ? Ja mieszkam 200m od tej rzeki. Na wodzie jestem codziennie. Wisła i Narew. Wczorajszy wypad z NDM na Czarnowo. Pusto. Na echo nawet jednego zapisu godnego uwagi. Czego nie rozumiesz ?Właśnie tego.. Może czas sprzedać łódkę i zacząć zbierać grzyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Właśnie tego.. Może czas sprzedać łódkę i zacząć zbierać grzyby?O widzę że się zaczynają dobrze znane teksty "Członkowie rybów w bród tylko łowić nie umieta"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 jakieś 5 km wcześniej przed Pogorzelcem dokładnie Gąsiorowo Tusin i też na maja złowiłem bolenia i co z tego jak to jedno branie czy rok temu na 12 wypadów 3 ryby i tam jak jest branie to jest wydarzenie, a jak ktoś złowi coś naprawdę ładnego to dosłownie sensacjaChciałeś ryb, więc wstawiłem przykładowe. Zamiast marudzić "że nie zarybiają", warto poświęcić ten czas na łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Właśnie tego.. Może czas sprzedać łódkę i zacząć zbierać grzyby?łódki nie sprzedaję bo lubię popływać sobie czasami na ryby rekreacyjnie, a grzyby zbieram od dziecka tak samo z resztą jak i łowię ryby od dziecka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Fajny ten temat o Narwii jak cały jb ostatnio... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Bylem wczoraj na starorzeczu posiedzieć za linkiem . Niestety sama drobnica ,jakieś plotki i wzdręgi tylko . Brat na rzece za boleniem wyzerował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Kilka fot: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 O widzę że się zaczynają dobrze znane teksty "Członkowie rybów w bród tylko łowić nie umieta"...Nie wiem, nie znam, lata mi to. Po prostu ulewa mi się już od stękania, narzekania i oczekiwania na zarybienie jako lekarstwo na wszystkie problemy.I z własnego doświadczenia - częściej zdarza mi się zejść z "0" z Wisły niż z Narwii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Gdyby nie to, że Wisła podwyższona i spora szansa na suma, to bym się przejechał po złości nad Narew i wrzucił jakieś fotki boleni.Nie wiem, co z tymi wątkami się porobiło. Samo biadolenie, niemal żadnych fajnych zdjęć. Edytowane 7 Czerwca 2020 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Gdyby nie to, że Wisła podwyższona i spora szansa na suma, to bym się przejechał po złości nad Narew i wrzucił jakieś fotki boleni.Nie wiem, co z tymi wątkami się porobiło. Samo biadolenie, niemal żadnych fajnych zdjęć. Myślimy podobnie... Właśnie spakowałem ponton 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Łówcie i wstawiajcie foty przecież nikt wam nie broni, a wręcz przeciwnie, tylko wstawiajcie aktualne , a nie złowione parę miesięcy wstecz czy lat bo , chyba wszystkich najbardziej interesuję czy aktualnie coś bierze i co się dzieję teraz nad rzeką...Właśnie jak ten wekend Wierzbica , Pogorzelec itd ...? bo podobno łódek przy moście było sporo... jakie wyniki? Edytowane 7 Czerwca 2020 przez tomex11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Chciał bym zobaczyć Piotrka w akcji na Narwi, ryby są wiec na pewno by złowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Do deszczu 4 bolenie, zobaczymy co po 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Do deszczu 4 bolenie, zobaczymy co po IMG_20200608_082000.jpgFajna fota Olaf [emoji106] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi