Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

no ładny boleń graty

w końcu coś się ruszyło jeśli chodzi o zarybienia https://ompzw.pl/news/zarybienia-zbiornika-zegrzynskiego-wiosna-2020 nie wysilili się zbytnio no ale zawsze coś oby regularnie wiosna , jesień...z tym , że oni tam mówią, że jeszcze w tym roku to szczupak narybek jesienny, więc , chyba większych szczupaków na jesieni nie będą już wpuszczać...

trochę nie rozumiem bo znowu mają lina, karpia, karasia wpuszczać, a narzekają już drugi filmik z rzędu , że ryb karpiowatych za dużo...

Edytowane przez tomex11

Daniel, jak popłyniesz ze mną na ryby, to też Ci taką zrobię - zwłaszcza jeśli coś na Kiziora złowisz :D

Paweł ja bardzo chętnie tylko pontonu nie mam... Na razie [emoji6] A czasu na ryby też jak na lekarstwo [emoji1787]

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Byłem dziś od 14.30 do 20.30.Przez 6 h na, zero. Gość co był od rana na gruncie akurat się zwijal jak wyplywalem i też na zero, a jak spływalem to na grunt i spławik łowil już ktoś inny i zlowil ukleje. Lodek i spiningistow praktycznie w ogóle za to jachtów, motorowek, skuterów itd to nigdy w życiu tyle nie widziałem tu na moim odcinku Narwi, dosłownie szaleństwo jakieś,malo co jeden na nartach wodnych nie uderzył we mnie, aż mnie głowa boli od dźwięku silników...

Brało coś dziś...? Bo ja siedzę na spławik na lina i o dziwo jak na złość nie wiadomo skąd i dlaczego spore szczupaki tluka.. Na spławik standardowo nic, ale tak myślę, że chyba szczupaki żerują...

Uspokoję ciebie szczupaki 13.06 nie brały-byli moi koledzy.  :( Ja jadę jutro nad jezioro zobaczyć jak szczupaki wyglądają bo wędkując na Narwi już zapomniałem.

Było tak, że siedziałem że spławikami i tak w godzinach 15-17 w tym miejscu co zawsze wypływam i łowila masa ludzi w tym roku i w ogóle nigdy nic się nie spławialo ani nic nie brało tak wczoraj tluk parę razy spory szczupły i to naprawde ładny, a do tego z boku inne mniejsze. Nie wiem jak dalej bo miałem ograniczone pole widzenia. To były szczupaki 100%.

A nie wiecie czy ukleja się teraz trze czy już się wytarla...? bo może to jest spowodowane tym, że uklejek sporych jest dużo przy brzegu i drapieżniki te które jeszcze są na nich zaczęły zerowac.. W tym roku byłem na rybach już 7 razy i jak narazie to tylko 1 maja w gazelach przypadkowo zlowilem bolenia. Przelowilem jakieś 40 godzin i tylko jedno branie bryndza niesamowita. Z resztą rok temu na wiosnę było nie wiele lepiej bo na 12 razy miałem 3 ryby..

Byłem stestowac jak tam bialoryb i tak na dwie wędki na spławik 5.5 h łowienia na zero, a gościu co był na grunt od 4 rano do 11 czyli 7 h też bez brania co gorsza nawet nam robaków nic nie ruszyło,a i on mówił, że próbuje wszędzie w różnych miejscach na Narwi, na Bugu i jest bez brania w tym sezonie....

Byłem stestowac jak tam bialoryb i tak na dwie wędki na spławik 5.5 h łowienia na zero, a gościu co był na grunt od 4 rano do 11 czyli 7 h też bez brania co gorsza nawet nam robaków nic nie ruszyło,a i on mówił, że próbuje wszędzie w różnych miejscach na Narwi, na Bugu i jest bez brania w tym sezonie....

Bez jaj .Nie wiem na co sie nastawiales ale na splawik na przeplywanke drobnice( krąp ,plotka) zawsze polowisz czy to na Bugu czy Narwi ,a jak ktos ma lekkie pojecie to i leszczyka zlowi.

Na jakim odcinku byles ?

Drapieznika trzeba wychodzic ale co drugi-trzeci wypad cos tez sie zlowi.

Troche te biadolenie jakby weszlo w krew niektorym .

• Like 2

Ja na lina próbowałem duże haki i na dno. W tym miejscu zlowilem grubo ponad setkę linow, a i karpi, karasi, leszczy tak samo. No teraz to biorą na spławik jak się da mały grunt i mały haczyk to ukleje i czasami krasnopiorki. Nie wiem jak z drapieżnikiem bo jak było setki lodek na początku maja tak teraz jest zero, a i nie byłem sam, a sąsiad co weekend mówi, że w niedzielę rano idzie o świcie i wczoraj też tak mówił, a nie chodzi. Może do zimy się wyrobi, żeby iść.. A widziałem znowu jak szczupak trochę tluk to samo co tydzień temu. To może biorą nie wiem...