Nemeryn Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 (edytowane) Cieszy że pojawiają się zdjęcia a nie same narzekanie. Ja sprostuje co wcześniej pisałem, rzeczywiście kolega po kiju w Dębe otworzył wędzarnie szczęśliwie sąsiedzki pogłoski i posądzenie go o wędzenie złapanych ryb, było niesłuszne. Jak zapowiadałem tak zrobiłem, poszedłem pogadałem dowiedziałem się, i szczęśliwie okazuje się że kolega Rexxx(nie wiem czy można tu jakoś oznaczać osoby) miał słuszność. Właściciel wędzarni wędkuje to prawda, ale na sprzedaż kupuje ryby z hurtowni wiec to akurat pozytywny przykład małego fajnego biznesu i to z pasją. Więc przynajmniej tutaj pozytywna wiadomość. Ze spraw bardziej dotyczących rzeki, ostatnio korzystając z dobrej pogody i weekendu, odwiedziłem - bez wędek - próg w Dębe, ku wspomnieniom i by popatrzeć jak sie pozmieniało. Pozarastało strasznie, dla mnie już ledwo do poznania, niestety pełno śmieci i bynajmniej nie mówię o tych naniesionych z woda, dziesiątki miejsc po ogniskach i niestety sporo skrobanych na miejscu łusek, papierów po przyponach i innego tatałajstwa. Byłem dzień po rocznicy to przynajmniej chłopakom świeczkę sie udało zapalić. Co do ryb, nie w kwestii narzekania a informacyjnie:w niedziele za drapieżnikiem na zerodziś za białą, można stwierdzić że też, zagubione niewymiarowe klenie sie zameldowały.Wśród wędkarzy tam też cisza, dobrze że chociaż woda rośnie. Edytowane 23 Czerwca 2020 przez Nemeryn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Nie znam historii tej tablicy pamiątkowej, możesz napisać coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Nie znasz???Toć fundatorem było PZW, a na tablicy widnieje dedykacja PZW- wędkarzom ???????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Nie znasz???Toć fundatorem było PZW, a na tablicy widnieje dedykacja PZW- wędkarzom ????????????????????Patrząc na treść tablicy, mało zabawne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 To prawda, mało zabawne, pod koniec lat 90-tych doszło do tragedii i kilka osób się utopiło, już nie pamiętam, ale chyba ponton lub łódka przewróciła się, jak zniosło ich na ten nieszczęsny próg spiętrzający wodę, zresztą w zeszłym roku też ktoś się tam utopił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Biała ryba trochę zaczyna żerować poranek=4 leszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 To prawda, mało zabawne, pod koniec lat 90-tych doszło do tragedii i kilka osób się utopiło, już nie pamiętam, ale chyba ponton lub łódka przewróciła się, jak zniosło ich na ten nieszczęsny próg spiętrzający wodę, zresztą w zeszłym roku też ktoś się tam utopił.Stali na kotwicy otworzyli śluzę,kotwica zaczepiła o coś na dnie nie zdążyli jej (odciąć,odczepić)linka zrobiła się za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Biała ryba trochę zaczyna żerować poranek=4 leszcze.Jakie okolice ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Tak bardziej ogólnie Pogorzelec-Łubienica główny nurt rzeki. Edytowane 25 Czerwca 2020 przez JG39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Taki mały dublecik, bo przecież "tu nie ma ryb" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Nikt nie pisał że nie można tam złapać bolenia.Tylko że z rybami jest źle(sandacz,szczupak,sum i duże z białej).Boleń to nie wszystkie ryby występujące w Narwi.Mało wiesz o tej rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Spędziłem na tej rzece kawał swojego życia i costam jednak wiem łowię w niej w zasadzie wszystkie gatunki drapieżników- a celowo nastawiam się głównie na klenie i bolenie. Pewnie nie jest znacznie lepiej niż na innych rzekach, ale na pewno nie jest też tak źle jak pisze się w tym wątku. Na szczęście dla tej rzeki ryby nie wskakują same do łódki- dzięki temu trochę ich jeszcze zostało. Wracając do ryb- 5 boleni w 6 rzutach, w tym dwa dublety - to nie zdarza się często 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Nie łowię białej ryby, ale znajomy jakoś nie miał problemu złowić kilka leszczy w przedziale 2-2,5kg. Z sumem chyba też nie ma tragedii, złowilem na spining w tym roku dwa, szczupaki też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Z dużymi leszczami nie ma problemu. Niektórzy łowią je w hurtowych ilościach, na przykład przy pewnym starorzeczu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Nigdy nie łowiłem na Narwi, natomiast moi znajomi jeżdzą od czasu do czasu nad Narew z nastawieniem na białą rybę i twierdzą, że wyniki mają znacznie lepsze niz na podwarszawskiej Wiśle. Zasada jest jedna: trzeba jechać na kilka dni i dobrze podnęcić łowisko, wypady jednodniowe czy weekendowe mijają się z celem. Ale to pewnie jak wszędzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Biała ryba trochę zaczyna żerować poranek=4 leszcze.Tak jest od kilku dni z leszczami jak pisałem wyżej.Lin,karp,karaś-brak.Leszcze brały wczesną wiosną i dopiero teraz coś się ruszyło.Szczupak,sum,sandacz bez szału.Panowie jestem na wodzie co drugi dzień wiem co się łowi na bieżąco,mam swoich znajomych co wypływali już którąś z rzędu łódkę.Widzę często wędkarzy z różnym sprzętem, umiejętnościami i wiem co łowią.A że ktoś coś złowi to i tak to wszystko jest lipa-to są pojedyńcze ryby i dni kiedy brały.(Pułtusk-Wierzbica)Piszcie może jaki odcinek rzeki odwiedzacie może jest na waszej wodzie lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 olo86 napisz jeśli to nie jakaś wielka tajemnica na jakim odcinku Narwi wędkujesz +/-.Sądząc po rybach na jakie się nastawiasz to poniżej zapory(ja bym tak zrobił boleń,kleń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Pisałem już o tym wywołany do tablicy przez innego kolegę. Łowię na całym mazowieckim odcinku- dzieisjesze bolenie to rejon zdecydowanie poniżej zapory, łowię też na samej czaszy zalewu (okonie/bolenie) i powyżej Serocka (szczupaki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 to teraz powyżej Serocka nie masz po co jechać za szczupakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) . Edytowane 1 Lipca 2020 przez elmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Ryby są, tylko żerują o określonych porach, nawet na tej dużej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Ja jakoś nie mogę sobie poradzić z tą dużą wodą. Bardzo słabe wyniki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Ja jakoś nie mogę sobie poradzić z tą dużą wodą. Bardzo słabe wyniki Bo nie ma prawie ryb-taka jest prawda. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Bo nie ma prawie ryb-taka jest prawda.Święte słowa i oto cała prawda .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skynet1 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Ja wędkuję na wodach podłomżyńskich i takiego sezonu nie pamiętam. Dno dna. Śmiejemy się, że poprzedni dzierżawca zanim został odsunięty to agregaty uruchomił :) ale widać na całej Narwi jest słabo. Słyszałem o jednym sumie z gruntu przy okazji łowienia leszcza nocą. Leszczy nikt znajomy nie widział w tym roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi