Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest prosta. W miejscach obleganych ryby sie trzymają, bo jest tam dużo jedzenia. Na moim Narwiańskim odcinku jest miejsce gdzie ludzie zmieniają się na telefon i cały czas łowią jakieś ryby, ale wiadra zanęty są wsypywane do wody.

Nad Narwią mam działkę. Od kiedy zacząłem łazić,to z dziadkiem śmigałem na ryby. Początki w latach 80-tych. Miałem z 6 lat,dał mi dziadek spinning,wiadomo,jaki to był wtedy sprzęt. Pierwszy rzut-szczupak. Wyjąłem sam i dumnie pomaszerowałem do domu. Powrót,kolejny rzut i znów szczupak. Wtedy jeszcze była ryba. Dziadek wychodził nad rzekę,15 minut i wracał ze szczupakiem,sandaczem itp. Nie wspominając o metodach stosowanych przez miejscowych,typu przejście z opałką. Woda była zupełnie inna wtedy-sporo głębsza,czystsza,wogóle bez porównania. To człowiek w ciągu 20-30 lat zdewastował tą piękną rzekę i nie pomoże tutaj zaklinanie rzeczywistości. Teraz,gdzie jakieś 20 lat temu skakałem na główkę do wody dwumetrowej,rośnie sobie zielsko. Rzeka zamienia się w brudny,śmierdzący strumyk.

Przepraszam Że nie w temacie ale nie widze lepszego miejsca niż to tutaj Poszukuje fajnego miejsca nad rzeka Bug-lub Narew -mazowieckie ,niekoniecznie nad sama rzeka a raczej z naciskiem na starorzecza -stawy,zbiorniki pożwirowe,jeziorka.Ważny dobry dojazd bo jade przyczepa kempingowa ponad 5m długości ,fajnie by bylo gdyby miejsce bylo w otulinie drzew ew na skraju lasu Poleccie prosze cos, zostały mi ostatnie dni urlopu .By nie zaśmiecać tematu poprosze o odpowiedz ludzi znających takie miejsca na priv.Wyjazd w piątek rano .

Wczoraj po raz pierwszy w tym roku pojawiłem się nad rzeką w okolicy Wizny. To co się dzieje nad wodą woła o pomstę.Łódki krążą po rzece całe popołudnie. Jedna zaparkowała dokładnie w miejscu w którym łowiłem co prawda zgodnie z przepisami. Wędkarz wykonał dosłownie trzy rzuty spiningiem i na pełnym gazie popłynął dalej. I jak w takich warunkach mają brać ryby.

• Like 2

• 2 tygodnie później...