Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny...

Guma czy wibler?

Woblerowy klasyk Rapala oryginal 9cm.

W sumie siadło cztery sztuki. Trzy w przeciągu 20 min tuż przed północą a ten największy samotnik o trzeciej nad ranem. Wszystkie ryby brały bardzo delikatnie tzw pstryk????

• 2 tygodnie później...

Woda zaczęła szybko opadać, ryby jakieś tam się trafiają, szczupak wczoraj się trafił ok 60 cm na longa od Riomesa, sumek 80 cm na gumkę Westina i jakieś okonki. Prośba do kolegów, szczególnie tych młodszych nie bójcie się zwracać uwagi starszym wędkarzom, gdy łowią na więcej niż dwie wędki. Wystarczy się grzecznie zapytać: „Na ile wędek można łowić?” Z reguły zawstydzony dziadek zwija jedną lub dwie, jeśli to nie pomaga udajcie, że dzwonicie na policję lub straż rybacką, zróbcie zdjęcie itd. Kiedyś nie było takich udogodnień i wszystko się załatwiało na huki, teraz jest inaczej można na spokojnie.

Edytowane przez Rexxx
  • Like 4

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Odwiedziłem dziś Narew , byłem od 16 do 18 odcinek poniżej zapory , wiało jak cholera woda niska ale coś udało się wydłubać , bolenie mimo niewielkiej aktywności wychodziły do bezsterowców na naprawdę płytkiej wodzie , rozmiarowo niestety bez szału ale coś się działo . Ataki na wodzie 30 , 40 cm coś pięknego .post-49292-0-03577500-1599169169_thumb.jpg

KOledzy chce zabrać niepełnosprawnego  kolegę  na ryby, ze względu na jego ograniczenia  będzie to typowa zasiadka stacjonarna  spławik-feeder ,jedziemy z przyczepa kempingowa -polecicie jakieś dogodne miejsce z dobrym dojazdem  niewysokim  brzegiem odcinek rzeki od Różana po Zalew Zegrzyński  ew jakieś starorzecza ,stawy

Edytowane przez buszmen

Okolice Różana ,boleni od zatrzęsienia

Od kiedy Różan leży nad Odrą????? Się oczytaliśmy, nasłuchaliśmy od innych o tej wodzie.

Panie, trzy dni i noce tam z kolegą walczyliśmy, cel sandacz i boleń. Dokładnie Narew od mostu w Różanie około 4km w górę i dół.

Takiej pustyni to jeszcze w życiu nie widziałem!!!!!!!!! Nawet dotknięcia. W nocy kurna spławy, że hej. Myśleliśmy, że to sumy, a to kurna bobry dawały! Nie warto tam nawet rzutu oddać. Gadaliśmy z grunciarzami, przez 4 dni i noce trafili 3 leszcze pod kilo. Zatrzęsienie ???? Nawet okonka bo już z desperacji i na nie zaczeliśmy łowić. Wspomnianej rzęgawy boleni nie słyszeliśmy. Nawet jednego bolenia. Wróciłem nad Wisłe, mimo płynącego badziewia chociaż są jakieś ryby, brania. A ta Narew to metr mułu i szlamu!!!

• Like 3

Od kiedy Różan leży nad Odrą?[emoji23] Się oczytaliśmy, nasłuchaliśmy od innych o tej wodzie.

Panie, trzy dni i noce tam z kolegą walczyliśmy, cel sandacz i boleń. Dokładnie Narew od mostu w Różanie około 4km w górę i dół.

Takiej pustyni to jeszcze w życiu nie widziałem!!!!!!!!! Nawet dotknięcia. W nocy kurna spławy, że hej. Myśleliśmy, że to sumy, a to kurna bobry dawały! Nie warto tam nawet rzutu oddać. Gadaliśmy z grunciarzami, przez 4 dni i noce trafili 3 leszcze pod kilo. Zatrzęsienie [emoji23] Nawet okonka bo już z desperacji i na nie zaczeliśmy łowić. Wspomnianej rzęgawy boleni nie słyszeliśmy. Nawet jednego bolenia. Wróciłem nad Wisłe, mimo płynącego badziewia chociaż są jakieś ryby, brania. A ta Narew to metr mułu i szlamu!!!

I co? Na zakrętach dyszobaba/chełsty też nic nie było? Czy tylko mieliście te miejsca?

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Były kiedyś dęby, nawet ich już nie ma???? razem z nimi wy*ebały i ryby chyba! Nic, zero, nul! Pustynia! Był jeden taki spinningista, w wodę po cyce właził, ale po co?!?! Jak wszystko z brzegu dostępne. Kilka razy go mijaliśmy w tamtych okolicach. Ale nie było okazji pogadać. Ja byłem tam ostatni raz. Nie warto, szkoda czasu i nerwów. Kiedyś były tam bolenie, sandacze i wielkie sumy. Były bo już ich nie ma. Ładna bezrybna woda. Tyle odemnie!????

• Like 1

Od kiedy Różan leży nad Odrą????? Się oczytaliśmy, nasłuchaliśmy od innych o tej wodzie.

Takiej pustyni to jeszcze w życiu nie widziałem!!!!!!!!! Nawet dotknięcia. W nocy kurna spławy, że hej. Myśleliśmy, że to sumy, a to kurna bobry dawały! Nie warto tam nawet rzutu oddać. Gadaliśmy z grunciarzami, przez 4 dni i noce trafili 3 leszcze pod kilo. Zatrzęsienie ???? Nawet okonka bo już z desperacji i na nie zaczeliśmy łowić. Wspomnianej rzęgawy boleni nie słyszeliśmy. Nawet jednego bolenia. Wróciłem nad Wisłe, mimo płynącego badziewia chociaż są jakieś ryby, brania. A ta Narew to metr mułu i szlamu!!!

To jeszcze z kilometr i byś miał wyniki .na przeciwko miejscowość Dzbądz jest plaża i tam jest już bajka
  • Like 1