olo86 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 To nie są bolki z Narwi tylko bolki z brudniejszej Wisły.Myślałem że nic mnie w tym wątku już nie zdziwi.. A tu proszę... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Ojezusmaryja Olek, przyszli bolenie do Narwi, bo się za dużo napili. Ciąg czajkowy, czego nie rozumiesz ?Sam jeden je przerzucałem przez zaporę żeby miały czyściej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Myślałem że nic mnie w tym wątku już nie zdziwi.. A tu proszę...Iiiii....pracując w sklepie wędkarskim słyszałem, od kilku klientów, że leszcze nie biorą w Ostrołęce bo syf puścili w Warszawie. Teraz leszcze się ruszyły to ci sami goście tłumaczą, że je przygnało z Wisły. Jak pójdę na emeryturę to napiszę książkę o wędkarskich teoriach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Napiszcie że poniżej zapory nie wchodzi ryba z Wisły.....do samej zapory na ZZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Myślałem że nic mnie w tym wątku już nie zdziwi.. A tu proszę...Mój wcześniejszy post był odpowiedzią poniekąd na post #1181 gdzie kolega sam opisał że był poniżej zapory.Gdzie wody zasilane są regularnie rybostanem z Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dd300 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Wody poniżej zapory to pustynia????. Tu nawet o Leszcza niełatwo. Pomimo, że ludzi sporo to mało kto coś łowi. Drapieżcy w tym roku jeszcze tu nie uświadczyłem, a macham wędką minimum raz w tyg.Pozdrawiam cierpliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) Nigdzie nie jest łatwo. W tym roku wymyśliłem nazwę dla mojego woblera boleniowego. Łuskacz bo wyłuskuje pojedyncze ryby. Nawet w Wiśle jest tragedia, jak coś bije to przedszkole.W ubiegły weekend pojechałem z rodzinka pod zapore i przy okazji zobaczyc czy cos tam bije, bo przeciez jest strefa ochronna to powinna sie woda gotowac. Cos tam podganiało ale baletem boleni Putramenta to bym tego nie nazwał, a pogoda była dobra no i mamy teraz u nas najlepszy boleniowy miesiąc. Edytowane 12 Września 2020 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) Dokładnie Panowie cały odcinek mazowieckiej Narwi to tragedia.Ale zawsze się znajdzie znawca co napisze że łowić nie umieta bo tam zawsze bierze.Poniżej zapory i tak jest odrobinę lepiej niż przed.Woda z Wisły odrobinę zasili rybką zwłaszcza jak idzie duża i brudna zawsze coś w tej czyściejszej Narwiańskiej zostanie.Ale mimo wszystko i tak lipa..... Edytowane 12 Września 2020 przez JG39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Jeśli chodzi o mnie to nie narzekam, raz szczupak innym razem boleń, czasami sandacz też się trafi, bywało lepiej, ale rzeka co roku jest inna. Boleni w zeszłym sezonie dużo więcej łapałem, ale odkąd kormorany się pojawiły w dużych stadach to ryby zmieniły swoją metę i jakoś specjalnie się nie nastawiam, nie wiem czy tegoroczne są z Wisły, w zeszłym roku było ich dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Skoro jest mało, to muszą być z Wisły, a ubiegłoroczne na pewno były z Narwi... [sorry, nie pije personalnie do Kolegi @Rexxx, ani nikogo innego, tylko taki ironicznie bezsensowny wniosek wpadł mi do głowy po lekturze tego wątku ????] Na Narwi mało lowię, ale zdarzało mi się w tym roku widzieć kanonadę boleniową, jakiej na Wiśle nie widziałem. Inna sprawa, że bolenie z Narwi to trudny przeciwnik. Co do szczupaków i sandaczy się nie wypowiadam, bo nigdy celowo nie próbowałem ich łowić na tej rzece. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolec9980 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Dziś na Narwi okolice Drozdowa , miał być test młynka i Pogoń na szczupłym ale pokazały się okonki , jutro na UL z nimi powalczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Nie wiadomo czy się cieszyć czy płakać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Niedługo będziemy wstawiać 10 cm okonie [emoji45] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Dziś na Narwi okolice Drozdowa , miał być test młynka i Pogoń na szczupłym ale pokazały się okonki , jutro na UL z nimi powalczę Faktycznie " okonki" , ale przynajmniej zabawa może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Podobnie jak Rexxx nie narzekam na wyniki, naprawdę rzadko zdarza się zejść o kiju. Według mnie boleni jest dużo, przynajmniej kilka razy w tym roku widziałem prawdziwe boleniowe balety, waliły po prostu wszędzie. Są szczupaki, klenie, sumy, brzany...W tym roku z kolegą z forum zaliczyliśmy 5 boleni w sześciu rzutkach. Tam jest inny problem, jednego dnia są balety a drugiego jest pół metra więcej wody i po baletach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przyczajony_lowca Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Podobnie jak Rexxx nie narzekam na wyniki, naprawdę rzadko zdarza się zejść o kiju. Według mnie boleni jest dużo, przynajmniej kilka razy w tym roku widziałem prawdziwe boleniowe balety, waliły po prostu wszędzie. Są szczupaki, klenie, sumy, brzany...W tym roku z kolegą z forum zaliczyliśmy 5 boleni w sześciu rzutkach. Tam jest inny problem, jednego dnia są balety a drugiego jest pół metra więcej wody i po baletach na jakim odcinku ?? hmm od 15? lat jak Dębe inaczej steruje woda nie widzialem takich dziennych wahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolec9980 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Młynek 4000 , nie na okonki . Sprawdził się fajnie. Ryby to dodatek , czas spędzony nad wodą się liczy . Wodery muszę kupić i ten odcinek jest mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 na jakim odcinku ?? hmm od 15? lat jak Dębe inaczej steruje woda nie widzialem takich dziennych wahanPoniżej zapory, nie miałem na myśli dziennych wahań bywam nad wodą bardzo nieregularnie, byłem dwa tygodnie temu i było na wodowskazie 46cm i fajnie połowiłem, poszedłem dziś a na wodowskazie 90cm już nie było tak łatwo, trafił się tylko szczupaczek 50 parę centymetrów. Dodam że łowię brodząc, czym więcej wody tym dla mnie gorzej W zaszłym roku była długo nirzówka i to był dla mnie bardzo dobry rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 na jakim odcinku ?? hmm od 15? lat jak Dębe inaczej steruje woda nie widzialem takich dziennych wahanW tym roku kilkanaście razy była taka sytuacja- stan na g. 22 w niedziele różnił się od stanu na 7 rano w poniedziałek nawet o 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) na jakim odcinku ?? hmm od 15? lat jak Dębe inaczej steruje woda nie widzialem takich dziennych wahan Kiedyś to były wahania 15-20 lat temu jak o 20godz.puszczali wodę na zaporze to w ciągu kilku minut przybierała o 2metry.O 22godz.zamykali i wtedy były najlepsze brania.Przybór wody był taki że będąc tam pierwszy raz nie zdążyłem wyjąć jednej wędki z podpórki i poszła.... ale cieszyłem się że nie zabrało mi samochodu .Można było zegarki ustawiać tak były regularne upusty.Poniżej zapory Narew miała doły woda była głęboka i było masa ryby której nikt nie był w stanie przełowić.Teraz płytko masa kormoranów i przybór 50cm w ciągu kilku godzin jest problemem.Nie mówiąc już o braku ryb. Edytowane 13 Września 2020 przez JG39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przyczajony_lowca Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 W tym roku kilkanaście razy była taka sytuacja- stan na g. 22 w niedziele różnił się od stanu na 7 rano w poniedziałek nawet o 60 cm. Niech bedzie i tak...Dla mnie Narew to od Wierzbicy w gore a ponizej zapory to Bugo-Narew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Niech bedzie i tak...Dla mnie Narew to od Wierzbicy w gore a ponizej zapory to Bugo-Narew A pewnie od mostu w Wiźnie to Biebrzo-Narew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Niech bedzie i tak...Dla mnie Narew to od Wierzbicy w gore a ponizej zapory to Bugo-Narew Dobrze, że nie Amazonka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 (edytowane) Jeden z czterech z weekendu okolo 75.... Był jeszcze mały sumek. Jednak coś w tej Narwi jeszcze pływa ???? Edytowane 14 Września 2020 przez adamek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Wczorajsza wieczorna godzinna sesja dała dwie karguleny 50 plus. Dzisiaj szybki stykowy boleń. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi