Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Wczorajszy, uderzył agresywnie. Nie obyło się oczywiście na awanturze z gamoniami, którzy jak zobaczyli, że coś łowię rozstawili się łódką na przeciwko mojej miejscówki uniemożliwiając mi rzuty, po ostrej wymianie zdań i kilku rzutach ciężkim wahadłem obok łajby zmyli się.

post-54620-0-40565500-1600923061_thumb.jpeg

• Like 9

Dzisiaj dwa sandacze 68-73 cm, na woblera Piotra Mołdocha. Brania bardzo agresywne.

Shreki są świetne na Narew ????. Ale wczoraj próbowałem woblera HM Piżmak. Kilkanaście rzutów i nieduży bolek (57) się zameldował. Trzeba zrobić im miejsce obok RH, Shreków i Ryczkowskich ????.

Edytowane przez Mysha

• 3 tygodnie później...

2 tygodnie temu naderwałem boczne wiązania w kolanie. Dzisiaj pierwszy raz udało mi się dokuśtykać nad wodę. W 15 minut trafiłem 3 bolki. Nieduże 50-62, ale po 14 dniowym "poście" ucieszyły jak 80-taki????.post-46253-0-42865600-1603126235_thumb.jpeg

Edytowane przez Mysha
  • Like 7

Panowie łowcie coś na tej Narwi,bo ja juz ścieżkę wydeptałem od Orzechowa po Nowy Dwór i lipa straszna. Nie widac żadnego ruchu na wodzie.Tam jeszcze są ryby?????

Niestety jest słabiutko. Wahania wody nie ułatwiają sprawy. Przed wysoką wodą jakieś szczupaczki gryzly. Ten rok jest dużo gorszy niż ubiegły. Przynajmniej dla mnie. Nawet Bolki jakieś trudniejsze niż rok temu. Ja przeniosłem się aktualnie na jeziora i starorzecza.

• Like 2

Że się uchował na tym odcinku... taki okaz. Oczywiście, szacunek dla kunsztu kolegi????, mnie w tym roku nie idzie na tym odcinku rzeczki????.

W niedzielę odwiedziłem słynną leszczową metę na północnym brzegu, pogoda była paskudna, woda wysoka, ciężko rzucać bo i wiatr i zalane trawy a co za tym idzie, uwady.

Niestety mnóstwo śmieci, zarówno w wodzie jak i na brzegu, jak na jakimś wysypisku. Taka piękna rzeka, każdy ma to w du.ie.