Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Tylko kto by chciał oglądać tych mięsiarzy?

Patrzta od 32:40 na dolny prawy róg...

https://m.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0cbrOgvKACPsOQqKTgXfHaM48FsUZSny1d-GMf5YlGRcYv9PJflAShpPM&feature=youtu.be&v=LUqjLZryQEk

Edytowane przez Wiesiek2602

Tego Zbyszka to tylko złapać i ładować w puzon ile się da. Gościu co szczekał że nie ma ryb, filmy robił a regularnie łowi w tej studni. Dramat. Przez Takich właśnie zbyszków i innych marcinów hipokryzja w wędkarstwie osiąga szczyt.

Co do filmików z przekąsem - każdy pilnuje własnego Nosa. Z całym szacunkiem do autora filmu którego szanuje za poczucie humoru i to co robi ale śmieszki z Zalewu jak i prezesów to żenada. Tym bardziej że pracuje dla ludzi z których się śmieje. Prawda jest taka że Ci wszyscy "celebryci" Typu FWA, Sebek, Łysy Wąż itd nic nie robią żeby coś zmieniać. Każdy jest mądry w necie, promuje wypuszczanie ryb i co więcej? Nic. Śmiać mi się chce z tego - każdy tylko patrzy żeby się kwit z dziejski zgadzał i tyle. Powinni to zdelegalizować.  Robotę robią pojedyncze jednostki w SSR itd.

Pozdro

• Like 2

Narew nie moje miejsce. Ale temat trochę się zmienił....

Akurat filmików pleciony nie lubię przez to że sporo pajacują, krzyczą i gadają jakimś dziwnym tonem. Nie dociera to do mnie zbytnio.

Aczkolwiek obejrzę co jakiś czas filmik z ich produkcji. Niedawno na jakimś filmiku z Panem Kolendowiczem, zaczął tak krzyczeć, że po chwili usłyszał "ciszej" czy coś w tym stylu. Trochę robi z siebie idiote czasami.

Aczkolwiek na filmiku z holem, który zapamiętam na długo, sami mówią, że biorą ryby, więc czepianie się, że w tej i w tej minucie widać worek z rybkami jest bezsensu, nie trzeba tego udowadniać bo sami się przyznają.

• Like 2

Narew nie moje miejsce. Ale temat trochę się zmienił....

Akurat filmików pleciony nie lubię przez to że sporo pajacują, krzyczą i gadają jakimś dziwnym tonem. Nie dociera to do mnie zbytnio.

Aczkolwiek obejrzę co jakiś czas filmik z ich produkcji. Niedawno na jakimś filmiku z Panem Kolendowiczem, zaczął tak krzyczeć, że po chwili usłyszał "ciszej" czy coś w tym stylu. Trochę robi z siebie idiote czasami.

Aczkolwiek na filmiku z holem, który zapamiętam na długo, sami mówią, że biorą ryby, więc czepianie się, że w tej i w tej minucie widać worek z rybkami jest bezsensu, nie trzeba tego udowadniać bo sami się przyznają.

A kto nie zabiera? 95% zabiera wlacznie z panami jutuberami, zawodnikami GPx, ludzmi z tego forum. I co z tego? Nic. Kazdy ma prawo Edytowane przez ŻoliborzFishingTeam

A kto nie zabiera? 95% zabiera wlacznie z panami jutuberami, zawodnikami GPx, ludzmi z tego forum. I co z tego? Nic. Kazdy ma prawo

A np ja nie zabieram... I szczerze liczyłem, że to forum jest miejscem dla ludzi właśnie z takim podejściem.. Edytowane przez olo86
  • Like 6

A ja jestem za tym, że jeżeli ktoś na prawdę chce sobie zjeść rybke raz na jakiś czas to proszę bardzo, nie powinno to nikomu przeszkadzać i każdy powinien to tolerować, bez wyzywania. 

Aczkolwiek w innym temacie na tym forum jakiś czas temu doszukałem się, że według niektórych żadna ryba nie może zostać zabrana. Ja rozumiem, że forum i wszyscy tacy ohoho, ale nie popadajmy w paranoje. 

Wiadomo, że przez takie wypuszczanie ryb, ona sobie rośnie, za jakiś czas możesz trafić większą dzięki temu i więcej sztuk, również dzięki temu, wtedy to jest fajne sportowe łowienie. Ale według mnie niektórzy ludzie, aż do przesady wyznają świętość nad wodą.

Proszę mnie nie banować, nie wyzywać, nie dawać ostrzeżeń, każdy ma prawo do własnego zdania :-) I bez nerwów....

• Like 5

Film przewinąłem. Nie trafia do mnie tego rodzaju marketing. Nie należę do grupy docelowej :D
Domyślam się, że połowili w Skandynawii i ciągną łacha z Zegrza. Cóż, może i racja, ale nie gryzie się ręki, która karmi. Nie wszystkim tego rodzaju żarty wypadają.

Co do zabierania ryb. Ostatnio modne się tu zrobiło chwalenie z beretowania (przepisy, każdy ma prawo, inny weźmie itd.), ze szczególnym uwzględnieniem sandaczy.
No to dodam, że od około dziesięciu lat w naszych przetrzebionych wodach wszystko wypuszczam, a podczas wcześniejszych dziesięciu zabierałem pojedyncze ryby z setek łowionych w sezonie. Części gatunków nigdy nie zabiłem.

Edytowane przez korol
  • Like 3

Forum jest również od tego żeby poradzić się na temat sprzętu, miejscówek itp., więc ludzie z różnym podejściem mają prawo tutaj przebywać.

Wchodząc na forum, które jest dla wszystkich, nie można wymagać że będą tu osoby wyłącznie o jednakowych poglądach bo inaczej poczuje się wielki zawód.

Masz prawo do swojego zdania, każdy to powinien uszanować. Tak samo jak ktoś powie, że zabrał rybke żeby zjeść, a tu nagle wielki huk co on narobił, to jego wola, ma do tego prawo i także powinno być to uszanowane, oczywiście nie siatami do domu zanosić kilogramy ryb..... :-)

Ja ryb nie zabieram, bo tak jak gdzieś już pisałem, nikomu u mnie w domu nie chce się przyrządzać, co nie oznacza, że ryb nie lubie. Rozumiem i jedną stronę i drugą stronę i nie zamierzam ubolewać.

• Like 3

Film przewinąłem. Nie trafia do mnie tego rodzaju marketing. Nie należę do grupy docelowej :D

Domyślam się, że połowili w Skandynawii i ciągną łacha z Zegrza. Cóż, może i racja,.....

Nie to Zalew Szczeciński(lub bliskie okolice) po naszej stronie ;) .

PS. Tak na marginesie to rybaków tam w hoooy więcej, są nawet spółdzielnie rybackie po naszej i niemieckiej stronie.

https://goleniow.net/2020/05/05/zeglugowe-mapy-jeziora-dabie-zaktualizowane/

Edytowane przez vako
  • Like 1