Skocz do zawartości

Rzeka Narew

sukingad

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem 6 h od 11.30 do 17.30 i bez brania :( jak wypływałem to było koło 50 łódek na horyzoncie i gdyby lepsza pogoda była i doszły jachty, motorówki, skutery to mogło by miejsca na wodzie zabraknąć.. Około 13 wszyscy już się zawijali i prawie, że tylko ja zostałem i pojedyncze łódki co jakiś czas, a i brały podobno rano przez chwilę, a później już nic.. A u was jak tam.. Jak wyniki?

Co z tych łódek, echosond i całej reszty za grube miliony???????????? na luzie w 4h z brzegu 4 szczupaki, jeden pod 75cm, jeden pod 70 i dwa podwymiarki. Bo łowić to trza umić i wiedzieć gdzie szukać???????????? ryby w pijawkach, także jeszcze ospałe. Ale atakują i mają moc????

• Like 1

Brały z samego rana z tego co rozmawiałem to jedni mówili, że trzy sztuki rano mieli w tym 75 cm, a inny miał 60 cm i później już lipa była.. To albo nie zerowaly później albo dla mnie już nie starczylo i za późno poszedłem..jutro spróbuję popołudniu i do wieczora o ile pogoda pozwoli bo dziś jak zwykle za wcześnie poszedłem, a do wieczora nie wytrzymałem i wyszło, że łowiłem w najgorszych godzinach..

Edytowane przez tomex11
  • Like 2

Gryzły rano 7-9godz wcześniej jakoś drętwo moim zdaniem zima i późna wiosna odbija się rybom czkawką. Od 10 zaczynało kropić myślałem że przeleci bo prognozy były dobre i od 11 siedziałem w samochodzie do domu.5brań jedna fajna zeszła przy samej łodzi 2wymiary wyjęte i 2 odciseły zęby na silikonie.

• Like 1

Przed chwilą byłem i myślałem, że uda się połowić do wieczora, ale po 15 minutach powrót z łódka na działkę bo tak wiało, że z dwoma ciężarkami mnie znosiło :( ludków na wodzie zero, tym razem pogoda wygrała.. Jak zwykle albo nie bieroo albo nie zarybiajoo albo pogoda nie pozwala łowić.. Ciężkie życie wędkarza hehe

Edytowane przez tomex11

Byłem od 15.30 do 19.30 przez 4h bez brania...oprocz mnie na spina były, tylko 3 łódki i widziałem gość wyjął szczupaka na oko koło 50 cm.. Znowu pogoda fatalna zimno i wiało, a i miałem kontrolę policji i mówili, że na spina wszyscy na zero dziś, tylko krapiki z gruntu ludzie mieli z brzegu i z jachtów. Podobno pływali też kontrolować 1 mają i mówili, że wtedy trochę esoxow ludzie mieli po 70-80 cm to pewnie wtedy co rano brały.. A jak tam u was na Narwi.. Łowił ktoś?

Edytowane przez tomex11

Podczas tego procedera co odstawiał widziało go 4 osoby, w tym ja. Boli jedynie to, że taki wjelkji łofca- dukający o zasadach C&R, a taki nie etyczny. Co z tego, że wypuszcza jak nęka ryby w okresie ustanowionym dla nich z wiadomych względów.

Napierniczał z premedytacją bolki i sandacze z opadu gumą ok 10cm, gdzie tego nie było wolno robić w tym czasie. I było dzwonione na PSR. Jeszcze filmy przy tym kręcił, towary SG promował. Co ta kasa robi z ludzi.

Edytowane przez Wiesiek2602
  • Like 1

Ruszać gówno żeby śmierdziało????????????? spokojnie, trafi się jeszcze. Zaznajomiłem się z jednym ze strażników- mamy film z jego ,,wędkowania'' na którym jest tak samo ubrany jak na filmie który wrzucił- to już jakieś dowody są???? ruszy niebawem machina. Także na użalaniu forumowym się nie skończy. ???? Jak go ukarzą, a fama pójdzie w świat to może będzie dobrym przykładem na to, że i celebryta nie może czuć się bezkarnie.

• Like 2

Witam

Łowił ktoś w ten wekend Serock/Wierzbica/Pogorzelec ? jak wyniki?

bo ja sobie ten wekend odpuściłem...

Z takim zacięciem to Ty Panie nie połowisz. ???????????? jak się czesto łowi to i częściej jest szansa coś trafić, proste! Biorą okonie jak głupie i to ładne garbusy. Widziałem też kilka trafionych szczupaków u innych na łódkach.

Edytowane przez Wiesiek2602

Z takim zacięciem to Ty Panie nie połowisz. jak się czesto łowi to i częściej jest szansa coś trafić, proste! Biorą okonie jak głupie i to ładne garbusy. Widziałem też kilka trafionych szczupaków u innych na łódkach.

nie mam już tak czasu łowić jak kiedyś po 60 razy w roku, ale staram się łowić po 15-25 w sezonie i teraz już tylko na spinning po 5-9 h na jedno łowienie, a przy tym rybostanie to na 15 wypadów na rybki można zakończyć sezon na całkowite zero bądź z paroma niewymiarowymi esoxami... nie zawsze też jest odpowiednia pogoda, że da się łowić przez silny wiatr lub burze, a zacięcie i entuzjazm tez opada po którymś razie z rzędu kiedy nic nie bierze

Edytowane przez tomex11
  • Like 1