Wacha Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Ważne, że połowione i że rybka może ucieszyć za jakiś czas innego wędkarza Graty Marcin za łowioną różnorodność gatunkową !!! W tygodniu po pracy może też zawitam na ten odcinek Pozdrawiam i połamania Adam W. (Wacha) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 19 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 na odcinku białostockim ryb oczywiście nie ma, ale był czas się przyzwyczaić.....ale co się stało z wodą? może któryś z Kolegów wie, gdzie jest zatrzymywana i dlaczego? tak niskiego poziomu Narwi nie widziałem nigdy, nawet podczas najgorętszego lata wody zawsze było zdecydowanie więcej.....Siemianówkę napełniają? na jazie w Rzędzianach czy Ruszczanach trzymają? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Cześć, planuję spływ belly boat, na drugim (dla mnie) końcu Polski - na Narwi. Analizuję mapy google i zastanawiam się, gdzie popłynąć. Ponieważ wcześnie robi się noc, a ja popłynę 20 godzin, chciałbym raczej celować w sandacze, a za dnia w szczupaki.Polecicie mi jakiś 20 kilometrowy odcinek, gdzie wolno łowić ze środków pływających w nocy?W ogóle czy w PZW Mazowieckim wolno łowić w nocy ze środków pływających nocą?Planuję wyruszyć z "Prom Lubiel" i popłynąć kilkanaście kilometrów. Ale czy to dobry wybór? Może polecicie jakiś ciekawszy odcinek np. krajobrazowo... Wiem, że woda niska teraz i może to rodzić komplikacje. Będę wdzięczny za każdy rodzaj pomocy. A jak ktoś planuje łowy w tym czasie, to chętnie skorzystam z wodnego "autostopa" w górę rzeki, żebym mógł spływać do samochodu!Analizowałem też odcinek przyujściowy, żeby połowić dużo na Narwi, ale na świt być już w Wiśle...Połamania! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Prom Lubiel to moje okolice. Raczej nie polecam Tobie tego odcinka bo bardzo mało wody jest i wszędzie płytko. Znacznie lepszym,głębszym i bardziej ''rybnym'' odcinkiem będzie Pułtusk-Serock. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Prom Lubiel to moje okolice.Raczej nie polecam Tobie tego odcinka bo bardzo mało wody jest i wszędzie płytko.Znacznie lepszym,głębszym i bardziej ''rybnym'' odcinkiem będzie Pułtusk-Serock.Oglądam go teraz na googlach i YouTube, i wydaje się taki trudny do przeczytania, nie wiem jak się do niego dobrać... Mam zamiar spływać i obławiać brzegi... a tutaj wszystkie brzegi jednolite, bez wyrw itp. Mylę się? Jak to widzisz? I czy można tam w nocy z belki łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Nie łowię z belly. Nie wiem czy można w nocy ze środków pływających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 (edytowane) Gdybyś chciał popływać po Narwi wyżej w okolicach Łomży i Wizny to służę pomocą. Rzeka piękna, dzike burty, dużo zakrętów. Mogę Cię nawet podwieźć z Łomży w górę rzeki i opisać dokładnie miejsca i trasę bogunow Edytowane 20 Października 2023 przez bogunow 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Cześć, podrzucam krótki albo nawet dość długi materiał, z mojej małej wyprawy nad Narew. Warunki pogodowe raczej z tych trudniejszych ale urok rzeki wynagrodził wszystko 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Szacun Zbyszku, wyprawa na belly boat w takich warunkach (zimno, deszczowo, bardzo daleko od domu, na nieznanej wodziej, także w warunkach nocnych, etc.), to jest niemal hardcore. Jednak kto zna naszą pasję, ten wie, że dla wędkarza nie ma przecież złej pogody ???? Super, że są na Forum osoby, które chętnie służą innym pomocą, jest to piękne ???? P.S. Ciekawie się czytało Twój artykuł o łowieniu z pływadełka na łamach WW 10/2023, nie wiem czy w przyszłym sezonie nie spróbuję tak połowić, ale na poczatek na bezpiecznych i dobrze mi znanych wodach? Pozdrawiam, Adam W. (Wacha) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 5 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Szacuneczek imienniku.Gdybyś kiedyś zawitał znów w te okolice to zapraszam na kawę czy nocleg. Do Wizny mam 12km więc to żadna odległość.Może będziesz chciał kiedyś zrobić spływ przez cały dzień. Fajnie się oglądało zwłaszcza znam ten odcinek rzeki. Pozdrawiam Zbyszek Ps; innym kolegom też mogę pomóc jeśli zajdzie taka potrzeba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Super, że są na Forum osoby, które chętnie służą innym pomocą, jest to piękne P.S. Ciekawie się czytało Twój artykuł o łowieniu z pływadełka na łamach WW 10/2023, nie wiem czy w przyszłym sezonie nie spróbuję tak połowić, ale na poczatek na bezpiecznych i dobrze mi znanych wodach?Tak, świetnie, że można spotkać osoby, które pomagają. Ale myślę, że takich ludzi tu jest wiele a na swoich spływach i ogólnie wyprawach spotykam takich ludzi mnóstwo! Cieszę się, że ktoś czyta te moje małe porady w kwestii łowienia z belki;) Gdybyś kiedyś zawitał znów w te okolice to zapraszam na kawę czy nocleg. Do Wizny mam 12km więc to żadna odległość.Może będziesz chciał kiedyś zrobić spływ przez cały dzień.Dzięki za propozycje, jeśli będzie jeszcze okazja tam się pojawić to chętnie skorzystam;) Ale ja póki co skupiam się na pływaniu różnymi odcinkami rzek. Chcę poznać ich jak najwięcej i świetine mi to wychodzi. W życiu bym się nie spodziewał, jak wiele w Polsce jest pięknych miejsc wędkarskich (nie koniecznie rybnych). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Biebrza też jest bardzo ciekawa. Tam bywałem często za młodu. Jeszcze jak była obfita w ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Biebrza też jest bardzo ciekawa.Tam bywałem często za młodu. Jeszcze jak była obfita w rybyBiebrza jest w dużej mierze w Parku Narodowym. Za filmowaie tam, zdaje się 500zł za dzień i nie można noclegować. Chyba, że gdzieś poniżej parku... Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 Dzisiaj o świcie pierwszy raz w tym roku wyskoczyłem za bolkiem nad Narew.Bolenie nie dawały oznak żerowania,ale i tak się coś działo.Na sige i cykadę od sieka udalo się złowić 3 szczupaki w przedziale 40-60 oraz fajnego okonia Wysłane z mojego V2041 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2024 Witam! Jak ostatnie wyniki na Narwi??. Interesuje mnie odcinek w okolicy Różana. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2024 Dziś dwa narwiańskie zbóje (66 i 62) udało się skusić na cykadę od Sieka. Wysłane z mojego V2041 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2024 Sceneria istnie jesienna w tle ???? takie poranki są magiczne ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2024 Ta mgła wprowadza elementy baśniowosci ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2024 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2024 W tygodniu z pontonu koło mostu w Pułtusku ładnie skubały okonie , szczupaki siedziały w tatarakach zero kontaktu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2024 W tygodniu z pontonu koło mostu w Pułtusku ładnie skubały okonie , szczupaki siedziały w tatarakach zero kontaktu .Ale jakie te okonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2024 Kilkanaście do 30 cm skubały najlepiej na małe woblery z decathlonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 14 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2024 Dziś Narew - Chmielewo .4 okonie i szczupak 50 cm . Woda jak błoto .Zero łódek na wodzie , pogoda super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2024 (edytowane) W dniach 9-15 lipca zaliczony został spływ pontonem Narwią od Strękowej Góry do zapory w Dębem na Zalewie Zegrzyńskim. Co do wyników wędkarskich to łowienia niewiele bo rzeka cudowna to żeglugowo degradacja totalna dlatego mało łowienia za to X godzin dziennie sondowania dna tyczką , ponad 130x podnoszony awaryjnie na pełnej kur... silnik a i tak 6przypier... z kamień kręcący się niczym elektron walencyjny na ostatnim pierścieniu szlaku żeglownego .Podczas okazyjnego obławiania ciekawych wg mnie miejscówek udało się złowić kilka szczupaczków z doskoku tylko problem w tym że w tej rzece każde miejsce dla wędkarza spinningisty jest piękne i jakbym mieszkał bliżej to czuje że obławiałbym okrutnie tę rzekę .Co do samej rzeki -woda dość czysta choć bez szału , niski poziom wody. Rzeka sama w sobie prawie pozbawiona nurtu , dość głęboka , bardzo kamienista , kilkanaście ogromnych raf kamiennych i kilkadziesiąt mniejszych nieoznakowanych których przy lekkim wietrze i pofalowanej powierzchni zwyczajnie nie widać a płynięcie w takich warunkach pomimo bdb czytania rzeki to jak jazda autem z szybą zaklejoną śniegiem -na bank w coś się przywali tylko kwestia kiedy i jak bardzo .Miejscami 2-3m głębokości a za chwile 30cm z głazami do tego opór starych progów z kamieni przecinających rzekę zwłaszcza w okolicy Ostrołęki . Jaz w Ostrołęce to jakieś nieporozumienie ten P...or który za to odpowiada powinien mieć naciętą zwyczajnie skórę na brzuchu i naciągnięta na zakuty łeb - tzw. śmierć przed uduszenie bo jak można zablokować tak wielką rzekę? To samo pozamykane przepływy pod mostami a co do jazu to od biedy by mogli zrobić 2 tanie slipy z płyt budowlanych a tak trzeba się pier... po piachu i głazach no ale udało się .Do Gnojna płynięcie na silniku to udręka pyrkanie na wolnych obrotach i sprawdzanie co kawałek struktury dna lub sondowanie ciągłe natomiast od Gnojna już normalnie można nadgonić czas płynąc w ślizgu a wejście w Zegrze to coś pięknego jak raj dla wędkarza, jakieś odnogi, zielsko , kapelony jeziorowy charakter tylko ogromna presja . Natomiast Zalewie Zegrzyński to już młyn w czystej postaci -skutery, duże jednostki pływające w ślizgu to jeszcze ok. ale na przedślizgu tworzące metrową falę to dramat, jak się jest na małej jednostce no ale każdy chce trochę popływać wiec trzeba być wyrozumiałym.Na zalewie wpłynęliśmy w ujście Bugu żeby sprawdzić jaka woda i taka jak rok temu czyli brudna mętna żybura o barwie sraczki a rok temu robiłem spływ Bugiem ale na wiosłach i bardzo mnie ta woda irytowała, że taka mętna ale charakter rzeki nieco inny dużo mułu , szlamu .Co do danych jakby kogoś interesowało- ponton 3,3mzałoga - 2 osoby + opór klamotówsilnik suzuki dt 9,9km 2sdystans - 242kmilość motogodzin -26.8spalone 41,3Lspalanie ~1,5L/h W przyszłym roku jak PISDA albo PODA to spływ Odra na wiosłach bo jest tam nurt, więc nie ma co katować silnik. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 22 Lipca 2024 przez bartsiedlce 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2024 Widzę znajome miejsca na zdjęciach Mój odcinek Narwi to Łomża +/- 30 km w górę i w dół rzeki.Poziom wody mały ale w zeszłym roku było jeszcze gorzej.Przeważnie jest tak, że jesienny przybór zaczyna się pod koniec września, żeby swoje maksimum osiągnąć około marca.W okolicah Wizny woda osiąga wtedy nawet 3 m więcej od stanu dzisiejszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi