sukingad Opublikowano 16 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2024 Gnojno. To, że nie ma wejścia z rzeki nie znaczy, że nic tam nie pływa. Wtedy możesz ewentualnie też na główki skoczyć. To nie jest tak, że jest tam wszędzie mielizna, jest ich dużo i przede wszystkim utrudniają żeglugę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 Mistrzostwa Polski mają być.... https://gks.pzw.pl/uploaded_files/1725537928_1725525336tmp-pzw-2024-komunikat-1-final.pdf Będą łowić piątek, sobota, niedziela od 8 rano do 16 ... I teraz pytanie czy nie ma zakazu łowienia dla innych w tych dniach bo chciałem iść na łódkę w sobotę... wie ktoś jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2024 Sektor jest od Strzyże do zapory więc chyba miejsca nie zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2024 zobaczymy jakie będą wyniki tych mistrzostw Polski , co kwiat polskiego wędkarska złowi w trzy dni... ja może jutro pójdę o ile nie będzie wiało za bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2024 Możliwe, że i ja będę jutro w Serocku. Pomacham i napiszę o swoich wynikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2024 Tak więc byłem zobaczyłem i połowiłem (słabo). Z rana nastawiłem się na szczupaki w grążelach z marnym efektem. Przez dwie godziny nie miałem nawet brania, a skoro tak, to wziąłem się za okonie. Z nimi było tylko trochę lepiej, bo zlowilem kilkanaście w tym dwa ponad 20cm. Miałem coś dużego na okoniowym kijku, jednak spadło. Potem przez około dwie godziny nic większego nie mogłem skusić. Stojąca w pobliżu załoga startująca w mistrzostwach złowila najpierw okonia 30+, a potem szczupaka 54cm. Zmieniłem miejsce i na 5calową gumę miałem strzał, niestety nie zacięty. Dalsze rzuty bez rezultatu. Potem powrót na płytkie i na obrotówkę trafiłem okonia 28cm. Po kolejnej zmianie miejsca w końcu na bocznym troku poczułem przyjemny opór. Był to szczupak 62cm. Za niedługo kolejny 57cm, ten już klasycznie. Miałem jeszcze jeden spad szczupaka w podobnym rozmiarze i parę małych okoni. Widziałem też u innej załogi szczupaka 70+. Znaczy coś tam brało. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 20 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2024 Byłem i co zobaczyłem ponad sto łódek na odcinku 3km około. Także odechciewa się łowić. I mam wrażenie, że gdyby nawet zarybił większym szczupakiem ... hmm powiedzmy 1000 sztuk to potrwało by to tydzien maks dwa. a później niedobitki by zostały... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 Tomex11 święte słowa .Wiele fajnych łowisk tak wyczyszczono do mułu a później płacz i narzekania .Na moich starorzeczach już dawno nie było by po co łowić żebyśmy wszyscy zabierali ryby .Ostatnio trzy piękne szczupaki wróciły do wody , nie moje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 I te lodki co byly kolo mnie jak lowilem w sobote to nie byly te z zawodow ,tylko normalni wedkarze bo rozmawialem ,a i na kazdej po dwie osoby z reszta w niedziele byla poprawka . Przy takiej ilosci wedkarzy na tak malym odcinku to nic sie nie uchowa no nie ma szans hak na haku doslownie i trzeba uwazac ,zeby komus do lodki nie wrzucic ,a i tez jak sie czlowiek ustawia to tam ,gdzie miejsce jest aktualnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 Witam,ma ktoś może info odnośnie lodu na starorzeczach w okolicach +/- 50 od Warszawy?Skute lodem czy da się porzucać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 U mnie dzisiaj był lód, ale pewnie w nocy odpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 Witam,ma ktoś może info odnośnie lodu na starorzeczach w okolicach +/- 50 od Warszawy?Skute lodem czy da się porzucać?Tomku, nawet jak nie będzie lodu na powierzchni, miej na uwadze, że wiele (większość?) starorzeczy (w okolicy, o której wspominasz) nie miała niemal od wiosny styczności z głównym korytem... stąd ryba - niestety - nie miała (w większości przypadków) możliwości tam wejść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 U mnie dzisiaj był lód, ale pewnie w nocy odpuści. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 Tomku, nawet jak nie będzie lodu na powierzchni, miej na uwadze, że wiele (większość?) starorzeczy (w okolicy, o której wspominasz) nie miała niemal od wiosny styczności z głównym korytem... stąd ryba - niestety - nie miała (w większości przypadków) możliwości tam wejść...Adam,pewnie jakiś zębaty się uchował.Ważne żeby lodu nie było ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 120 km na wschód od Warszawy- starorzecza czyste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 (edytowane) Tam gdzie starorzecza maja połączenie z rzeką można liczyć na rybkę .Na Holendrach i dalej jest drobny szczupak i okoń . Edytowane 31 Grudnia 2024 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojojoo Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia hej czy ktos uzywa deepera lub ma jakies mapy batymetryczne niektorych miejsc rzeki lub starorzeczy w okolicy Wizny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Batymetria Narwi k. Wizny jest dostępna dla urządzeń Garmin (przez aplikację Garmin ActiveCaptain), ale można ją przeglądać także na tablecie / telefonie (oprócz instalacji aplikacji, wymagane jest, bodajże, założenie konta w serwisie Garmin i zalogowanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Myślę że mapy batymetryczne Narwi w okolicach Wizny na niewiele się zdadzą. Przede wszystkim występują tu duże roczne różnice poziomu wody. Od 130 cm podczas letniej niżówki do np 460 cm podczas wiosennego przyboru. Dlatego mapa może pokazać, że w tym miejscu ma być 130 cm a będzie 300 cm. Poza tym rzeka mocno się zmienia z roku na rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojojoo Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia biore to pod uwage , chodzi jedynie o uksztaltowanie terenu w danym miejscustarorzecza analogicznie chociaz tutaj az tak ten problem nie wystepuje ( znacznej zmiany poziomu wody ) ta aplikacje mam zalogowalem sie ale niestety nie pokazuje mi zadnej wody z mapa batymetryczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) ...starorzecza analogicznie chociaz tutaj az tak ten problem nie wystepuje ( znacznej zmiany poziomu wody )...Dotyczy jak najbardziej. Wiosenna duża woda rozlewa się na łąki zalewając wszystko łącznie ze starorzeczami.Ostatnio pływałem pontonem w lutym 2024 poniżej Wizny przy tak wysokim poziomie wody i miejscami nie wiedziałem czy płynę po rzece, czy po łące, a może jestem już na starorzeczu Edytowane 24 Stycznia przez bogunow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojojoo Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) jak ktos mape zrobil mniej wiecej przy takim poziomie jak dzis jest to mam obraz jak wyglada lowiskoo to mi chodzi tylko gdzie plytkie blaty gdzie dolki itpna podstawie mapy dojde do tego bez problemu bo wylewow jak rok temu narazie nie maa odnosnie rzeki chodzi mi o odnogi gdzie praktycznie nie ma nurtu wiec dno znacznie sie nie zmienia , ewentualnie zamula Edytowane 24 Stycznia przez jojojoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia biore to pod uwage , chodzi jedynie o uksztaltowanie terenu w danym miejscustarorzecza analogicznie chociaz tutaj az tak ten problem nie wystepuje ( znacznej zmiany poziomu wody ) ta aplikacje mam zalogowalem sie ale niestety nie pokazuje mi zadnej wody z mapa batymetryczna Wejdź w 'Mapa' -> i dalej: 'Pobierz materiały ze społeczności Quickdraw'Powinieneś zobaczyć mapy społecznościowe stworzone przez użytkowników Garmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojojoo Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia @mario DZIEKUJE ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Cześć, jak u Was wygląda sytuacja z czystością wody w rzece. W ciągu dwóch tygodni byłem w kilku miejscowościach.1. Wierzbica woda brudna a do tego cofka na rzece tydzień temu.2. Kacice, woda brudna ale płynie, stan jak w letnią niżówkę.3. Pułtusk, woda brudna, ale nurt dość wartki. Coś tam się dzieje w wodzie, ale na przykład bolenie pozajmowały miejsca w starorzeczu ciasno dosłownie co 5m. Jest to "moje" stado z zatopionej główki, bo na niej zero oznak życia. Jestem ciekawy jak to wygląda w Ostrołęce, okolicach Łomży, ale też za zaporą. Obstawiam, że wprowadzono w życie jakieś decyzje dotyczące retencji. Z jednej strony dobrze, ale z wędkowaniem może być ciężko w tym roku. Szczególnie niemiło zaskoczyła mnie Wierzbica. Dosłownie ZERO aktywności ryby, gdzie w zeszłym roku o tej porze całkiem fajnie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi