sukingad Opublikowano 21 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Jeszcze jedno pytanie, czy gdzieś można uzyskać informację o pracy zapory, tj. kiedy planują zmniejszenie/zwiększenie przepływu wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Na stronie IMGW jest punkt pomiarowy w Orzechowie i widać cykliczność pracy zapory w Dębem (planów nie ma):https://hydro.imgw.pl/#/station/hydro/152200130?h=1009 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia (edytowane) wygląda w Ostrołęce,Mówisz, masz. Nisko. Brakuje metr wody. 2 ataki bolka widziałem, ale taki z rozmiarów "chlapakowatych". Woda czysta. Edytowane 22 Kwietnia przez Mysha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Odcinek Narwi: Wizna - Łomża - Nowogród.Jest źle.Stan wody bardzo niski jak na tę porę roku.Co będzie w lecie aż strach pomysleć.Kamieniste rafy odkryte jak w lecie.Nie było śniegu i nie ma opadów. O tej porze roku ten odcinek rzeki powinien być rozlany na łąki, powinno być gwarno od wodnego ptactwa na zalanych łąkach. Jest cisza, brak ptaków. Na początku kwietnia woda była przejrzysta. Ostatnio zauważyłem, że jest brunatna i mętna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Ja jestem przerażony stanem wody w Narwii. Szykuje się bardzo słabe otwarcie sezonu. Jeśli nie będzie regularnych deszczy w następnych tygodniach to strach pomyśleć jak będzie w lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Mówisz, masz. Nisko. Brakuje metr wody. 2 ataki bolka widziałem, ale taki z rozmiarów "chlapakowatych". Woda czysta.Dzięki, miałem do Ciebie pisać jak u Was sytuacja. U mnie jedyne co lata, to bolenie, ale tak jak pisałem zmieniły miejsca i rozeszły się na boki. Okoń cholera wie, niby w tarle, ale cały kwiecień za nim chodzę i ciągle w tarle :/ Dzisiaj jest u mnie spoko dzień, ryby powinny być aktywne cały dzień, zaraz będę człapał gdzieś nad rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia Na stronie IMGW jest punkt pomiarowy w Orzechowie i widać cykliczność pracy zapory w Dębem (planów nie ma):https://hydro.imgw.pl/#/station/hydro/152200130?h=1009Patrząc na ten wykres doskonale widać, czemu „taaaaaak dobrze” jest z rybą na Narwi poniżej zapory. Te wahnięcia wody w połączeniu z nizowką to zabójstwo dla tarła ryb i jest to kolejny sezon, gdy tak się dzieje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Kiedyś poniżej zapory w Dębe puszczali wodę 7.00 rano zamykali 12.00, później to samo od 19.00stej wieczorem i zamknięcie o północy, ryba się mnożyła, ale były starorzecza, wiosenne przybory, które trwały czasami do czerwca. Teraz ewidentnie tej wody brakuje...Z roku na rok jest coraz gorzej, zawzięci zawsze coś tam wydłubią, ale szału nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Drodzy Jerkowicze, jakieś informacje odnośnie stanu wody na Narwi w okolicach Wizny, Bronowa, Strękowej Góry, Tykocina? Ktoś był nad wodą? Coś się trze? Coś się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Udało się zapunktować na rozpoczęcie sezonu Mały, ale wariat ???? Stan (poziom) wody tragiczny. Leszcz w trale, ale z uwagi na wyschnięte starorzecza i brak zalanych trawek, odbywa tarło na środku rzeki.. Pozdrawiam, udanej majówki ???? Adam W. (Wacha) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 1 maj, Strękowa Góra, taki 67cm się zameldował z samego rana. Ogólnie bardzo słabo, napotkani wędkarze mówili jedynie o km w nogach. Praktycznie zero oznak żerowania jakiejkolwiek ryby poza boleniem. Wg miejscowych stan wody normalny chociaż jak pamięcią sięgnę o tej porze zawsze było tam chociaż pół metra więcej. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja Narwiańskie starorzecze. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja Muchowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja Nie. Spinningowy. To był szybki wypad rozpoznawczy. Godzina łowienia. 1 grzdyl, ten 77 i 3 brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja (edytowane) Niusy znad wody U mnie Narew nareszcie poszła w górę, dużo mniejszy syf, rzeka wymyła zastoiska i zaczyna się wreszcie coś dziać. Szczupaka nie ma zupełnie, ani ja nie przyłowiłem, ani nikt z kilku znajomych, z którymi rozmawiałem.Okoń lata w samej rzece, w kanale zero i bez śladów żerowania na wodzie (czyli tzw. Ribbentropów). Pewnie zmigruje w ciągu kilku dni do kanału z rzeki chociaż tu i tu uciąg coraz silniejszy.Bolenia dużo i wszędzie. Tradycyjnie pory żerowania rano inne w kanale i w rzece. PS. Co się stało z kolegą Myszą, że jest "guest"? Edytowane 22 Maja przez Hesher 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja Czołem Niedźwiedzie :ł Na wschodzie zapowiadają na dzisiejszą noc konkretne ulewy (zobaczymy jak teraz poradzi sobie mały Ahmed z Bugu) Na początku sezonu zapowiadała się kicha, ale idzie ku lepszemu, odpukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja (edytowane) Kilka widokówek okupionych niewyspaniem i niepokojącym towarzystwem kreta. Edytowane 22 Maja przez Hesher 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Dziś 6h na wodzie. Odcinek Serock-Pogożelec. 2 osoby na łódce, efekt? 4 okonie ok 20-25cm, 2 palczaki. Zero szczupaka. Woda koloru brązowego, podniesiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Ze szczupakiem chyba jest dramat na przyujściowych odcinku .W tamtą niedziele brałem udział w zawodach kołowych(okolice Strzyże).22 wędkarzy na łodziach ,tura 6 godzin.Został złowiony jeden szczupaczek 51,5.Mi w przysłowie siadł sandacz taki w okolicach 65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Popieram Tomka byłem z innym Tetrykiem na pontonie .Po 6 godzinach biczowania Narwi w okolicach 60 -ki .Trzy małe okonki jeden około 35 cm .Zero pobić małych i większych szczupaków .Nie będę pisał co mówili napotkani wędkarze ( mowa nienawiści ) .Pora zacząć się uczyć gier komputerowych o wędkowaniu na laptopie .Żeby nie klimat na wodzie , pewnie bym tak zrobił.Nadal chce być wędkarzem i nosić wędki , tyle mi pozostało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Narew poniżej zapory to cholernie specyficzna woda,łowię tam od wielu lat i co roku muszę zmienić technikę żeby zacząć łowić regularnie jakieś ryby (skupiam się głównie na boleniach) , niestety coraz żadziej widać widowiskowe ataki na stada ukleji bo coraz ciężej namierzyć zgrupowania ukleji. Bolenie są i łowię je dość regularnie ale z moich obserwacji stają się one coraz bardziej leniwe. Zobaczymy co będzie w okresie letnich upałów, może doczekam się tych atomowych brań . A jak wasze obserwacje wody ? A i rybki z ostatniego tygodnia, może beż rekordów ale rybki daly już trochę frajdy. Edytowane 6 Czerwca przez teki77 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Poziom wody w Narwi w Łomży i w Nowogrodzie zszedł poniżej absolutnego minimum jakie kiedykolwiek zostało odnotowane! Dla Nowogrodu to minimum wynosiło 11 cm na wodowskazie (2015r) - dziś mamy 3 cm! W Łomży absolutne minimum było w zeszłym roku 57 cm. Dziś jest 54 cm. Nie jest dobrze [emoji25] Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Siła wyższa na którą nic nie poradzimy...Niektórzy w tej sytuacji widzą szklankę do połowy pustą, ja-pełną ????To idealne wręcz warunki do połowu białych drapieżników lubiących wartki nurt , kamienie.A mowa głównie o Baśkach, do których za sprawą tychże, warunków idzie się dobrać jak nigdy.Klenie, nawet te z 5 z przodu????, już mi się trochę opatrzyły, ale nadal jest na nie chrapka????. Jednak dla Brzan, jeśli są warunki, a są, porzucam wszystko. ????Minimum sprzętu, maksimum wykorzystania sytuacji???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września Narew poniżej zapory mocno zarośnięta. Pomiędzy zielskiem pływają ładne Bolenie. Łowicie coś na Narwi ? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września Narew poniżej zapory mocno zarośnięta. Pomiędzy zielskiem pływają ładne Bolenie. Łowicie coś na Narwi ?Głównie okonie, klenie, bolenie I sandacze, których nie brakuje, o dziwo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi