Skocz do zawartości

Rapala Shad Rap Magnum 12 cm z metalowym sterem

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Może jednak zaczekamy  aż się pojawią w wiekszym wyborze? Przecież i tak teraz nie uzyjemy juz pewnie do trolla. 

Jestem za i faktycznie tylko makrelka...jak już wziąć ją pod lupę to wolałbym sprawdzić skuteczność w innym kolorku :)

Czekamy, czekamy na dobre wieści.

Jedyną dobrą informacją jest to,że nowa rapalka konstrukcyjnie

ma wytrzymać "wszystko".W pierwowzorze odpadały stery,było

wiele reklamacji i okaleczonych rybek, (mowa o big game).

Akcja i łowność- wg producenta ma nadal pozostawać na wysokim poziomie. ;)

Jeśli chodzi o trwałośc to polecam wyciągnięcie wniosków oglądając ten filmik ok. 6:40.

https://www.youtube.com/watch?v=Z3eFl5tRg3k

Nic nadzwyczajnego, nie spotkałem woblera, który nie miałby wytartego półksiężyca na brzuchu po dłuższym ciąganiu.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Nie wydaje Ci się, że to ślad po zębach? Ja tak to odebrałem, niestety nie znam języka, w którym mówi młodzieniec z filmu.

Wszystkie duże balsiaki Rapali jakie mam (FMAG, CDMAG, SSR) posiadają znakomite utwardzenie. Niektóre z nich mają na koncie dziesiątki (a może i więcej, jak np. FMAG18 silver) szczupaków i na powierzchni mają wyłącznie rysy i pojedyncze dziury po zębach. Zarówno piankowce Salmo, holo plastiki Jaxona, z których folia odpada płatami, jak i oklejane rękodzieła z pierdylionem warstw żywicy/lakieru (niepotrzebne skreślić) nie mają do nich startu. Trwalsze są tylko dobrej jakości woblery z tworzywa wysokoudarowego typu X-Rap/X-Rap Mag i to te, które mają powierzchniowo zabezpieczony kolor.

• Like 1

• 1 rok później...

Mam 4 sztuki starych Rapali SSR w różnych kolorach i każdy kolor zaliczył szczupłego w trollingu.

Jak pojawiły się w ofercie te nowe Rapale SRM to oczywiście nabyłem 2 sztuki w kolorach silver oraz takim fluo jak na filmiku ale pomimo sporego czasu poświęconego na trollingowanie nimi nie miałem żadnych efektów.

Jak dla mnie stare modele SSR są łowniejsze. Co do trwałości to stare modele są na prawdę wytrzymałe, a na temat nowych SRM niestety jeszcze nie mogę się wypowiedzieć.