Skocz do zawartości

Zmiany 2015

rothen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj na szybko rozmawiałem z moim prezesem PZW 9 Błonie m.in na temat opłat w 2015 r. Opłata trolling Mazowieckie prawdopodobnie 250 zł.Trwa też dyskusja nad wprowadzeniem całkowitego zakazu połowu spinningiem na wszystkich wodach 01/01-31/04 .

Pozdrawiam

A ja polecam wyszukiwarkę: http://jerkbait.pl/topic/48423-okręg-mazowiecki-porozumienia-2015/

Na dobry początek.

A w kolejnym kroku poczytanie - w jakim celu jest forum 'Ogólne': 'Rozmowy o tym, co w wędkarstwie najważniejsze: lokalizowaniu stanowisk aktywnych ryb, skutecznych technikach prezentacji przynęt, zwyczajach ryb, właściwym dobieraniu przynęt i metod do warunków połowu – czyli o tym jak być skutecznym wędkarzem.'

...

• Like 1

Temat będzie odgrzebywany jeszcze wiele razy,  niektórzy już mają dość działalności szkodniczej PZW.  Państwowej Straży Rybackiej z prawdziwego zdarzenia potrzeba a nie urzędasów. Płacić trzeba wiadomo, w tym roku, a łowię głównie w rzekach liczących się w wędkarskim świecie,  ani razu nie widziałem kontrolerów :)  kłusoli natomiast mnóstwo.  A żeby być skutecznym wędkarzem to trzeba mieć co łowić.

Edytowane przez MALIN.
  • Like 1

A tak ogólnie to potrzebny jest do czegoś ZG? Ja jestem za tym żeby to było non profit, nikt nie bierze pensji za to co robi, skoro to stowarzyszenie to ma być działalnośc społeczna a nie zarobkowa, jak ktoś chce sie dorobić to niech idzie do polityki tam calkiem niezle płacą.

Edytowane przez mtz25
  • Like 2

Chcecie by robili za darmo. A nie chce się nikomu choć raz w roku iść na zebranie swojego koła.

No bo 99% nawet nie wie do którego koła należy. 

A może tak opłacić kartę w jakimś małym kole? Nie z automatu u pani w okienku do koła od 1 do 6!? 

Może zachwiałoby to układami!

Edytowane przez harp
  • Like 1

Chcecie by robili za darmo. A nie chce się nikomu choć raz w roku iść na zebranie swojego koła.

No bo 99% nawet nie wie do którego koła należy. 

A może tak opłacić kartę w jakimś małym kole? Nie z automatu u pani w okienku do koła od 1 do 6!? 

Może zachwiałoby to układami!

Lepiej ponarzekać.Ta opłata członkowska to naprawdę ważna jest.To z niej idą pieniądze dla koła i od nas zależy czy pójdą na "coś do picia" i zagrychę jak to bywa czy np na paliwo dla chłopaków z SSR. Zastanówcie się komu dajecie kasę.Wybór jest tylko trzeba się rozejrzeć.

Po kliknięciu na mapę Polski na głównej a później w woj.podlaskie pokazywały się jakoś tak miesiąc temu dwa okręgi: http://www.pzw.org.pl/home/podlaskie

teraz brak jest okręgu PZW w Suwałkach  :wacko: .

Wina oprogramowania? aneksja okręgu PZW przez Rosjan z Kaliningradu  ;) ? świadome wykluczenie ze struktur PZW  :P ?

Po kliknięciu na mapę Polski na głównej a później w woj.podlaskie pokazywały się jakoś tak miesiąc temu dwa okręgi: http://www.pzw.org.pl/home/podlaskie

teraz brak jest okręgu PZW w Suwałkach  :wacko: .

Wina oprogramowania? aneksja okręgu PZW przez Rosjan z Kaliningradu  ;) ? świadome wykluczenie ze struktur PZW  :P ?

W Suwałkach nie słyszałem o żadnym okręgu, o ile się orientuję tam jest tylko Gospodarstwo Rybackie PZW Suwałki

A nie jest przypadkiem tak, że PZW Suwałki (formalnie Gospodarstwo Rybackie Suwałki) jest zarządzanie bezpośrednio przez ZG PZW i wszelkie wpływy ze sprzedaży zezwoleń jak i handlu rybą idą do kasy w Warszawie. Gospodarują na jednych z najlepszych wód w kraju dojąc je do cna.

• Like 2

A nie jest przypadkiem tak, że PZW Suwałki (formalnie Gospodarstwo Rybackie Suwałki) jest zarządzanie bezpośrednio przez ZG PZW i wszelkie wpływy ze sprzedaży zezwoleń jak i handlu rybą idą do kasy w Warszawie. Gospodarują na jednych z najlepszych wód w kraju dojąc je do cna.

A cholera właściwie wie jak to z nimi jest, widocznie nie mam wiarygodnych informacji. Wody faktycznie jedne z najciekawszych w kraju, część jezior na północ od Suwałk sprawia wrażenie podgórskich zaporówek :)

Edytowane przez Pumba

jeziora na Suwalszczyźnie to m.in.

GR PZW w Suwałkach - http://www.pzw.suwalki.com.pl/index.php?id=102

PZW OKRĘG BIAŁOSTOCKI - http://pzw.bialystok.pl/pliki/2013/wodybialystok2013.pdf(j.Pomorze, j.Kunis, j.Kaczan, j.Szelment Wielki, j.Kupowo)

GR Łomża - kilka małych jeziorek

Edytowane przez grzegorzp

Jakoś nic tu nie widać o rzekomym zakazie spiningowania od stycznia do końca kwietnia, uważam że wędkarstwo pod lodowe więcej szkód w rybostanie czyni więc nie rozumiem zamysłu Panów Mądrusiów.

Ja potwierdziłem tylko opłaty w waszym okręgu a w tym opłatę trolingową. Nic nie wspominałem o zakazie spiningowania .