Skocz do zawartości

nowość Olympusa

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem go w ręku ostatnio i tak na prawdę to wolał bym jakąś niewielką lustrzankę. Różnica w rozmiarach nie jest ani trochę porażająca a do lustrzanki canona lub nikona jest całą masa ciekawych szkieł. To taki ani kompakt ani lustrzanka...

Dodatkowo ekranik jest we wgłębieniu i mam wrażenie że będzie łapał brud na krawędziach.

Do tego 2 pokrętła częściowo schowane w korpusie które jak złapią jakiś piasek to może być nie ciekawie.

Zanim go zobaczyłem na żywo wydawał się całkiem sympatyczny i sporo mniejszy od lustrzanek. Czar prysł po zobaczeniu na żywo. Panie z reklam tego aparatu muszą mieć ponad 190cm wzrostu :lol:

Do kieszeni się na pewno nie zmieści <_<

Jednak pozostanę przy LX3 :D

Niech mi tylko wypłatę przeleją... :D

Poszedłem zobaczyć tego Olympusa. Nie jest mały to fakt. Nie ma on za wiele wspólnego z kompaktem. Przypomina aparaty serii Leica, stary Fed ... coś takiego. Wykonanie pierwsza klasa! Świetna obudowa, ergonomia super. Fajny! Oj fajny! Ten obiektyw 14-cośtam cośtam trochę psuje wygląd. Do fajnego aparatu dodano niestety nie pasujący, plastkowy obiektyw :(

Generalnie ... duuuuży plus.

Wykonanie faktycznie solidne, żadnych luzów pokrętła chodzą z przyjemnym oporem ale mam wrażenie że to srebrne pod kciuk jak złapie trochę brudu to będzie się klinować, ale mogę się mylić.

W tym systemie G1 na mnie zrobił lepsze wrażenie ale to głównie przez duży odchylany solidnie wykonany wyświetlacz, ale rozmiarami też bliżej mu do lustrzanki niż do kompaktu.