Skocz do zawartości

Wersminia - łowisko C&R

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałem stronke i zostałem w szoku :huh: czy to jest wogóle możliwe na naszych pustych mazurach .

Trzeba będzie to sprawdzić i to najlepiej osobiscie :D

http://www.wersminia.pl/

Mam nadzieje że nie skończy to łowisko jak większość dobrze zapowiadajacych się jeziorek typu Unichowo czy Wygonin czyli tony karpi .

Z tego co się dowiedziałem od miejscowych szczupaka jest naprawdę dużo przeważa 50-70cm ale pływają też okazy. Jest też duża populacja lina i często trafiają się okazy ponad 50cm. Jakby ktoś miał ochotę na wspólne poznawanie łowiska to zapraszam co do dnia ja się dostosuję.

To jest przyszłość wędkarstwa i bardzo mocno kibicuję takim przedsięwzięciom.

Dziwne jest tylko w galerii - połowy kwiecień 2009 i beztroskie foty ze szczupłymi. Aż przeczytałem ichniejszy regulamin... Nie ma nic o tym, że WOLNO w kwietniu łowić szczupaka. Poza tym brrrrrrrrrrr ci ludzie SERIO CAŁUJĄ RYBY! :mellow: Discovery rządzi hehe

Czyżby kolejne amatorskie na maxa podejście? Oby nie.

Życzę powodzenia, pięknych ryb i super pamiątek w albumie!!!

W tamtą niedziele odwiedziłem owe łowisko,krótko mówiąc REWELACJA od razu ustanowiłem swój nowy rekord esoxem 94cm ,jako że mam do Wersmini raptem z 9km postaram się tam byc częstszym gościem a na następny rok wykupuje całoroczne zezwolenie.

O Wersminie można tez poczytać w najnowszym ,,wedkarstwo moje hobby'' jest tam akurat zdjęcie znajomego z paronastokilowym okazem..

post-2601-1348914426,1989_thumb.jpeg

• Like 1

Dziwne jest tylko w galerii - połowy kwiecień 2009 i beztroskie foty ze szczupłymi. Aż przeczytałem ichniejszy regulamin... Nie ma nic o tym, że WOLNO w kwietniu łowić szczupaka.

W Szwecji wolno go lowic przez 12 mcy...kto ma wieksza populacje szczupaka - my czy oni?

To prywatny akwen.

W końcu ktoś u nas wpadł na pomysł stworzenia łowiska C&R. A gdyby tak pomyśleli o tym pozostali dzierżawcy wód Warmii i Mazur ... Jednak myślę, że na wodach prywatnych to się skończy. Niewiem czy jest to tylko jedyne czy jedno z niewielu takich łowisk w naszym kraju ale idea godna naśladowania.

Z pewnością nie jedyne - weźmy choćby łowisko Unichowo (podobno fajne, nie wiem nie byłem).

Co do łowienia szczupaków w kwietniu - dla mnie luz. Mogą pozwalać!

Sami dbają o własną wodę - mają prawo. Gdyby to było moje, to bym jednak wyraźnie w regulaminie o wymiarach i okresach ochronnych napisał.

• Like 1

Ja też z przyjemnością poczytałem. Właściciel realizuje mój plan reformy PZW. Każdy płaci za łowienie i każdy płaci za zabierane ryby. Oby miał dużo klientów i kasę na pilnowanie łowisk. Sukces takiego łowiska to żywy dowód, że to działa.

• Like 1

Niechby się skończyło i na prywatnych. Dla mnie prywatne = lepsze. Takich łowisk przybędzie -to pewne. PZW jest reliktem PRL-u, ale największym i najtrudniejszym do ruszenia reliktem z TAMTYCH czasów jest nasza mentalność. PZW króluje, bo my się wciąż oglądamy na PZW. Czekając na cud... A nie lepiej postawić na Wersminię i tym podobne łowiska?

• Like 1

PZW to nie relikt ale żywy dowód na to, że się nic nie zmieniło. Do grupy czerwonych złodziei dołączyli ci co to niby walczyli o wolność. Do nich kolejni z Brukseli. Banda darmozjadów jest rekordowa. Ktoś musi na nich pracować. To zarzyna prywatną inicjatywę dlatego takie łowiska nie koniecznie muszą przetrwać. Za to PZW m a się znakomicie. Taki to ciekawy kapitalizm mamy.

• 2 tygodnie później...