Skocz do zawartości

Wersminia - łowisko C&R

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wczoraj na jeden dzionek udało nam się wywrwać z kumplami do Jurka. Byliśmy we czterech ok. 6 rano i pływaliśmy do 17. Jeżeli chodzi o wyniki to bez szału ale troszkę połowiliśmy.

Wyniki nastepujące :

5 szczupaków (50cm,60cm,64cm,66cm,83cm)

1 sum (77cm)

1 okoń (20cm) i jeden spiety przy podbieraniu taki ok.35-40 cm

Dodam jeszcze,ze wszystkie ryby oprócz okonia wzięły z trollingu (+2 brania spięte zaraz po zacięciu) mimo wczesniejszych usilnych prób jiggowania, blachy, jerków i innych wobków.

pozdrawiam,

jacavip

• 2 tygodnie później...

Panowie może wybiera się ktoś w tygodniu(w wekendy za dużo łódek jak dla mnie, bo nie lubię wędkować w tłoku) i będzie pływał sam we wrześniu? Kompan mi wypadł z powodu ciężkiej choroby, a samemu trochę smutno na łajbie ;) Jakby miał ktoś chęć popływać to postaram dostosować się terminem. Mocny silnik i akumulator posiadam więc cały dzień, a nawet 2 można pływać :D Jak coś to proszę o kontakt na priv lub gg 6754432

Pozdrawiam Kuba

Ostatnio byłem nad Wersminią 5-6dni i bywało różnie :D Przez pierwsze 2 dni miałem 4 spady ryb, takich 70-taczków (2 pod łódką, 2 na wodzie). Później było już milion razy lepiej - 8 spadów, 3 wytargane: 50cm, 57cm i okoń 30cm, ale co najważniejsze... Spiąłem 3 metrówki! W tym jedna rozprostowała ostatnie zagięcie w agrafce i uciekła z moim soft4play'em. Podsumowując, jak na taką zmienną pogodę w jaką łowiłem, wyniki były nie najgorsze (były dni, że niektórzy nie poczuli nawet klepnięcia). Jak znajdę chwilę czasu wrzucę zdjęcia przynęt po atakach mamusiek :D

• 4 miesiące temu...

Hej jarecki,w tamtym roku największe okonie najlepiej brały na przeciwnym brzegu centralnie naprzeciw blaszaka(w prawo od tej sławnej brzozy)tam najwięcej brań mieliśmy na głębokości w przedziale 0,7-1,5m.

Ponad to górka i wejście do przesmyku,z resztą co ja ci będę tłumaczył,przyjedziesz to połapiemy.W tym roku tak myslę za leszczem się ustawić...ale jak na razie to tylko gdybanie bo nie ma normalnego lodu do niedzieli ma być dobrze na minusie to liczę że za tydzień półtora już wejdę.

Ps.

Są już zapisy na zawody

http://www.wersminia.pl/

• 2 miesiące temu...

Witam Kolegów,

Czy był już ktoś z was po zejściu lodu na Wersminii ? Jak wyniki ? Ja wybieram się w tą sobotę. W zeszłym roku byłem czterokrotnie i największy szczupak jakiego wytargałem miał 86 cm. Generalnie chcę popróbować wszystkiego po trochu: opad, jerki jak nic nie będzie to z nudów potrollinguję.

Pozdr i połamania,

Rower

Wczoraj byłem z kolegą.

W sumie to całkiem dobrze było, 8 szt.

najwiekszy 82 z 2 70taki, reszta do 65cm i jeden nie wiele większy

od jerka. :lol: Wyjść sporo. Brały tylko na jeden rodzaj przynęty

najdluzszego salmowego jacka :huh: jeden zryw do slidera a reszta do jacka. Gumiarze też coś ustrzelili jednak z tego co wiem nie przekroczyło 70 cm. Wszystkie te które złapałem wytarte, i w całkiem dobrej kondycji w porównaniu do roku poprzedniego

w którym były wszystkie strasznie pokaleczone.

pozdrawiam,'

ZH

Będzie tam co łowić. Szkoda, że to jezioro jest tak daleko ode mnie...

Nic nie stoi na przeszkodzie wybrać się na dłuższy wypad, jest dostępna baza noclegowa w postaci domków lub pokoi do wynajęcia, być może jest również możliwość postawienia namiotu.

• 2 tygodnie później...

Miałem zamiar pojechać w przyszłym tygodniu, ale chyba odbuszczę.

Trochę dziwne, że nadal się nic nie dzieje....

@ZanderHunter jaka był temperatura wody. W zeszłym tyg. max 9 stopni i to na płytkiej 1,5m wodzie osłoniętej od wiatru.

Średnio to 7-8 stopnia.

Raczej to nie presja.

Uważam że te skoki ciśnienia powodują że ich żerowanie

trwa 30 min i to dosłownie w kilku miejscach tego jeziora.

Jeżeli masz farta i znajdziesz się w odpowiednim miejscu połapiesz lub zanotujesz kilka brań. Tak było ostatnim razem.

Z własnych doświadczeń z tym łowiskiem mogę powiedzieć

że nie jest to zwyczajny burdelik gdzie zawsze się połapie.

Na kilkanaście wyjazdów tak około 30% były nie udane

a kilka na pusto. Tam rybska zachowują się jak w normalnych warunkach, jak się podnieść z dna nie chcą to choćby nie wiem ile ich było na metr kwadratowy i co byśmy im nie wrzucili nie podniosą się.

Ronin, woda miała ok 9 stopni.

pozdrawiam,

ZH